Σχόλια

Για την επίσκεψη του πρωθυπουργού στα εγκαίνια του Ε65

Με αφορμή την παράδοση ενός τμήματος του αυτοκινητόδρομου Ε65, η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός πραγματοποίησαν άλλη μια φιέστα στην Φθιώτιδα παρουσιάζοντας την κατάσταση όπως τους βολεύει.

Τα λόγια για ανάπτυξη, για γρήγορους αυτοκινητόδρομους για τον λαό που έγιναν με την αποφασιστικότητα της Κυβέρνησης και της αξιοποίησης του Ταμείου Ανάκαμψης είναι λόγια προκλητικά.

Ξέχασε να πει ο πρωθυπουργός ότι αυτόν τον αυτοκινητόδρομο ο λαός τον έχει χρυσοπληρώσει . Ξέχασε να πει πως ο λαός θα συνεχίζει να τον πληρώνει και για πολλά ακόμα χρόνια μέσα από τα διόδια (4 τον αριθμό σε 136 χιλιόμετρα ) και τα διάφορα άλλα χαράτσια των αυτοκινητόδρομων, για να κερδίζουν οι μεγαλοκατασκευαστές. Ξέχασε να πει επίσης για το τοπικό δίκτυο και τις άθλιες συνθήκες που συναντάει σ αυτό ο λαός της Φθιώτιδας.

Καμία επίσης αναφορά δεν έγινε στο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι κάτοικοι του χωριού Κόμματος όπου η κατασκευή του Ε65 και της νέας σιδηροδρομικής γραμμής όχι μόνο δεν συνοδεύτηκε από  όλα τα αναγκαία μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας της περιοχής αλλά και η ίδια η κατασκευή του κόμβου ουσιαστικά λειτούργησε ως φράγμα για τα νερά του Σπερχειού με τα δραματικά αποτελέσματα της πλημμύρας  στο χωριό δυόμιση χρόνια πριν αλλά και τον κίνδυνο νέας πλημμύρας να συνεχίζει να υπάρχει για όλη την περιοχή . Βέβαια, για την προστασία του λαού δεν μπορεί να πει κουβέντα ο πρωθυπουργός, γιατί βασίζεται στην  πολιτική της ΕΕ κόστος -οφέλους που υπερασπίζεται με θέρμη τόσο η κυβέρνηση της ΝΔ, όσο και τα άλλα κόμματα που πίνουν νερό στο όνομα της ΕΕ. Με λίγα λόγια στην πολιτική δηλαδή που υπολογίζει ως ΄΄κόστος΄΄ αυτά τα μέτρα γιατί υπολογίζει ως ΄΄όφελος΄΄ την ικανοποίηση των συμφερόντων του μεγάλου κεφαλαίου.

Αυτή άλλωστε είναι η ΕΕ, που χτες ο πρωθυπουργός στα εγκαίνια έπλεξε το εγκώμιό της. Η ΕΕ δεν είναι ο παράδεισος, αλλά το κολαστήριο των λαών.Είναι η Ε.Ε της αβάσταχτης ακρίβειας, της εργασιακής ζούγκλας, της εμπορευματοποίησης της υγείας, παιδείας η Ε.Ε της Κ.Α.Π, της περιστολής λαϊκών ελευθεριών, του ευρωφακελώματος, των λόμπι, των πολέμων. Το Ταμείο ανάκαμψης το οποίο επικαλέστηκαν, δεν είναι κουμπαράς για τους λαούς, αντίθετα δεσμεύει χρήματα των λαών που κατευθύνονται στους επιχειρηματικούς ομίλους για να εξασφαλίζουν τεράστια κέρδη ενώ ταυτόχρονα για τον λαό  για  κάθε δόση που εκταμιεύεται  συνοδεύεται από πληθώρα προαπαιτούμενων αντιλαϊκών μέτρων.

Για αυτό και στις 9 Ιούνη ο λαός πρέπει να τους γυρίσει την πλάτη και να στηρίξει το ΚΚΕ, το μόνο Κόμμα που εξαρχής είχε αναδείξει το ρόλο τής Ε.Ε και που συνεχώς μπαίνει μπροστά στους αγώνες.

                Τομεακή Επιτροπή Φθιώτιδας του ΚΚΕ

               

Σχετικές αναρτήσεις

Επίθεση της Λαϊκής Συσπείρωσης Στερεάς στον Περιφερειάρχη Φ. Σπανό

efthia

Ο Ξηριάς της Λαμίας έστειλε το μήνυμα, αλλά ποιος το πήρε;…

efthia
Φόρτωση....