Πολιτική

Γ. Σαρακιώτης: «Έχει περάσει σχεδόν 1 μήνας και ο κ. Μητσοτάκης δεν έχει πει κουβέντα για τη δικογραφία του κ. Θεοδωρικάκου»

Στην τηλεοπτική εκπομπή «Ώρα Ελλάδος» του OPEN, εμφανίστηκε ο Βουλευτής Φθιώτιδας και Συντονιστής Τομεαρχών του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική-Συμμαχία Γιάννης Σαρακιώτης, έχοντας την ευκαιρία να τοποθετηθεί επί της πολιτικής επικαιρότητας.

Αρχικά, στο πλαίσιο της συζήτησης για το περιστατικό άσκησης βίας από το Βουλευτή της Ν.Δ. κ. Αυγενάκη εναντίον εργαζομένου στο αεροδρόμιο, ο κ. Σαρακιώτης διατύπωσε το ερώτημα αν «η αστυνομία κατέγραψε το περιστατικό».

Ακολούθως, ερωτώμενος αν η Κυβέρνηση σκόπευε να «κουκουλώσει» το θέμα με τον κ. Αυγενάκη, ο Βουλευτής Φθιώτιδας επεσήμανε: «Αν δεν υπήρχε το βίντεο, η Κυβέρνηση είχε κουκουλώσει ήδη το περιστατικό. Αν η αστυνομία κατέγραψε το περιστατικό, η Κυβέρνηση όφειλε να το γνωρίζει από την Παρασκευή. Εξάλλου, οι δημοσιογράφοι το γνώριζαν από τότε. Αν δεν το κατέγραψε, υπάρχουν ζητήματα για ποιο λόγο υπήρξε αυτή η παράλειψη. Επειδή ήταν Βουλευτής της Ν.Δ.; Την “ευθιξία” του κ. Μητσοτάκη για τον κ. Αυγενάκη δεν την είδαμε ούτε όταν ο εν λόγω πρώην Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης αποκαλούσε “κοπριές” τους αγρότες και αντιθέτως τον κάλυψαν, ούτε όταν η χώρα μας τιμωρήθηκε και της επιβλήθηκαν κυρώσεις ύψους 280 εκ. ευρώ για τον ΟΠΕΚΕΠΕ. Για την έδρα του κ. Αυγενάκη, γιατί δεν υπάρχει τόσο μεγάλη ευαισθησία; Πριν ένα χρόνο, τον κ. Πατούλη τον εκτέλεσαν σε χρόνο dt με ένα τηλεφώνημα για ένα ζεϊμπέκικο και τον έστειλαν πολύ σωστά σπίτι του. Είχαν αντανακλαστικά και έγιναν πολύ γρήγορα επειδή έρχονταν εκλογές… Σήμερα, βλέπουμε ότι δεν καλούν καν τον κ. Αυγενάκη να παραδώσει την έδρα του».

Επιπροσθέτως, ο κ. Σαρακιώτης τόνισε: «Επί δύο εβδομάδες, ασχολούμαστε με την Κεντροαριστερά και διάφορα άλλα ζητήματα, αλλά δεν εστιάζουμε σε μείζονα όπως το θέμα του κ. Θεοδωρικάκου, για τον οποίο υπάρχει δικογραφία στη Βουλή και υποβλήθηκε μήνυση από τον πρώην Διοικητή του Εσωτερικών Υποθέσεων για πολύ βαριά αδικήματα» και πρόσθεσε: «Όπως είχε αναφέρει ο Βουλευτής της Ν.Δ. κ. Λοβέρδος, “οι ανασχηματισμοί πραγματοποιούνται είτε για να μπει στην Κυβέρνηση ο κ. Θεοδωρικάκος είτε για να βγει”. Συνεπώς, διερωτώμαι: Ο κ. Μητσοτάκης θα μας πει τι συμβαίνει με αυτή τη δικογραφία; Καθώς στη δικογραφία υπάρχουν καταθέσεις συνεργατών του κ. Θεοδωρικάκου, σύμφωνα με τις οποίες το Μέγαρο Μαξίμου πίεζε για μεταθέσεις επίορκων αστυνομικών στο… Εσωτερικών Υποθέσεων! Δε μιλά κανείς γι’ αυτό το θέμα».

Κλείνοντας, ο Βουλευτής Φθιώτιδας ερωτήθηκε για τις εσωτερικές διεργασίες στο ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-Προοδευτική Συμμαχία υπογραμμίζοντας: «Το κλίμα στα όργανα του κόμματος ήταν εξαιρετικό. Διαφωνίες στα κόμματα είναι φυσιολογικό να υπάρχουν. Όταν έχουν περάσει κάποιες ημέρες από τις Ευρωεκλογές, είναι λογικό να συνεδριάζουν τα όργανα και να υπάρχουν και διαφωνίες, όπως συμβαίνει και στις οικογένειες. Υπάρχουν ζητήματα, που πρέπει να τα αντιμετωπίσουμε και θα τα αντιμετωπίσουμε. Όσον αφορά το θέμα της “Αυγής”, όπως ανέφερε ο Πρόεδρος του κόμματος, θα καταβληθεί κάθε προσπάθεια για να μη χαθούν τα δεδουλευμένα και να μην υπάρξει καμία απόλυση».

Σχετικές αναρτήσεις

Ο Γιάννης Σαρακιώτης για την επέτειο των 50 ετών από την κυπριακή τραγωδία

efthia

Εντάξτε άμεσα και τους αγρότες της Θεσσαλιώτιδας στις αποζημιώσεις του ΕΛΓΑ

efthia

Μετά από 5 χρόνια αδιαφορίας, σας φταίνε τελικά οι φορείς της Φθιώτιδας;

efthia
Φόρτωση....