Ελλάδα

1η Οκτώβρη: Θα ηχήσουν οι σειρήνες συναγερμού σε όλη τη χώρα

Στο πλαίσιο της πανελλαδικής άσκησης ΤΑΜΣ  “ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2025”

Σειρήνες συναγερμού θα ηχήσουν την Τετάρτη 1η Οκτώβρη σε όλη τη χώρα στο πλαίσιο της πανελλαδικής στρατιωτικής άσκησης ΤΑΜΣ “ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ 2025”.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση που εκδόθηκε από το Αυτοτελές Τμήμα Παλλαϊκής Άμυνας και Πολιτικής Σχεδίασης Εκτάκτων Αναγκών (Π.ΑΜ.–Π.Σ.Ε.Α.), θα πραγματοποιηθεί δοκιμαστική ενεργοποίηση του συστήματος συναγερμού Πολιτικής Άμυνας σε όλη τη χώρα.

Ειδικότερα το πρόγραμμα έχει ως εξής:

11:00 – Σήμανση συναγερμού αεροπορικής επίθεσης (διακοπτόμενος ήχος για 60’’) στο σύνολο της Επικράτειας.
11:05 – Σήμανση λήξης συναγερμού (συνεχής ήχος για 60’’) στο σύνολο της Επικράτειας..
11:30 – Σήμανση προειδοποίησης για Χημική, Βιολογική, Ραδιολογική, Πυρηνική (ΧΒΡΠ) απειλή (διακοπτόμενος ήχος για 120’’) στο σύνολο της Επικράτειας..
11:35 – Λήξη συναγερμού (60’’ συνεχούς ήχου) στο σύνολο της Επικράτειας..
12:20 – Συναγερμός ΧΒΡΠ απειλής στην Περιφέρεια Κεντρ. Μακεδονίας (120’’).
12:25 – Λήξη συναγερμού (60’’).
12:40 – Συναγερμός ΧΒΡΠ προσβολής στην Π.Ε. Θεσσαλονίκης (120’’).
12:45 – Λήξη συναγερμού (60’’).

Παράλληλα με τις σειρήνες, θα ηχήσουν και οι καμπάνες των Ναών με σύντομους, συνεχόμενους ήχους διάρκειας τριών λεπτών, σε ταχύ ρυθμό.

Πρόκειται αποκλειστικά για δοκιμαστική διαδικασία, στο πλαίσιο της επιχειρησιακής ετοιμότητας των αρχών και δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας για τους πολίτες.

Υπενθυμίζεται ότι η Άσκηση ΤΑΜΣ “ΠΑΡΜΕΝΙΩΝ” αποτελεί την ετήσια διακλαδική άσκηση μεγάλης κλίμακας, που σχεδιάζεται και εκτελείται από το ΓΕΕΘΑ, με τη συμμετοχή όλων των Κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων, φορέων της Πολιτικής Προστασίας και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης.

Σχετικές αναρτήσεις

Οι δανειολήπτες του Ν3869/10 περιμένουν τον επανυπολογισμό των τόκων

efthia

Συνεχίζονται αύριο οι Πανελλαδικές Εξετάσεις με τα Μαθηματικά

efthia

Έρχεται το νέο “Ανακαινίζω” για περισσότερους δικαιούχους

efthia
Φόρτωση....