Αυτοδιοίκηση

Αύριο στη Σπερχειάδα η Γιορτή Κοκορετσιού

Η 2η Γιορτή Κοκορετσιού έρχεται αυτό το Σάββατο 29 Ιούνη 2024,  να γεμίσει την πόλη της Σπερχειάδας παράδοση, μυρωδιές, γεύσεις και φυσικά κέφι και χορό!

Μια διοργάνωση του Δήμου Μακρακώμης με την υποστήριξη της Κοινότητας Σπερχειάδας και των Συλλόγων της.

Η Σπερχειάδα είναι άρρηκτα συνδεδεμένη με το παραδοσιακό κοκορέτσι, ένα έδεσμα συνδυασμένο με την κοινωνική ζωή της κωμόπολης, ένα έδεσμα που ξυπνά μνήμες στους παλαιότερους και δημιουργεί αναμνήσεις στους νεότερους.

Μία δραχμή ήταν αρκετή στην δεκαετία του ’60 για τους κατοίκους της πόλης, ώστε να απολαύσουν ένα κομμάτι από το λαχταριστό αυτό έδεσμα.

Μετά τις καλοκαιρινές κυριακάτικες εκδρομές στην εξοχή, οι Σπερχειαδίτες, συνήθιζαν να απολαμβάνουν ζεστό και πεντανόστιμο κοκορέτσι,  που με αγάπη και μεράκι, ετοίμαζαν για εκείνους, τα δύο καφενεία που υπήρχαν τότε στην κωμόπολη.

Το κοκορέτσι για την Σπερχειάδα δεν είναι απλά ένα έδεσμα, είναι φίλοι, είναι διασκέδαση, είναι παρέα, είναι γλέντι, εξού και το παρατσούκλι «Κοκορετσάδες».

Οι διοργανωτές λοιπόν καλούν όλους αύριο πλησίον της Κεντρικής Πλατείας Σπερχειάδας από τις 18:00 για να ψήσουν το γίγας κοκορέτσι 140 μ. και φυσικά να το απολαύσουν διασκεδάζοντας μέχρι το πρωί με ζωντανή μουσική!

Σχετικές αναρτήσεις

Την Τετάρτη η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Λαμιέων

efthia

Μέχρι τις 11.30 οι Λαϊκές στη Λαμία λόγω καύσωνα

efthia

Δημοτική Αρχή Λαμιέων: Απόλυτη προτεραιότητά μας τα παιδιά

efthia
Φόρτωση....