Υγεία

Δράση για την πρόληψη αύριο στην πλατεία Πάρκου της Λαμίας

Ο Δήμος Λαμιέων με τον Ιατρικό Σύλλογο Φθιώτιδας, το Κέντρο Υγείας Λαμίας, την ΤΟΜΥ Έκθεση Λαμίας, καθώς και το Περιφερειακό Τμήμα Λαμίας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού, με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Υγείας στις 7 Απρίλη, θα πραγματοποιήσουν δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σχετικά με την αξία της πρόληψης και την παροχή βασικών πρώτων βοηθειών.
Συγκεκριμένα, αύριο Παρασκευή στην πλατεία Πάρκου και ώρες 10:00-13:00 και 18:00-20:00 εργαζόμενες των δομών του Τμήματος Προστασίας Δημόσιας Υγείας και Τρίτης Ηλικίας του Δήμου, καθώς και νοσηλεύτριες και επισκέπτριες υγείας του Κέντρου Υγείας Λαμίας και της ΤΟΜΥ Έκθεση Λαμίας θα πραγματοποιούν μετρήσεις σακχάρου, χοληστερόλης, αρτηριακής πίεσης και κορεσμού οξυγόνου με στόχο την ενημέρωση και ευαισθητοποίηση των πολιτών στο πολύ σημαντικό ζήτημα της πρόληψης.

Στη συνέχεια, ιατροί-μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδας θα ελέγχουν τις τιμές των μετρήσεων παρέχοντας στους πολίτες μια πρώτη ενημέρωση και καθοδήγηση. Τέλος, μέλη και εθελοντές του Περιφερειακού Τμήματος Λαμίας του Ελληνικού Ερυθρού Σταυρού θα πραγματοποιήσουν δράσεις σχετικά με την παροχή βασικών πρώτων βοηθειών (πνιγμονή από ξένο σώμα και τραύμα που αιμορραγεί).

Σχετικές αναρτήσεις

Θετικά στον σταφυλόκοκκο τα δείγματα γευμάτων της εταιρείας «Γιαννίτση»

efthia

Δράση στη Λαμία για την Παγκόσμια Ημέρα Μελανώματος

efthia

Τα μέτρα προστασίας που προτείνει ο ΕΟΔΥ για την αφρικανική σκόνη

efthia
Φόρτωση....