Επιστολές

Επιστολή των απολυμένων της ΛΑΡΚΟ στο Δημοτικό Συμβούλιο Λοκρών

Την Δευτέρα 19/5/25 στην ηλεκτρονική διεύθυνση
lokron@dimos-lokron.gov.gr  στείλαμε γραπτή διαμαρτυρία του Σωματείου μας, η οποία μπορεί να μην ήταν αναλυτική, αλλά αφορούσε συγκεκριμένα συμβάντα τα  οποία έλαβαν χώρα μεταξύ απολυμένων της ΛΑΡΚΟ που απασχολούνται στο Δήμο Λοκρών μέσω προγραμμάτων της ΔΥΠΑ και  Αντιδημάρχων.

Μάλιστα  αιτηθήκαμε, την συγκεκριμένη επιστολή να την κοινοποιήσετε στις ηλεκτρονικές διεθνήσεις όλων των Δημοτικών Συμβούλων και των προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων.

Στην διαμαρτυρία μας δεν αναφέραμε ούτε τα συμβάντα, ούτε τα ονόματα των Αντιδημάρχων που έγινε «η παρεξήγηση». Θεωρήσαμε ότι θα  προωθήσετε το παράλληλο αίτημα που καταθέσαμε και αφορούσε την συζήτηση  στα Τοπικά  Συμβούλια της Λάρυμνας, Μαρτίνο και Μαλεσίνας και στην συνέχεια στο Δημοτικό Συμβούλιο με θέμα: «Τα προβλήματα των απολυμένων της ΛΑΡΚΟ που απασχολούνται στον Δήμο Λοκρών και οι προτάσεις μας».

Δυστυχώς, τόσο οι Πρόεδροι των Τοπικών Κοινοτήτων, Μαρτίνου και Μαλεσίνας,  όσο και εσείς μας δίνεται την αίσθηση ότι δεν θέλετε να συζητηθεί το θέμα.

Αυτή η διαπίστωση προκύπτει, τόσο μέσα από την απάντηση των Προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων  που τους μεταφέραμε και προφορικά το αίτημα και λάβαμε τις απαντήσεις «έχω δουλειά αυτές τις ημέρες,  είμαι μαζί σας αλλά ο Δήμαρχος και η νομοθεσία καθορίζουν τα πράγματα » κτλπ κτλπ, όσο και από το γεγονός ότι και εσείς, παρά το γεγονός ότι το αίτημα αφορά 100 και πλέον εργαζόμενους του Δήμου και αγγίζει άμεσα το σύνολο των κατοίκων στα χωριά της Λάρυμνα, Μαρτίνου και Μαλεσίνας, δεν συμπεριλάβατε  το θέμα στην ημερήσια διάταξη της συνεδρίασης του Δημοτικού συμβουλίου που θα πραγματοποιηθεί στις 26/5/25.

Με αυτή την  στάση σας, αλλά και από αυτά που διαρρέουν και ακούγονται στα αυτιά μας, μας δίνετε την αίσθηση ότι θεωρείτε πως οι απολυμένοι της ΛΑΡΚΟ που απασχολούνται σε προγράμματα της ΔΥΠΑ στον Δήμο Λοκρών μετά την απόλυση τους, θέλουν να επιβάλουν «το πως θα έχουν προνομιακή θέση και προνομιακά δικαιώματα σε σχέση με τους υπόλοιπους εργαζόμενους του Δήμου, το πως δεν θα υπακούουν τις κατευθύνσεις των  αιρετών και υπηρεσιακών προϊσταμένων, το πως θέλουν η άσκηση των καθηκόντων τους να είναι ζήτημα διαπραγμάτευσης ή διαλογικής συζήτησης» και εν τέλει, όπως ξεφεύγει καμία φορά και από «κακές» γλώσσες  που στέκονται δίπλα στην Δημοτική Αρχή «οι απολυμένοι της ΛΑΡΚΟ είναι τεμπέληδες, φωνάζουν γιατί  δεν θέλουν να εργαστούν, αλλά θέλουν να πληρώνονται».

Δεν «θα παίξουμε την συζήτηση των αποπροσανατολισμένων κουμπάρων», «το είπε αυτός, το είπε ο άλλος, το είπε έτσι, το είπε αλλιώς, αλλιώτικα κτλπ». 

