Περιφέρεια

Λειψυδρία: Ιστορικό χαμηλό για τη λίμνη του Μόρνου!…

Έκτακτα μέτρα για την αντιμετώπιση της λειψυδρίας αναμένεται να ανακοινώσουν  σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας, Σταύρος Παπασταύρου και ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ Χάρης Σαχίνης.

Να σημειωθεί ότι, στις 24 Οκτώβρη πραγματοποιήθηκε στο Μαξίμου προπαρασκευαστική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, για την αντιμετώπιση του οξύτατου προβλήματος της λειψυδρίας στην Αττική.

Με βάση τα τελευταία δεδομένα συζητήθηκε η λήψη άμεσων πρωτοβουλιών για την αντιμετώπιση των επικείμενων κινδύνων. Αυτές είναι και οι πρωτοβουλίες που θα ανακοινωθούν την Πέμπτη.

«Μάχη» με το χρόνο – Ιστορικό χαμηλό για τον Μόρνο

Η Πολιτεία δίνει «μάχη» με το χρόνο προκειμένου να αντιμετωπίσει τα ανησυχητικά δεδομένα που διαρκώς καταγράφονται στα αποθέματα νερού των βασικών ταμιευτήρων που τροφοδοτούν με το πολύτιμο αυτό αγαθό την Αθήνα.

Μόλις λίγες εβδομάδες πριν και παρά τις πρώτες φθινοπωρινές βροχές, καταγράφηκε νέο ιστορικό χαμηλό ρεκόρ δεκαετίας ως προς το ύψος βροχής στη λίμνη του Μόρνου.

Σύμφωνα με τα τελευταία δεδομένα που έδωσε στο φως της δημοσιότητας το meteo, παρατηρείται νέα υποχώρηση στην επιφάνεια της λίμνης, γεγονός που αναδεικνύει τον κίνδυνο για την ξηρασία.

Συγκεκριμένα, επιφάνεια της λίμνης παρουσιάζει μείωση κατά 44% σχετικά με το μέσο όρο της έκτασης της για τον Οκτώβριο (περίοδος 2016-2024).

Σχετικές αναρτήσεις

Δωρεάν εκπαίδευση σκι σε μικρούς/μεγάλους, 29/11, στο κέντρο της Λαμίας

efthia

Ειδικές συνεδριάσεις λογοδοσίας και απολογισμού πεπραγμένων

efthia

«Μαρτίνο 2025»: Άσκηση Αποχιονισμού την Πέμπτη στον ΑΘΕ

efthia
Φόρτωση....