12 Μάη: Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτή…
Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Νοσηλευτή στις 12 Μάη, το Οικοτροφείο Λαμίας της Ε.Π.Α.Ψ.Υ., υπό την αιγίδα του Δήμου Λαμιέων και σε συνεργασία με τους φορείς Ε.Κ.Ψ. Π. Σακελλαρόπουλος, ΠΕΨΥκΚΑ και ΑΜΚΕ «Αποστολή», διοργανώνει δράση ενημέρωσης και πρόληψης, ανοιχτή στο κοινό, το Σάββατο 10 Μάη 2025, από 10:00-12:00, στην Πλατεία Ελευθερίας, στη Λαμία.
Η εκδήλωση έχει στόχο την ανάδειξη του πολυδιάστατου και κρίσιμου ρόλου των νοσηλευτών στην κοινωνία, καθώς και την προαγωγή της πρόληψης, της υγιεινής ζωής και της ψυχικής ευεξίας των πολιτών.
Επιμέρους δράσεις:
- Δωρεάν μετρήσεις υγείας: Σάκχαρο, αρτηριακή πίεση, κορεσμός οξυγόνου.
- Βιωματικά εργαστήρια:
o «Αγκαλιά φροντίδας» – Η σημασία της υγείας στη ζωή μας.
o Αντιμετώπιση αιμορραγικού τραύματος – Τεχνικές περίδεσης και πρώτων βοηθειών.
- Ενημερωτικές παρεμβάσεις για θέματα πρόληψης, υγιεινής καθημερινότητας και ψυχικής ισορροπίας.
- Συμμετοχή του παθολόγου Δρ. Κωνσταντίνου Λευκαδίτη (MD)με επιστημονικές παρεμβάσεις και απαντήσεις σε ερωτήσεις του κοινού.
- Η εκδήλωση θα υλοποιηθεί με τη συμμετοχή έμπειρων νοσηλευτών και εξειδικευμένων στελεχών των συνεργαζόμενων φορέων.