Με  πρόθεση να «ηρεμήσουν τα πνεύματα» σας καλούμε να πάρετε  μέτρα έτσι ώστε να μπουν μέσα  «οι κακές γλώσσες». Αλλά παράλληλα με το καλοπροαίρετο κάλεσμα μας ξεκαθαρίζουμε ότι δεν θα δεχτούμε από κανέναν  να δυσφημίζει την εργατικότητα, την συνέπεια και την αξιοπρέπεια των απολυμένων της ΛΑΡΚΟ.

Προερχόμαστε από μία Βιομηχανία που:

Με την εργασία μας  η αξία της παραγωγής σε ετήσια βάση ξεπερνούσε τα 300 εκατομμύρια ευρώ.

Κατά την ώρα της παραγωγικής διαδικασίας σκοτώθηκαν 80 συνάδελφοι για την παραγωγή, εκατοντάδες έφυγαν από την ζωή από επαγγελματικές ασθένειες, ενώ εκατοντάδες επίσης έχουν μείνει ανάπηροι και ασθενείς εφόρου ζωής.

Οι προτάσεις των εργαζομένων απέναντι στις Κυβερνήσεις, που συνοδεύτηκαν με διαχρονικούς μεγάλους αγώνες, αφορούσαν το πως θα αναπτυχθεί αυτή η επιχείρηση έτσι ώστε να ανοίξουν νέες θέσεις εργασίας  με σύγχρονα μισθολογικά και ασφαλιστικά δικαιώματα, υπέρ των εργαζομένων, της τοπικής κοινωνίας και της Χώρας συνολικότερα.

Ρωτάμε:

Ποιος «τεμπέλης»  δίνει την ζωή του και αγωνίζεται για μία υπόθεση σαν την παραπάνω;

Το «οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ είναι κακομαθημένοι, κάθονται και πληρώνονται εις βάρος του ελληνικού λαού», ήταν  συκοφαντική προπαγάνδα της Κυβέρνησης της Νέας Δημοκρατίας. Ο αγώνας των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ την γελοιοποίησε αυτή την συκοφαντική προπαγάνδα, σε τέτοιο βαθμό που οι Υπουργοί οι οποίοι ήταν οι δημιουργοί της, αναβαθμίστηκαν σε ΠΡΏΗΝ Υπουργούς και  «κοντοζυγώνει η Κυριακή» που δεν θα αποφύγουν από τον Ελληνικό λαό την «προαγωγή» του   ΠΡΩΗΝ Βουλευτή.

Κύριοι

Αιτούμαστε να  ανοίξει συζήτηση στα όργανα αποφάσεων του Δήμου Λοκρών επιδιώκοντας  τον αλληλοσεβασμό και την συνεννόηση μεταξύ εργαζομένων και Δημοτικής αρχής. Είναι  δύσκολες οι  «εξισώσεις» που πρέπει να λύσουμε. Κατά την γνώμη μας όμως μπορούν να λυθούν και μπορούν τα προβλήματα  να μετατραπούν σε εργαλεία για την ανάπτυξη του τόπου μας, υπέρ των συνδημοτών μας.

Πριν αναπτύξουμε την σκέψη μας και τις προτάσεις μας στην παραπάνω λογική, θα πρέπει να ξεκαθαρίσουμε ότι η συμπεριφορά των Αντιδημάρχων  ήταν απαράδεκτη.

Θυμίζουμε και ενημερώνουμε, ότι σε συνάντηση που είχε γίνει στο Κοινοτικό Κτίριο της Λάρυμνας, παρουσία του Δημάρχου, της Αντιδημάρχου, του Προέδρου της Τοπικής Κοινότητας, του Σωματείου μας και του συνόλου των απολυμένων της ΛΑΡΚΟ που απασχολούνται στην Λάρυμνα μέσω προγραμμάτων της ΔΥΠΑ, ο Δήμαρχος μέσα στα άλλα είπε πως «είναι ευχαριστημένος από το έργο που παράγεται, δεν χρειάζονται εντάσεις, τα πάντα μπορούν να λυθούν μέσα από συνεννόηση εξυπηρετώντας εργαζόμενους και υπηρεσίες». 

Στο ίδιο «πνεύμα» έγιναν συναντήσεις σε Μαρτίνο και σε Μαλεσίνα.

