Πολιτική

Αύριο η κρίσιμη συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ

Για ένα καυτό καλοκαίρι ετοιμάζεται, όπως όλα δείχνουν, το ΠΑΣΟΚ με την αυριανή συνεδρίαση (30/6) της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος να είναι καθοριστική για τις εξελίξεις των επόμενων μηνών και ενώ ετοιμάζεται να κλείσει τα 50 χρόνια.

Με δεδομένη την δημόσια πρόταση του Δημάρχου Αθηναίων Χάρη Δούκα για προσφυγή στις κάλπες για την ανάδειξη νέας ηγεσίας τον προσεχή Νοέμβριο, πληροφορίες θέλουν τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη να θέλει να κλείσει όσο πιο γρήγορα το μέτωπο αυτό. Η κριτική που δέχθηκε από τα κομματικά στελέχη για την επίδοση στις Ευρωεκλογές ήταν σκληρή όπως και η ανοικτή αμφισβήτηση της αποτελεσματικότητας της ηγεσίας του.

Πρέπει να θεωρείται, σχεδόν βέβαιο ότι στην ομιλία του θα σηκώσει το γάντι και θα ανακοινώσει προσφυγή στις κάλπες μέσα στο 2024 και όχι το 2025 όπως ήθελε, αν και παραμένει ασαφές αν οι εκλογές για νέο αρχηγό στο ΠΑΣΟΚ θα γίνουν το Νοέμβριο ή νωρίτερα. Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θέλει να δώσει την αίσθηση ότι παραμένει ο κυρίαρχος του παιχνιδιού και θα θέσει ο ίδιος την ατζέντα της επόμενης μέρας.

Μεγάλο ενδιαφέρον έχει ποιοι θα θέσουν υποψηφιότητα πλην του Χάρη Δούκα και του Νίκου Ανδρουλάκη, με αρκετά ονόματα να ακούγονται όπως αυτά του Παύλου Γερουλάνου και του Μιχάλη Κατρίνη.


Η δημοσκόπηση της Interview

Η συνεδρίαση θα γίνει στον απόηχο της δημοσκόπησης της Interview για τη μάχη της ηγεσίας στο ΠΑΣΟΚ. Ο δήμαρχος της Αθήνας, Χάρης Δούκας προηγείται με ποσοστό 21,5% και ακολουθεί ο νυν πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Νίκος Ανδρουλάκης με ποσοστό 20,9%. Τρίτος είναι ο Παύλος Γερουλάνος (18,4%) ο οποίος έχει και αυτός ταχθεί υπέρ της άμεσης εκλογής ηγεσίας από τη βάση.
Ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει και η καρτέλα που δείχνει ποιος διεκδικητής της ηγεσίας του ΠΑΣΟΚ θα μπορούσε να αποτελέσει μεγαλύτερη απειλή απέναντι στον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Οι περισσότεροι (38%) απάντησαν ότι «κανείς» από τους υποψήφιους δε μπορεί να ανατρέψει την κυβερνητική σταθερότητα, ενώ μεταξύ των διπόλων, το «Μητσοτάκης – Δούκας» είναι αυτό που κερδίζει το μεγαλύτερο ποσοστό (18,3%).

Εξαιρετικό ενδιαφέρον παρουσιάζει το γεγονός ότι μετά τον Χάρη Δούκα, μεγαλύτερη απειλή παρουσιάζει η υποψηφιότητα του Παύλου Γερουλάνου (10,4%) και τρίτος έρχεται ο Νίκος Ανδρουλάκης (7,4%).

Σχετικές αναρτήσεις

Δεν είναι δυνατόν η εύρυθμη λειτουργία της ΔΥΠΑ Καρπενησίου να αποκαθίσταται μόνο μετά από ερωτήσεις βουλευτών

efthia

Ο Γιάννης Σαρακιώτης για την επέτειο των 50 ετών από την κυπριακή τραγωδία

efthia

Εντάξτε άμεσα και τους αγρότες της Θεσσαλιώτιδας στις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ

efthia
Φόρτωση....