Φθιώτιδα

5η Εβδομάδα Ευαισθητοποίησης για τα Άτομα με Αναπηρία στη Φθιώτιδα

 Τρεις σημαντικές δράσεις για το  
«Όλοι Μαζί – Όλοι Ίσοι»

Τρεις ξεχωριστές δράσεις σε Αταλάντη, Δομοκό και Λαμία πραγματοποιήθηκαν στην Π.Ε. Φθιώτιδας, στο πλαίσιο της «5ης Εβδομάδας Ευαισθητοποίησης για τα Άτομα με Αναπηρία» με σύνθημα «Όλοι Μαζί – Όλοι Ίσοι», που υλοποιήθηκε από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, μέσω της δομής «ΓΕΦΥΡΑ».

Στόχος ήταν η προώθηση της ισότητας, της συμπερίληψης και του σεβασμού στη διαφορετικότητα, μέσα από δράσεις πολιτισμού, εκπαίδευσης και αθλητισμού, με τη συμμετοχή μαθητών, φορέων, συλλόγων και πολιτών.

Οι δράσεις που πραγματοποιήθηκαν στη Φθιώτιδα ήταν οι εξής:

🔹 Αταλάντη–«Μελωδίες του Ουράνιου Τόξου»
Μία ξεχωριστή δράση αφιερωμένη στη μαγεία της μουσικής και στη δύναμη της έκφρασης μέσα από το βιβλίο «Μελωδίες του Ουράνιου Τόξου», με την επιμέλεια της Ελένης Ιντέρνου.

🔹 Δομοκός–«Η ομορφιά βρίσκεται στη διαφορετικότητα»
Ένα βιωματικό ταξίδι αποδοχής, συνεργασίας και αλληλοσεβασμού, με την επιμέλεια της Αλεξάνδρας Μέριανου, που ανέδειξε τη σημασία της συμπερίληψης και της ισότιμης συμμετοχής όλων στην κοινωνική ζωή.

🔹 Λαμία–5ος Αγώνας Δρόμου «Όλοι Μαζί – Όλοι Ίσοι»
Στον χώρο έξω από το Κάστρο Λαμίας πραγματοποιήθηκε ο 5ος Αγώνας Δρόμου «Όλοι Μαζί – Όλοι Ίσοι», που περιελάμβανε:

  • Διαδρομή 800 μ. για ΑμεΑ κάθε ηλικίας με συνοδούς και μαθητές Δημοτικού.
  • Αγώνες 2,5 χλμ. και 5 χλμ. ανδρών – γυναικών
    ΑμεΑ και αμαξιδίων με συνοδούς.

Οι αγώνες έγιναν υπό την αιγίδα του ΣΕΓΑΣ, σε συνεργασία με τους Δήμους Λαμιέων, Δομοκού, Αταλάντης, με την υποστήριξη των Παραρτημάτων του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού και με τη συνδρομή του Τμήματος Φυσικοθεραπείας του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας και τη συμμετοχή φορέων και αθλητικών συλλόγων της περιοχής, μεταξύ των οποίων και ο Σύλλογος Δρομέων Φθιώτιδας «ΤΡΑΧΙΝΑ».

Η Π.Ε. Φθιώτιδας στηρίζει έμπρακτα πρωτοβουλίες που ενισχύουν την κοινωνική συνοχή και καλλιεργούν κουλτούρα αποδοχής και ισότητας, δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση στη συμμετοχή των παιδιών και της νέας γενιάς.

Ο Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας Ηλίας Σανίδας δήλωσε: «Η ισότιμη συμμετοχή όλων των συμπολιτών μας στην κοινωνική, αθλητική και πολιτιστική ζωή αποτελεί προτεραιότητα και ευθύνη μας. Μέσα από τις δράσεις της Εβδομάδας Ευαισθητοποίησης στέλνουμε ένα ξεκάθαρο μήνυμα αποδοχής, σεβασμού και συμπερίληψης. Στη Φθιώτιδα ενώνουμε δυνάμεις με φορείς, συλλόγους, εκπαιδευτική κοινότητα και εθελοντές, ώστε να δημιουργούμε μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς, όπου όλοι έχουν θέση και ίσες ευκαιρίες».

Ο Εντεταλμένος ΠΣ Κοινωνικής Μέριμνας Βαγγέλης Χαϊνάς συμπλήρωσε: «Η διοργάνωση αγώνων δρόμου στη Λαμία με τη συμμετοχή ατόμων με και χωρίς αναπηρία προάγει την ισότητα, τη συμπερίληψη και τον αμοιβαίο σεβασμό μέσα στην κοινωνία. Παράλληλα, ενίσχυσε τη σωματική άσκηση, την ψυχική ευεξία και το ομαδικό πνεύμα για όλους τους συμμετέχοντες. Επιπρόσθετα, οι άλλες δύο δράσεις που πραγματοποιήθηκαν στην Αταλάντη και τον Δομοκό συνδύασαν μουσική και τέχνη και προσέφερε σε μαθητές και μαθήτριες και άτομα με αναπηρία τη δυνατότητα έκφρασης, δημιουργικότητας και συναισθηματικής ενδυνάμωσης. Παράλληλα, συνέβαλε στην κοινωνική αλληλεπίδραση, τη συνεργασία και την αίσθηση συμμετοχής μέσα σε ένα περιβάλλον αποδοχής και συμπερίληψης. Είναι γεγονός, ότι μέσα από βιωματικές καλλιτεχνικές εμπειρίες καλλιεργούνται δεξιότητες επικοινωνίας, αυτοπεποίθησης και προσωπικής ανάπτυξης για όλους τους συμμετέχοντες. Τέλος, τέτοιες δράσεις συμβάλλουν στην ευαισθητοποίηση του κοινού και στη δημιουργία μιας πιο προσβάσιμης και ανθρώπινης κοινότητας.»

Σχετικές αναρτήσεις

Το Λειτουργικό πρόγραμμα του Μητροπολίτη Φθιώτιδος από 18 έως 24 Μάη

efthia

Στα χέρια της ΕΛ.ΑΣ 8 άτομα για την πρωινή ληστεία στην Κάτω Τιθορέα

efthia

Στο πλωτό μουσείο Νεράϊδα τα μέλη του ΚΑΠΗ Αταλάντης

efthia
Φόρτωση....