Περιφέρεια

Φ. Σπανός: «Οφείλουμε να δίνουμε στους συμπολίτες μας πλήρη εικόνα της δουλειάς μας»

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Φάνης Σπανός στη χθεσινή συνέντευξη Τύπου προχώρησε σε απολογισμό πεπραγμένων της Περιφερειακής Αρχής για το τρίτο δίμηνο του 2024.

«Οφείλουμε να δίνουμε στους συμπολίτες μας πλήρη εικόνα της δουλειάς μας», τόνισε ο κ. Σπανός και κοινοποίησε αναλυτικό απολογισμό πεπραγμένων Μαΐου – Ιουνίου 2024 με το σύνολο των έργων που χρηματοδοτήθηκαν, ξεκίνησαν ή ολοκληρώθηκαν, αλλά και με σειρά δράσεων και παρεμβάσεων ανά τομέα. Επικεντρώθηκε σε ζητήματα, όπως:

  • Η ομαλή υλοποίηση του νέου ΕΣΠΑ και οι υψηλοί δείκτες απορρόφησης, που διαπιστώθηκαν κατά την πρόσφατη 3η Συνεδρίαση της Επιτροπής Παρακολούθησης του Περιφερειακού Προγράμματος «Στερεά Ελλάδα 2021-2027». Εντελώς ενδεικτικά ανέφερε ότι εκδόθηκαν ήδη περισσότερες από 50 προσκλήσεις για υποβολή έργων και δράσεων συνολικού προϋπολογισμού σχεδόν 200.000.000 ευρώ. Έχουν ήδη ολοκληρωθεί 84 εντάξεις ύψους 80.000.000 ευρώ και έχουν ήδη πραγματοποιηθεί πληρωμές ύψους 15.000.000 ευρώ.

  • Η άρδευση της Κωπαΐδας σε μια ιδιαίτερα δύσκολη χρονιά, λόγω ανομβρίας. Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ανταποκρίθηκε στις δεσμεύσεις της και ολοκληρώθηκαν εγκαίρως οι εργασίες εγκατάστασης και λειτουργίας νέων πλωτών εξεδρών με 8 συνολικά αντλίες και προσθήκης 3 παρόχθιων, για την άρδευση του Κωπαϊδικού πεδίου, από την Υλίκη. Εντός των επόμενων ημερών τοποθετείται και 5η αντλία στο αντλιοστάσιο του Μόρνου, ενώ συνεχίζονται οι προσπάθειες αντιμετώπισης του προβλήματος, σε συνεργασία πάντα με τους καλλιεργητές.

  • Η πλήρης αντίθεση σε κάθε είδους υποβάθμιση της ΔΟΥ Χαλκίδας, όπως και κάθε άλλης ΔΟΥ της Στερεάς Ελλάδας. Εξέφρασε την κοινή απαίτηση να καταλογιστούν ευθύνες για το ποινικό σκέλος της υπόθεσης, αλλά να μην… τιμωρηθούν οι πολίτες της Εύβοιας!efthia

  • Η εξασφάλιση χρηματοδότησης ύψους 4.000.000 ευρώ, από το ΠΠΑ Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, για την ολοκλήρωση του Κλειστού Κολυμβητηρίου Λαμίας και τη διαμόρφωση του περιβάλλοντος χώρου

  • Η συμμετοχή στο πρόγραμμα: “International Visitors Leadership Program – IVLP” του Υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ, με θέμα «Ευρωπαϊκή – Περιφερειακή συνεργασία στη διαχείριση καταστροφών και εκτάκτων αναγκών», που του έδωσε τη δυνατότητα να ενημερωθεί, αλλά και να αναδείξει προτερήματα και αναπτυξιακές προοπτικές της Στερεάς Ελλάδας στις συναντήσεις που είχε με κυβερνητικά στελέχη, μέλη της ελληνικής διπλωματικής αποστολής, όπως και με εκπροσώπους των οργανώσεων της Ομογένειας!

Στη συνέχεια, ο Περιφερειάρχης απάντησε σε ερωτήσεις δημοσιογράφων. Γνωστοποίησε, μεταξύ άλλων ότι ελήφθησαν οι απαραίτητες εγκρίσεις από το Υπουργείο Περιβάλλοντος, ώστε να ολοκληρωθεί ο φάκελος του έργου και να υποβληθεί πρόταση χρηματοδότησης της ανέγερσης Δημοτικού Σχολείου στο Δήλεσι.

Υπενθύμισε, ότι έχει ήδη εκδοθεί πρόσκληση ένταξης έργων σχολικής στέγης στο Πρόγραμμα «ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ 2021 – 2027» και σχολίασε καταληκτικά: «Κλείνουμε τη μεγαλύτερη εκκρεμότητα στη Στερεά Ελλάδα, σε ότι αφορά τα αναγκαία σχολικά έργα!»

Σχετικές αναρτήσεις

Τα δρομολόγια των Κ.Α.Μ. για την εβδομάδα από 22 έως 28 Ιούλη

efthia

Ενωτική Περιφερειακή Κίνηση: Δεν συμμετέχουμε σε μικροπολιτικά παιχνίδια

efthia

792.000 € για την 3ετη λειτουργία ΚΔΗΦ Ατόμων με Αναπηρίες

efthia
Φόρτωση....