Δυστυχώς, σε αυτό το «πνεύμα» φαίνεται να συμφωνούν μόνο οι εργαζόμενοι ή τουλάχιστον φαίνεται να μην έγινε κατανοητό στους συγκεκριμένους Αντιδημάρχους όπως αυτοί εκφράστηκαν στα συγκεκριμένα συμβάν.

Όσα αφορούν το συμβάν με την κ. Αντιδήμαρχο που είναι υπεύθυνη για την συντήρηση πρασίνου:

Χωρίς καμία συνεννόηση με τον Πρόεδρο της Τοπικής Κοινότητας Λάρυμνας, επικοινώνησε με εργαζόμενους και τους είπε «θα πάτε για δουλειά εκτός Λάρυμνας».

Οι εργαζόμενοι ενημέρωσαν τον Πρόεδρο  του Χωριού και αυτός τους είπε «δεν θα πάτε πουθενά γιατί κανένας δεν με ρώτησε τι δουλειές έχουμε» και στην συνέχεια τους έστειλε για εργασία στην Λάρυμνα.

Στην συνέχεια η κ. Αντιδήμαρχος έστειλε λεωφορείο παραλαβής των εργαζομένων και είπε στους εργαζόμενους «εάν δεν πάτε στο Κοινοτικό  κτίριο και δεν αναχωρήσετε σε 5 λεπτά με τον λεωφορείο για εργασίες εκτός Λάρυμνας, θα σας αναφέρω για άρνηση εργασίας».

Την ίδια στιγμή ο Πρόεδρος του Χωριού τους έλεγε «δεν θα πάτε πουθενά».

Σας ρωτάμε: 

Τι να κάνουν οι εργαζόμενοι εάν δεν μπορούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους οι υπεύθυνοι; 

Ποιον να ακούσουν ανάμεσα στον Πρόεδρο του Χωριού (που συνεργάζονται κάθε μέρα) και τους έλεγε «δεν θα πάτε πουθενά»; Και την Αντιδήμαρχο που δεν είχε ενημερώσει τον Πρόεδρο του Χωριού και τους απείλησε με αναφορά άρνησης εργασίας;

Όσα αφορούν το συμβάν με τον Αντιδήμαρχο, Υπεύθυνο άρδευσης και εργασιών στο Δημοτικό Διαμέρισμα  Μαλεσίνας:

Καταρχάς είχε χρεώσει σε εργαζόμενους τον καθαρισμό πρασίνου στο  Γυμνάσιο Μαλεσίνας, πράγμα που σημαίνει ότι η υπεύθυνη Αντιδήμαρχος στην συντήρηση Πρασίνου, έστω και τυπικά θα έπρεπε να είχε γνώση του συμβάντος και τοποθέτηση επί αυτού.

Οι εργαζόμενοι τελείωσαν την εργασία και επειδή είχαν χρόνο και δύναμη συνέχισαν. Χωρίς να τους έχει ανατεθεί, συνέχισαν τον καθαρισμό στον χώρο που διαβαίνουν καθημερινά εκατοντάδες παιδιά χωρίς πεζοδρόμηση, ανάμεσα στο Γυμνάσιο Μαλεσίνας και τα Δημοτικά σχολεία. Τελείωσαν πριν τις 11.00 πμ,  μάζεψαν τα εργαλεία και πήγαν στο Κοινοτικό κτίριο. Ο κ. Αντιδήμαρχος τηλεφώνησε σε συνάδελφο του συνεργείου συντήρησης πρασίνου και αντί να ρωτήσει τι έκαναν και να πει ένα μπράβο για την πρωτοβουλία που πήραν και καθάρισαν γρήγορα και αποτελεσματικά αυτό που είχαν χρεωθεί και κάτι επιπλέον,  του άσκησε με προσβλητικό ύφος κριτική για την ώρα (την οποία κριτική και ο συνάδελφος δεν άντεξε και ανταπέδωσε).

