Ελλάδα

Έρχονται χιόνια το Σαββατοκύριακο…

Αλλάζει το τοπίο του καιρού από το προσεχές Σαββατοκύριακο με τους μετεωρολόγους να προειδοποιούν για χιόνια και πτώση του υδράργυρου στην Κεντρική και Βόρεια Ελλάδα.

Το σκηνικό του καιρού μετατρέπεται σε χειμωνιάτικο πλέον από τις 18 Νοεμβρίου, με τα κύρια χαρακτηριστικά να είναι κυρίως στην βόρεια Ελλάδα, το κρύο και τα χιόνια που θα πέσουν στα βουνά.

Αναλυτικότερα σύμφωνα με τον μετεωρολόγο Κλ. Μαρουσάκη, η ημέρα ξεκίνησε με χαμηλές θερμοκρασίες, ιδιαίτερα προς την κεντρική και βόρεια Ελλάδα, όπου συναντάμε μονοψήφιες τιμές. Παρόλα αυτά, η ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει στη συνέχεια, με ένα γρήγορο πέρασμα από λίγες αραιές συννεφιές, οι οποίες θα είναι πιο πυκνές ειδικά προς τα νότια θαλάσσια τμήματα, ενώ ο υδράργυρος θα προσεγγίσει τους 22-24 βαθμούς Κελσίου.

Ωστόσο μέχρι τότε, δηλαδή από σήμερα μέχρι και την Παρασκευή, οι καιρικές συνθήκες σε ολόκληρη τη χώρα θα είναι καλές με τον μετεωρολόγο Κλέαρχο Μαρουσάκη να κάνει λόγο για αίθριο καιρό.

Επιμένουν σήμερα (14/11) οι βοριάδες, κυρίως στο νοτιοανατολικό Αιγαίο, με ένταση 6-7 μποφόρ, ενώ στα υπόλοιπα γεωγραφικά τμήματα της χώρας, ο άνεμος θα γυρίσει σε νότιο, με τοπικά μέτριες εντάσεις.

Ηπιες καιρικές συνθήκες μέχρι την Παρασκευή -Πού θα πέσουν τα πρώτα χιόνια

Σύμφωνα με την πρόβλεψη του μετεωρολόγου, θα έχουμε ήπιες καιρικές συνθήκες μέχρι την Παρασκευή (17/11). Όμως από το απόγευμα της ίδιας μέρας, πυκνώνουν και πάλι οι χρωματισμοί, αρά αναμένεται μια πρόβα χειμώνα κατά κάποιο τρόπο το επόμενο Σαββατοκύριακο, καθώς θα πέσει σημαντικά ο υδράργυρος και θα σημειωθούν χιόνια στα βουνά της κεντρικής και βόρεια Ελλάδας.

Αυτή η μεταστροφή του καιρού, οφείλεται στη μεταβολή μιας ψυχρής αέριας μάζας από την κεντρική Ευρώπη, όπου θα περάσει στα βόρεια Βαλκάνια και σιγά-σιγά θα κατηφορίσει, ρίχνοντας τη θερμοκρασία στους 8-10 βαθμούς την Παρασκευή, και θυμίζοντας χειμωνιάτικο σκηνικό το Σάββατο (18/11). Τέλος, από την Κυριακή (19/11), ο καιρός βελτιώνεται.

Σχετικές αναρτήσεις

Νέο κύμα κακοκαιρίας από σήμερα ως την Τετάρτη

efthia

Cyber Monday: Σήμερα οι ηλεκτρονικές αγορές με εκπτώσεις

efthia

Στον Άρειο πάγο τα δάνεια σε ελβετικό

efthia
Φόρτωση....