Περιφέρεια

Φ. ΣΠΑΝΟΣ: Είμαστε στο πλευρό των αγροτών μας που κρατούν ζωντανή την ύπαιθρο και την οικονομία

Στη χθεσινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας που έγινε στη Λαμία, προσκλήθηκαν, συμμετείχαν και τοποθετήθηκαν εκπρόσωποι επαγγελματικών συλλόγων του πρωτογενούς τομέα, όπως και συντονιστικών.

Μεταξύ αυτών οι: Χριστίνα Ζαγαριώτη (Μελισσοκομικός Σύλλογος Λαμίας «Η ΜΕΛΙΣΣΑ»), Γιώργος Παπιώτης (Μελισσοκομικός Σύλλογος Λιβαδειάς), Μπάμπης Τσιβίκας (Αγροκτηνοτροφικός Σύλλογος Μαντουδίου – Λίμνης – Αγ. Άννας), Γιάννης Συλαίος (Παμφθιωτικός Αγροτικός Σύλλογος), Ευαγγελία Αθανασίου (Μελισσοκομικός Σύλλογος Καρύστου «Δ. ΡΗΓΑΣ»), Θανάσης Βούρλιας (Σύλλογος Αλιέων Μώλου – Αγ. Κωνσταντίνου), Ηλίας Μπαλαφούτης (Κτηνοτροφικός Σύλλογος Φθιώτιδας), Θανάσης Μόσχος (ΤΟΕΒ Μεξιατών), Χρήστος Πετρόπουλος (Συνεταιρισμός Αγροτών Θεσσαλιώτιδας), Βασίλης Τσαγαλάς (Συνεταιρισμός Αγροτών Ορχομενού), Μπάμπης Κυπραίος (Συνεταιρισμός Ελαιοπαραγωγών Λοκρίδας), Κώστας Ντζιός (Αγελαδοτρόφοι Ελευθέρας Βοσκής Φθιώτιδας και όμορων νομών), Γιώργος Ανέστης (Αγροτικός Συνεταιρισμός Λιβαδειάς «Ο ΑΙΧΜΕΑΣ») και Κώστας Σόρκος (Αγρότης).

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης, δόθηκε απεριόριστος χρόνος για να τοποθετηθούν άπαντες οι φορείς και εν συνεχεία οι Περιφερειακοί Σύμβουλοι της μειοψηφίας. Ακολούθως, οι θεματικοί και οι χωρικοί Αντιπεριφερειάρχες απάντησαν στα ζητήματα αρμοδιότητάς τους.

Με την ολοκλήρωση της διαδικασίας, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός, αφού τοποθετήθηκε εκτενώς πάνω στο σύνολο των θεμάτων που τέθηκαν, πρότεινε και το Περιφερειακό Συμβούλιο ενέκρινε κατά πλειοψηφία το συνημμένο ψήφισμα για τη στήριξη των αγροτών.

Εντός ημερήσιας διάταξης, το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας προχώρησε:

  • Σε τροποποίηση του Τεχνικού Προγράμματος για τη διαγραφή έργων που ολοκληρώθηκαν, αλλά και για την ένταξη νέων.
  • Στην υπερψήφιση της ετήσιας έκθεσης της Διεύθυνσης Κοινωνικής Μέριμνας Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, έτους 2022, στο πλαίσιο του Εθνικού Μηχανισμού Συντονισμού, Παρακολούθησης και Αξιολόγησης των Πολιτικών Κοινωνικής Ένταξης και Κοινωνικής Συνοχής.

Με την ολοκλήρωση της συνεδρίασης, ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός δήλωσε: «Στηρίζουμε τους επαγγελματίες του Πρωτογενούς τομέα και αυτό ακριβώς αποτυπώθηκε στη σημερινή συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου, αλλά και στο ψήφισμα που εκδώσαμε για τον σκοπό αυτό.

»Ευχαριστώ από καρδιάς τους δεκάδες επαγγελματίες αγρότες, κτηνοτρόφους, μελισσοκόμους, που ήρθαν σήμερα στη συνεδρίαση, γιατί η παρουσία τους και η φωνή τους, εκτός από πολύτιμες γνώσεις και πληροφορίες για όλους μας, έστειλε ένα ηχηρό μήνυμα, που πρέπει να φτάσει από τη Λαμία έως τις Βρυξέλλες!

»Είμαστε στο πλευρό τους, γιατί η επιλογή τους να μείνουν και να δουλέψουν τη Στερεοελλαδίτικη γη, κρατάει ζωντανή την ύπαιθρο, σημαίνοντας κορυφαίο ρόλο για την Εθνική και Περιφερειακή οικονομία, όπως και για την ποιότητα ζωής των πολιτών».

Σχετικές αναρτήσεις

Τα δρομολόγια των Κ.Α.Μ. για την εβδομάδα από 15 έως 21 Απρίλη

efthia

Στις 23 Απρίλη εγκαινιάζεται ο αυτοκινητόδρομος Ε65 (Λαμία-Τρίκαλα)

efthia

4,5 Ρίχτερ τα ξημερώματα στην Ιστιαία, με αρκετούς μετασεισμούς

efthia
Φόρτωση....