Πολιτική

Εκδήλωση αύριο του ΣΥΡΙΖΑ στην πλατεία Λαού για την απελευθέρωση της Λαμίας

Η Νομαρχιακή Επιτροπή Φθιώτιδας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και οι Οργανώσεις Μελών της Λαμίας ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ για να τιμήσουν την 79η επέτειο της απελευθέρωσης της Λαμίας  από τις δυνάμεις του ΕΛΑΣ στις 18 Οκτώβρη του 1944, που στέναζε κάτω από τον ζυγό των ναζιστικών στρατευμάτων κατοχής, διοργανώνουν εκδήλωση – κατάθεση στεφάνων.

Η κατάθεση στεφάνων θα γίνει Τετάρτη 18 Οκτωβρίου, στις 12.00, στη Λαμία, στην Πλατεία Λαού, στο άγαλμα του πρωτοκαπετάνιου του ΕΛΑΣ Άρη Βελουχιώτη και απευθύνεται ανοιχτή πρόσκληση σε μέλη, φίλους και πολίτες της Λαμίας.

  • Τιμούμε την θυσία των αγωνιστών της Αντίστασης για μια πατρίδα ελεύθερη και ανεξάρτητη, με ισότητα, δημοκρατία και δικαιοσύνη.
  • Αποδίδουμε ιδιαίτερη τιμή στον συμπατριώτη μας πρωτοκαπετάνιο του ΕΛΑΣ, Άρη Βελουχιώτη, που μαζί με χιλιάδες άντρες, γυναίκες, νέους και νέες δημιούργησαν το λαϊκό στρατό του ΕΛΑΣ,  την εποποιία της αντίστασης και την Ελεύθερη Ελλάδα.
  • Διατηρούμε ζωντανή τη μνήμη των χιλιάδων ηρωικών πράξεων του λαού μας, οργανωμένων και αυθόρμητων, το νικηφόρο αγώνα για την επιβίωση, τα εκατοντάδες καμένα χωριά και τους μαρτυρικούς τόπους ανά τη χώρα, ΑΛΛΑ και την ανατίναξη της γέφυρας του Γεροποτάμου, τη μάχη της σοδειάς.
  • Μνήμη διαρκής και ζωντανή –  Ποτέ πια φασισμός.
  • Το μήνυμα για Ειρήνη, δημοκρατία, δικαιοσύνη για όλους τους λαούς είναι πάντα επίκαιρο, ιδιαίτερα στις μέρες μας.

Σχετικές αναρτήσεις

Σαφές το μήνυμα της ΝΔ προς τις μεγάλες επιχειρήσεις με μειώσεις προστίμων για παραπλάνηση καταναλωτών

efthia

«Άναψαν τα αίματα» για την ακρίβεια σήμερα στη Βουλή

efthia

Ο Δημήτρης Κουτσούμπας το Σαββάτο στη Λαμία

efthia
Φόρτωση....