Ρωτάμε: 

Εσείς εάν κάνατε παραπάνω από αυτό που σας είχαν αναθέσει, θα δεχόμασταν κριτική με ύφος του τύπο «πόσες ώρες έχετε μάθει να δουλεύετε»; 

Τι είναι προτιμότερο, να εργαζόμαστε με γνώμονα να γίνονται αποτελεσματικά και γρήγορα οι εργασίες ή να εργαζόμαστε με γνώμονα «του ρολογιού τους δείκτες»;

Εφόσον ο Αντιδήμαρχος δεν ήταν παρών στις εργασίες, οι εργαζόμενοι οι οποίοι τις τελείωσαν και έκαναν επιπλέον από αυτές που τους είχαν ανατεθεί, τι έπρεπε να κάνουν; Να περιμένουν στο λιοπύρι και την κοινή θέα πότε θα  φιλοτιμηθεί να πάει ο Αντιδήμαρχος;

Η καθημερινή μεταφορά του συναδέλφου που ανταπέδωσε τις προσβολές, στην Αταλάντη για εργασίες, τι είναι; τιμωρία;

Κύριοι

Κλείνουμε εδώ  την τοποθέτηση μας απέναντι στις συκοφαντίες. Θέλουμε να θεωρήσουμε άτυχη στιγμή την στάση των αντιδημάρχων. Αναμένουμε από την πλευρά σας ανάκληση τυχόν άδικων τιμωριών και προσπάθεια διαμόρφωσης  συμπεριφοράς συνεργασίας.

Ανοίγουμε  την ουσία του προβλήματος, το οποίο και είναι η βάση του αιτήματος μας που καλούμε να τοποθετηθεί το σύνολο των Δημοτικών Συμβούλων για το αν θέλουν να συζητηθεί στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο το θέμα: «προβλήματα απολυμένων της μάθημα και προτάσεις προς όφελος όλων των δημοτών».

Ποια είναι τα αρνητικά της κατάστασης που διαμορφώθηκε μετά τις απολύσεις στην ΛΑΡΚΟ.:

Στις 15/7/2024 απολύθηκε το σύνολο των εργαζομένων της ΛΑΡΚΟ και μάλιστα μετά από καραμπινάτη κλοπή που υπέστησαν στις αποζημιώσεις τους και στο ασφαλιστήριο συμβόλαιο ζωής. Η κλοπή αυτού του εισοδήματος έχει αλυσιδωτές επιπτώσεις στα χωριά Λάρυμνα – Μαρτίνο – Μαλεσίνα.

Η μεταβίβαση σε νέο ιδιοκτήτη ματαιώθηκε και η Κυβέρνηση δεν έχει ανακοινώσει κάποιο σχέδιο επαναλειτουργίας της επιχείρησης.

Ο κίνδυνος βιομηχανικού ατυχήματος όσο περνάει ο καιρός αυξάνεται.  Είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα ότι η ΛΑΡΚΟ έχει διακόψει ακόμη και την παροχή νερού που τροφοδοτούνται τα πυροσβεστικά σε περίπτωση πυρκαγιάς ή  ότι η 165 μέτρων καμινάδα δεν έχει τον προβλεπόμενο φωτισμό.

Η κατάσταση στις εγκαταστάσεις της ΛΑΡΚΟ αυτή την στιγμή έχουν πάρει χαρακτηριστικά πλιάτσικου.  Το σωματείο μας αναγκάζεται να καλεί την αστυνομία απέναντι σε ενέργειες που γίνονται από την Κυβέρνηση, την Ειδική Διαχείριση και τις εταιρείες που έχουν αναλάβει την διαχείριση και φύλαξη των εγκαταστάσεων απασχολώντας ως επικεφαλής συνταξιούχους αστυνομικούς.

Με εντολή της ειδικής διαχείρισης σταμάτησε ακόμη και η περιβαλλοντική αποκατάσταση που πραγματοποιούσαν τα εργοστάσια αμμοβολής στα οικόπεδα της ΛΑΡΚΟ, διαχρονικό αίτημα των κατοίκων της Λάρυμνας.

Ο οικισμός της ΛΑΡΚΟ και τα χωριά ερημώνουν. Εκατοντάδες απολυμένοι της ΛΑΡΚΟ καθημερινά αναγκάζονται να μετακινούνται 200 χιλιόμετρα και 2 ώρες ταξίδι για να πάρουν το μεροκάματο στις βιομηχανίες της Βοιωτίας. Το δίλημμα να φύγουν από τις βιομηχανίες και να γυρίσουν σε προγράμματα της ΔΥΠΑ ή να μεταναστεύσουν σε άλλες πόλεις της Χώρας μας για μία καλύτερη ποιότητα ζωής, μεγαλώνει.

