Εκπαίδευση

Εισαγωγή μαθητών στο Εκκλησιαστικό Γυμνάσιο-Λύκειο Λαμίας

Το Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο – Γυμνάσιο Λαμίας «Όσιος Βησσαρίων ο Αγαθωνίτης», ακολουθεί, σύμφωνα με την Υπουργική Απόφαση, την ίδια διαδικασία εισαγωγής μαθητών με όλα τα πρότυπα και πειραματικά Γυμνάσια και Λύκεια της Β/θμιας Εκπαίδευσης της χώρας, ανακοινώνει ότι, για το σχολικό έτος, 2024-2025, οι ενδιαφερόμενοι μαθητές/τριες δύνανται να εισαχθούν τόσο στην Α΄ τάξη του Εκκλησιαστικού Γυμνασίου όσο και στην Α΄ τάξη του Γενικού Εκκλησιαστικού Λυκείου κατόπιν εξετάσεων, τεστ δεξιοτήτων, στα μαθήματα της ελληνικής γλώσσας, των μαθηματικών και των θρησκευτικών, υπό μορφή ερωτήσεων κλειστού τύπου/πολλαπλής επιλογής.

  • Η προθεσμία υποβολής των αιτήσεων εισαγωγής μαθητών/τριών τόσο στην Α’ Τάξη Γυμνασίου όσο και στην Α’ Τάξη Λυκείου δεν έχει ακόμη καθορισθεί.
  • Η ημερομηνία διεξαγωγής της δοκιμασίας (τεστ) δεξιοτήτων για εισαγωγή στο Γενικό Εκκλησιαστικό Λύκειο – Γυμνάσιο Λαμίας θα είναι το Σάββατο 18 Μαΐου 2024.

Επισημαίνεται ότι στο Λύκειο λειτουργούν όλες οι Ομάδες Προσανατολισμού. Το Σχολείο διαθέτει, επίσης, Εργαστήρια Φυσικών Επιστημών και Πληροφορικής, πλουσιότατη και οργανωμένη δανειστική Βιβλιοθήκη για το κοινό, τους εκπαιδευτικούς και τους μαθητές, Παρεκκλήσιο για τη συμμετοχή και την εξάσκηση των μαθητών στη λειτουργική ζωή της Εκκλησίας, Εργαστήριο Εικονογραφίας και ψηφιδωτού και πλήρως ανακαινισμένους χώρους αθλοπαιδιών με γήπεδα ποδοσφαίρου, μπάσκετ και βόλεϊ.

Οι μαθητές έχουν την ευκαιρία να συμμετέχουν σε ποικίλα εκπαιδευτικά προγράμματα, πολιτιστικά, περιβαλλοντικά, αγωγής υγείας, αγωγής σταδιοδρομίας, καθώς επίσης και σε ευρωπαϊκά προγράμματα, όπως το ERASMUS+ και το E-twinning, εθελοντικές δράσεις, όπως οι Let’s do it Greece και Action Aid, διαγωνισμούς τοπικής αλλά και πανελλαδικής εμβέλειας.

Πληροφορίες για τις εγκαταστάσεις και τις ποικίλες δράσεις του Σχολείου μπορούν οι ενδιαφερόμενοι να βρουν στην ιστοσελίδα www.ekklamias.gr.

Επίσης, οι μαθητές και οι μαθήτριες μπορούν, κατόπιν πρωτοβουλίας του Μητροπολίτη Φθιώτιδας Συμεών, να παρακολουθήσουν ΔΩΡΕΑΝ μαθήματα Βυζαντινής Μουσικής στο Ωδείο της Μητρόπολης Φθιώτιδας «Γερμανός ο Μελωδός».

Τέλος, στους αριστεύοντες μαθητές και μαθήτριες του Σχολείου τόσο κατά το Α΄ όσο και κατά το Β΄ τετράμηνο, με πρωτοβουλία του Ποιμενάρχη μας, δίδονται βραβεία και τιμητικές διακρίσεις.

***  Περισσότερες πληροφορίες, όλες τις εργάσιμες ημέρες και ώρες της εβδομάδας, στο Σχολείο, το οποίο βρίσκεται στην οδό Σινώπης 1 στη Νέα Μαγνησία Λαμίας, στα τηλέφωνα 2231021381 & 2231022576, καθώς και στο email mail@lyk-ekkl-lamias.fth.sch.gr στην ιστοσελίδα www.ekklamias.gr του Σχολείου.

Σχετικές αναρτήσεις

Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός Μαθηματικών “ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ”

efthia

Βαρύ το κόστος της εκπαίδευσης για τους εργαζόμενους Ιδιωτικού Τομέα

efthia

Αρχίζουν τα έργα για την αποκατάσταση των σχολικών μονάδων στο Δήμο Δομοκού

efthia
Φόρτωση....