ΕθνικάΠοδόσφαιρο

Α’ Εθνική: Οι αριθμοί της 4ης αγωνιστικής

Διαβάστε μερικά ενδιαφέροντα στατιστικά δεδομένα της 4ης αγωνιστικής της Α’  Εθνικής…

ΜΟΝΟ Ο ΟΦΗ ΚΑΙ Η ΑΕΛ ΔΥΟ ΝΙΚΕΣ

Ο ΟΦΗ επικράτησε με 1-0 στο στάδιο Καραϊσκάκης το Σάββατο 12 Σεπτεμβρίου 2026 και σημείωσε την δεύτερη νίκη του στην έδρα του Ολυμπιακού σε επίπεδο Α’ Εθνικής και έγινε μόλις η δεύτερη ομάδα από την Περιφέρεια που καταφέρνει να τον κερδίσει για δεύτερη φορά στην έδρα του. Αυτό το έχει καταφέρει και η ΑΕΛ σε δύο αναμετρήσεις. Η προηγούμενη ομάδα της Περιφέρειας που είχε πάρει νίκη στην έδρα των Ερυθρολεύκων ήταν η Κέρκυρα με 1-0 στις 8 Απρίλη 2012, ενώ συνολικά είναι μόλις τέσσερις οι ομάδες που το έχουν καταφέρει από το 1959-60 μέχρι σήμερα σε αγώνα πρωταθλήματος με την Παναχαϊκή να είναι η τέταρτη ομάδα της μικρής αυτής λίστας.

ΙΣΟΦΑΡΙΣΕ ΤΟ ΡΕΚΟΡ Ο ΒΑΡΓΚΑ

Ο Μπάρναμπας Βάργκα σκόραρε στις πρώτες τρεις αγωνιστικές του πρωταθλήματος της Α’  Εθνικής με την ΑΕΚ, αλλά δεν κατάφερε να βρει δίχτυα στην Τρίπολη απέναντι στον Αστέρα Τρίπολης και έτσι παρέμεινε το ιστορικό ρεκόρ των Κιτρινόμαυρων. Κανείς από τους ποδοσφαιριστές της δεν έχει σκοράρει και στα τέσσερα πρώτα παιχνίδια του πρωταθλήματος και έτσι ο Βάργκα έγινε ο τέταρτος που κατάφερε να σκοράρει στα τρία πρώτα μετά τους Λάκη Νικολάου (1973-74), Ίσμπαελ Μπάνκο (2007-08) και Ραφίκ Τζιμπούρ (2010-11).

ΔΕΥΤΕΡΟΣ ΝΕΟΤΕΡΟΣ Ο ΧΑΜΖΑ

Ο Έρικ Χάμζα σημείωσε δύο τέρματα στην πρώτη φετινή νίκη της Καλαμάτας στο πρωτάθλημα και σε ηλικία 19 ετών και 19 ημερών έγινε μόλις ο δεύτερος νεότερος ποδοσφαιριστής της ομάδας της Μεσσηνίας που σκοράρει δύο φορές σε ένα παιχνίδι. Ο Ντέρεκ Μπόατενγκ το είχε καταφέρει σε ηλικία 17 ετών και 19 ημερών στην αναμέτρηση Καλαμάτα – Άρης 5-2 στις 21 Μαΐου 2000. Ο νεότερος που έχει σκοράρει γενικά με την Καλαμάτα στην Α’ Εθνική είναι ο Πίτερ Οφορίκουε στην αναμέτρηση Καλαμάτα – Απόλλων Σμύρνης 3-0 στις 25 Μαΐου 1996 όταν ήταν 16 ετών και 66 ημερών.

ΤΟ 100ο ΓΚΟΛ ΕΠΙ ΤΟΥ ΑΡΗ

Ο Αντρίγια Ζίβκοβιτς σημείωσε το 2-0 απέναντι στον Άρη την Κυριακή 13 Σεπτεμβρίου 2026 και αυτό το τέρμα ήταν το εκατοστό που σημειώνει ο ΠΑΟΚ στις εντός έδρας αναμετρήσεις του με τον Άρη για το πρωτάθλημα. Το πρώτο ήταν από τον Απόστολο Βασιλειάδη στις 16 Οκτωβρίου 1960 στη νίκη με 3-0 του ΠΑΟΚ.

Σχετικές αναρτήσεις

Έπιασε τα 200 ματς ο Ανδρέας Μπουχαλάκης στην Α’ Εθνική

efthia

Ο Παναθηναϊκός 3-0 τον Παναιτωλικό και ανέβηκε στην κορυφή

efthia

Έδειξαν χαρακτήρα οι έδρες των ομάδων στην Α2 Εθνική

efthia
Φόρτωση....