Περιφέρεια

Ξεκινάει νέο έργο στο οδικό δίκτυο των Αγράφων

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας χρηματοδότησε, δημοπράτησε και ήδη συμβασιοποίησε την εκτέλεση του έργου με τίτλο: «ΑΠΟΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΒΛΑΒΩΝ-ΚΑΤΑΣΚΕΥΗ ΤΕΧΝΙΚΩΝ ΟΔΙΚΟΥ ΔΙΚΤΥΟΥ Δ.Ε. ΑΓΡΑΦΩΝ» και με αρχικό προϋπολογισμό ύψους 600.000 ευρώ.

Φυσικό αντικείμενο του έργου είναι:

  • Η κατασκευή δύο κιβωτιοειδών οχετών στο ρέμα ”Κακού” και στο ρέμα “Κουστέσας” της Δ.Ε. Αγράφων, καθώς και η κατασκευή των απαραίτητων πτερυγότοιχων εκατέρωθεν των τεχνικών.
  • Η ανακατασκευή τοιχίων αντιστήριξης για την αποκατάσταση της διάβασης ιρλανδικού τύπου στο ρέμα “Κουστέσα” της ΔΕ Αγράφων.
  • Η ανακατασκευή τοιχίων αντιστήριξης τύπου βραχοπαγίδων στην ΔΕ Επινιανών.
  • Η ανακατασκευή κατεστραμμένων τσιμεντοστρώσεων σε τμήματα οδών στην ΔΕ Επινιανών και εκατέρωθεν των κιβωτιοειδών οχετών.

Μετά την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής του έργου, ο Περιφερειάρχης Φάνης Σπανός δήλωσε: «Διαθέσαμε μια ακόμη χρηματοδότηση ύψους 600.000 ευρώ, ολοκληρώσαμε τις διαγωνιστικές διαδικασίες και παρεμβαίνουμε ξανά στο οδικό δίκτυο της Δημοτικής Ενότητας Αγράφων. Σταθερός μας στόχος είναι η βελτίωση του οδικού δικτύου με τις λιγότερες δυνατές επιπτώσεις στο φυσικό περιβάλλον.

»Δουλεύουμε εντατικά, μεθοδικά και χωρίς να χάνουμε χρόνο, γιατί αυτή την εντολή λάβαμε από τους Ευρυτάνες. Τους ευχαριστούμε θερμά και συνεχίζουμε μαζί για να ολοκληρώσουμε τον αναπτυξιακό μας σχεδιασμό για την Ευρυτανία και όλη την Στερεά Ελλάδα».

 

Ο  Αντιπεριφερειάρχης Ευρυτανίας Άρης Τασιός τόνισε: «Ένα πολύ σημαντικό έργο για την Δημοτική Ενότητα Αγράφων και ειδικά για την ασφαλή διέλευση των πολιτών από το οδικό δίκτυο σε κρίσιμες διασταυρώσεις του με υδατορέματα ξεκινά. Ένα έργο το οποίο όταν ολοκληρωθεί θα επιλύσει οριστικά το ανώτερο θέμα, το οποίο αποτελούσε πάγιο αίτημα της περιοχής.

»Ζητώντας την κατανόηση των συμπολιτών μας για οποιεσδήποτε  καθυστερήσεις υπήρξαν δουλεύουμε εντατικά ώστε το έργο να ολοκληρωθεί εντός χρονοδιαγράμματος. Με την στήριξη τους, συνεχίζουμε να υλοποιούμε στοχευμένα έργα, τα οποία επιλύουν χρόνια θέματα της περιοχής».

Σχετικές αναρτήσεις

Ο ΧΥΤΒΕΑ Τανάγρας και η στάση της Περιφερειακής Αρχής

efthia

Τι αποφασίστηκε σήμερα στο Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς

efthia

Θα ξεπεράσει τα 3 δισ. η αποκατάσταση των ζημιών στη Θεσσαλία

efthia
Φόρτωση....