Φθιώτιδα

Χρηματοδότηση 190.000 € στον Δήμο Λαμιέων για έργα στις Δ.Κ.

Το Υπουργείο Υποδομών & Μεταφορών, στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων του, ανταποκρινόμενο σε σχετικά αιτήματα Δήμων της χώρας, αξιολογεί και εγκρίνει χρηματοδοτήσεις για έργα – παρεμβάσεις μικρής κλίμακας που αφορούν δημοτικές κοινότητες, με στόχο τη στήριξη της περιφερειακής ανάπτυξης.

Η αξιολόγηση – έγκριση γίνεται με βάση εγκεκριμένη μεθοδολογία και κριτήρια, που αναφέρονται στην πρόσκληση του Υπουργείου για δυνητική ένταξή τους στο Τομεακό Πρόγραμμα Ανάπτυξης (ΤΠΑ) του Υπουργείου Υποδομών & Μεταφορών 2021-2025.

Στο πλαίσιο αυτό, με απόφαση του Υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Χρήστου Σταϊκούρα, εντάσσεται η πράξη «Τσιμεντοστρώσεις – Ασφαλτοστρώσεις σε Δημοτικές Κοινότητες Δήμου Λαμιέων» στον Άξονα Προτεραιότητας «Οδικές Υποδομές» του ΤΠΑ, προϋπολογισμού 190.000 ευρώ.

Η εν λόγω χρηματοδότηση αφορά την υλοποίηση έργων μικρής κλίμακας και επενδυτικού προσανατολισμού. Συγκεκριμένα:

  1. Τσιμεντόστρωση οδού στη Δημοτική Κοινότητα Νεοχωρίου Υπάτης (150μ. περίπου).
  2. Ασφαλτόστρωση οδού στη Δημοτική Κοινότητα Αμαλώτας (150μ. περίπου).
  3. Τσιμεντόστρωση οδού στη Δημοτική Κοινότητα Καστανιάς (200μ. περίπου).
  4. Τσιμεντόστρωση οδού στη Δημοτική Κοινότητα Ροδίτσας (250μ. περίπου).
  5. Τσιμεντόστρωση οδού στη Δημοτική Κοινότητα Βαρδατών (150μ. περίπου).
  6. Πλακόστρωση στη Δημοτική Κοινότητα Θερμοπυλών (200τμ. Περίπου).
  7. Κατασκευή τοιχίων αντιστήριξης οδού στη Δημοτική Κοινότητα Λιανοκλαδίου (10μ. περίπου).
  8. Στο πλαίσιο αυτό θα γίνουν τσιμεντοστρώσεις – ασφαλτοστρώσεις και στις Δημοτικές Κοινότητες Καπνοχωρίου και Βασιλικών.

Όπως δήλωσε ο υπουργός Χρήστος Σταϊκούρας «Οι επιλογές των έργων – παρεμβάσεων έγιναν με συνεννόηση και συνεργασία των προέδρων των δημοτικών κοινοτήτων και της Δημοτικής Αρχής και θα υλοποιηθούν με ευθύνη του Δήμου Λαμιέων.

Με αυτά τα έργα – παρεμβάσεις αναβαθμίζονται γωνιές της Ελλάδας και ενισχύεται η  περιφερειακή ανάπτυξη.

Η Λαμία σε όλη την έκτασή της βελτιώνει διαρκώς τις μεγάλες και μικρές υποδομές της, ισχυροποιείται και αναβαθμίζεται μεταξύ των εδρών των Περιφερειών της χώρας».

Σχετικές αναρτήσεις

Πάνω από 800 παιδιά στις Κατασκηνώσεις της Μητρόπολης Φθιώτιδας

efthia

Σε ποια σημεία των Καμένων Βούρλων απαγορεύεται το κολύμπι

efthia

Υψηλός κίνδυνος πυρκαγιάς και αύριο Τετάρτη στη Φθιώτιδα

efthia
Φόρτωση....