ΔιεθνήΠοδόσφαιρο

Conference League: Παναθηναϊκός-Τσέλσι (19.45) στο ΟΑΚΑ

Το δεύτερο βήμα στο Conference League κάνει απόψε (24/10) ο Παναθηναϊκός και ακόμα 35 ομάδες. Από αυτές οι 15 θα το κάνουν ως νικήτριες την 1η αγωνιστική και άλλες έξι, ανάμεσά τους και ο Παναθηναϊκός, χωρίς τουλάχιστον να έχουν χάσει.

 

 Το κορυφαίο φαβορί
Ο κυπελλούχος Ελλάδας θα υποδεχθεί (19:45) στο ΟΑΚΑ την Τσέλσι, κορυφαίο φαβορί σύμφωνα με τις στοιχηματικές εταιρείες για την κατάκτηση του τίτλου.
Ο Παναθηναϊκός φτάνει στο μεγάλο ραντεβού μετά την ισοπαλία 1-1 εναντίον της Μπόρατς στη Βοσνία, η Τσέλσι μετά τη νίκη της με 4-2 επί της Γάνδης στο Στάμφορντ Μπριτζ.

Μία επιτυχία που επέτρεψε στους «Μπλε» να συμπληρώσουν 12 εντός έδρας ευρωπαϊκούς ομίλους.

 

Μπέτις και Κοπεγχάγη θέλουν να ανακάμψουν από τις ήττες της πρεμιέρας
Στο στάδιο «Benito Villamarín» Μπέτις και Κοπεγχάγη θα προσπαθήσουν  να ανακάμψουν από τις ήττες της 1ης αγωνιστικής.
«Μας έλειπε η δημιουργικότητα», παραπονέθηκε ο  προπονητής της Μπέτις, Μανουέλ Πελεγκρίνι, μετά την ήττα της ομάδας του με 1-0 στη Λέγκια Βαρσοβίας.
«Η ομάδα προσπάθησε να παίξει αλλά δεν μπορούσε να βρει χώρο σε μια σφιχτή άμυνα». Θα ελπίζει ότι η Κοπεγχάγη – ηττημένη με 2-1 εντός έδρας από  την πολωνική Γιαγκελόνια-, θα είναι λιγότερο άτονη καθώς ψάχνει για μια πρώτη νίκη στην Ισπανία (2 ισοπαλίες, 5 ήττες).
Να σημειωθεί ότι οι ομάδες συναντήθηκαν στον δεύτερο γύρο του Κυπέλλου Κυπελλούχων 1997/98, όπου η Μπέτις κέρδισε 2-0 εντός έδρας πριν αναδειχθεί ισόπαλη 1-1 στη Δανία.

 

 Η Νόα στη Βιέννη για μία ακόμα επιβεβαίωση 
Η Νόα, ομάδα που στη διαδρομή της απέκλεισε την ΑΕΚ, είναι μόλις η δεύτερη ομάδα της Αρμενίας που συμμετείχε σε μια μεγάλη φάση των ομίλων της UEFA.
Μάλιστα έκανε το ντεμπούτο της στο Conference League με μια εντός έδρας νίκη με 2-0 επί της Μλάντα Μπόλεσλαβ.
«Ελέγξαμε το παιχνίδι από το πρώτο λεπτό», είπε ο Πορτογάλος προπονητής Ρούι Μότα. Η ομάδα που εδρεύει στο Αρμαβίρ αντλεί το όνομά της από τον Βιβλικό Νώε, του οποίου η Κιβωτός λέγεται ότι προσγειώθηκε στο όρος Αραράτ της Αρμενίας, και ελπίζει ότι δεν έχει φτάσει ακόμη στο απόγειό της.
«Η ενότητα γύρω από μια ιδέα και η σκληρή δουλειά μπορούν να λύσουν οποιαδήποτε προβλήματα», δήλωσε ο επιθετικός Ματέους Αίας ενόψει του ταξιδιού τους στη 2η αγωνιστική στη Βιέννη για τον αγώνα με την Ραπίντ.

 

Το αστέρι του  Κέβιν Ντένκι 
Ο Κέβιν Ντένκι σημείωσε το πρώτο χατ-τρικ της σεζόν στο Conference League στην νίκη της Σερκλ Μπριζ επί της Σεντ Γκάλεν με 6-2 την 1η αγωνιστική. Ο πρώτος σκόρερ της κορυφαίας κατηγορίας στο Βέλγιο με 27 γκολ την περασμένη σεζόν, ο 23χρονος Τογκολέζος επιθετικός πιστώνει την πίστη του προπονητή της Σερκλ Μπριζ, Μίρον Μούσλιτς: «Τόση πολλή πίστη μετακινεί βουνά», λέει.
Ο τρέχων πρώτος σκόρερ της Conference League θα προσπαθήσει να δώσει συνέχεια όταν βρεθεί με την ομάδα του απέναντι στην ισλανδική ομάδα Βίκινγκουρ την 2η αγωνιστική.

 Το πρόγραμμα της 2ης αγωνιστικής στη League Phase του Conference League:

17:30 Βίκινγκουρ (Ισλανδία) – Σερκλ Μπριζ (Βέλγιο)
19:45 Γάνδη (Βέλγιο) – Μόλντε (Νορβηγία)
19:45 Τζουργκάρντεν (Σουηδία) – Γκιμαράες (Πορτογαλία)
19:45 ΑΠΟΕΛ (Κύπρος) – Μπόρατς Μπάνια Λούκα (Βοσνία)
19:45 Ραπίντ Βιέννης (Αυστρία) – Νόα (Αρμενία)
19:45 Χαρτς (Σκωτία) – Ομόνοια (Κύπρος)
19:45 Σεντ Γκάλεν (Ελβετία) – Φιορεντίνα (Ιταλία)
19:45 Παναθηναϊκός  – Τσέλσι (Αγγλία)
19:45 Γιαγκελόνια (Πολωνία) – Πετροκούμπ (Μολδαβία)
19:45 Τσέλιε (Σλοβενία) – Μπασακσεχίρ (Τουρκία)
19:45 Λαρν (Βόρεια Ιρλανδία) – Σάμροκ Ρόβερς (Ιρλανδία)
22:00 Μπέτις (Ισπανία) – Κοπεγχάγη (Δανία)
22:00 Ελσίνκι (Φινλανδία) – Ντιναμό Μινσκ (Λευκορωσία)
22:00 Ολίμπια Λιουμπλιάνα (Σλοβενία) – Λίντσερ (Αυστρία)
22:00 Δε Νιου Σέιντς (Ουαλία) – Αστάνα (Καζακστάν)
22:00 Μλάντα Μπόλεσλαβ (Τσεχία) – Λουγκάνο (Ελβετία)
22:00 Μπάτσκα Τόπολα (Σερβία) – Λέγκια Βαρσοβίας (Πολωνία)
22:00 Πάφος FC (Κύπρος) – Χαϊντενχάιμ (Γερμανία)

Σχετικές αναρτήσεις

Επτά εισιτήρια απομένουν για το επόμενο Τσάμπιονς Λιγκ 2026-2027

efthia

Πρωταθλήτρια Ευρώπης η Παρί, κράτησε το στέμμα της

efthia

Οι 29 ομάδες της League Phase στο Τσάμπιονς Λιγκ 2026-2027

efthia
Φόρτωση....