Υγεία

Δράση στη Λαμία για την Παγκόσμια Ημέρα Μελανώματος

Ο Δήμος Λαμιέων με το Κέντρο Εκπαίδευσης Υλικού Πολέμου (ΚΕΥΠ), τη Διεύθυνση Υγειονομικού του ΓΕΣ και τον Ιατρικό Σύλλογο Φθιώτιδας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Μελανώματος στις 13 Μάη θα πραγματοποιήσουν δράση ενημέρωσης και ευαισθητοποίησης σχετικά με την αξία της πρόληψης του καρκίνου του δέρματος.
Συγκεκριμένα, την Παρασκευή 17 Μάη στη Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Λαμίας στην οδό Ρήγα Φεραίου 8 και ώρες 08:00-17:00, νοσοκομειακός, στρατιωτικός και ιδιώτες ιατροί δερματολόγοι και πλαστικοί χειρουργοί, μέλη του Ιατρικού Συλλόγου Φθιώτιδας, θα πραγματοποιήσουν δωρεάν δερματολογική εξέταση σε όσους συμπολίτες μας το επιθυμούν.
Στόχος αυτής της δράσης είναι η ενημέρωση και η ευαισθητοποίηση των πολιτών στο πολύ σημαντικό ζήτημα της πρόληψης σχετικά με τον καρκίνο του δέρματος, ο οποίος αποτελεί ένα από τα δέκα είδη καρκίνων που εμφανίζονται συχνότερα στους ευρωπαϊκούς πληθυσμούς.

Δυστυχώς, τις τελευταίες δεκαετίες τα κρούσματα μελανώματος -η πιο επιθετική μορφή καρκίνου του δέρματος – έχουν αυξηθεί σημαντικά, κυρίως εξαιτίας των περιβαλλοντικών μεταβολών, της υπερβολικής έκθεσης στον ήλιο και των αλλαγών στον τρόπο ζωής μας, επηρεάζοντας ιδιαίτερα άτομα νεαρής ηλικίας.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί ότι το μελάνωμα είναι πλήρως ιάσιμο, εφόσον διαγνωσθεί και αντιμετωπισθεί στα πρώιμα στάδια.

Σχετικές αναρτήσεις

Εκδήλωση την Παρασκευή 24 Μαΐου 2024 στην πλατεία Ελευθερίας Λαμίας

efthia

«Τρώμε καρκίνο: Ποιά τρόφιμα να αποφεύγετε»

efthia

Θετικά στον σταφυλόκοκκο τα δείγματα γευμάτων της εταιρείας «Γιαννίτση»

efthia
Φόρτωση....