100  περίπου απολυμένοι απασχολούνται με 100% επιδοτούμενο πρόγραμμα της ΔΥΠΑ στις υπηρεσίες του Δήμου  Λοκρών με το καθαρό μηνιαίο εισόδημα να μην ξεπερνά τα 950 ευρώ.

Με το ίδιο πρόγραμμα και εισόδημα απασχολούνται: 8 στις υπηρεσίες του ΕΦΚΑ στην Αταλάντη, 8 στο Δασαρχείο Αταλάντης και 60 στο ΚΥ Αταλάντης.

100 περίπου απολυμένοι παραμένουν άνεργοι και αναμένουμε νομοθετικές ρυθμίσεις για να ενταχθούν και αυτοί στα προγράμματα.

Ποια είναι τα θετικά της κατάστασης που διαμορφώθηκε μετά τις απολύσεις στην ΛΑΡΚΟ:

Το Σωματείο μας συνεχίζει τον αγώνα για την επαναλειτουργία της επιχείρησης, την επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων και την καταβολή του μόχθο μας. Μπροστά μας έχουμε δικαστικές διαμάχες , συναντήσεις  με τα αρμόδια υπουργεία, πολύμορφες κινητοποιήσεις για το σύνολο των προβλημάτων.

Οι υπηρεσίες του Δήμου και των δημοσίων υπηρεσιών που εδρεύουν σε αυτόν έχουν αναβαθμιστεί χωρίς κανένα κόστος για τους φορείς.  Ειδικά στον Δήμο Λοκρών και στα Χωριά Λάρυμνα, Μαρτίνο και Μαλεσίνα οι εργασίες που έχουν πραγματοποιηθεί είναι πρωτοφανές για τα χρονικά.

Οι προτάσεις μας με γνώμονα να μην ερημώσει ο τόπος μας και προς όφελος όλων των δημοτών:

Σίγουρα ο αγώνας για την επαναλειτουργία της ΛΑΡΚΟ και την επαναπρόσληψη όλων των απολυμένων δεν θα σταματήσει, αποτελεί κίνητρο αγώνα για την ανάπτυξη όλης της τοπικής κοινωνίας.

Παράλληλα όμως με αυτόν τον αγώνα και για να συνεχιστεί αποτελεσματικά η διεξαγωγή του, πρέπει να διασφαλιστεί η παραμονή των νέων ανθρώπων στα χωριά και για να γίνει κάτι τέτοιο πρέπει να υπάρχει εργασία, εισόδημα και προοπτική.

Πρέπει με σχέδιο αξιοποίησης του ειδικευμένου προσωπικού της ΛΑΡΚΟ  να αξιοποιηθούν πλουτοπαραγωγικές δυνατότητες και πρωτογενείς τομείς που υπάρχουν στον δήμο Λοκρών και είναι αναξιοποίητες μέχρι σήμερα.

Οι προτάσεις μας σε αυτούς τους άξονες  είναι πολλές και συνδέονται με την αξιοποίηση των απολυμένων της ΛΑΡΚΟ στα χωριά που κατοικούν και σε έργα υποδομής ή υπηρεσίες που είναι υπέρ του συνόλου των Δημοτών.

Σας δίνουμε ένα παράδειγμα.

Η Δημοτική αρχή είχε σχεδιασμό κάλυψης αναγκών του Δήμου πριν τις απολύσεις και τα 100% επιδοτούμενα προγράμματα των απολυμένων της ΛΑΡΚΟ.

Σε αυτή την λογική έπρεπε να συνεχίσει ο Δήμος και τους απολυμένους της ΛΑΡΚΟ να τους αξιοποιούσε σε έργα και υπηρεσίες που ήταν εκτος σχεδιασμού όπως Πχ:

Σήμερα με  το αντικειμενικό πρόβλημα της λειψυδρίας που  έχει αφετηρία την έλλειψη έργων υποδομής και τη σωστή διαχείριση υδάτινων πόρων,  οι ελαιώνες και τα αγροτεμάχια των Χωριών της Λάρυμνας, Μαρτίνου και Μαλεσίνας  είτε αναξιοποίητα, είτε χαμηλής παραγωγικότητας.

Την ίδια στιγμή που η έλλειψη εισοδήματος  από τον πρωτογενή τομέα λείπει από την τοπική κοινωνία, την στιγμή που χιλιάδες κυβικά νερού την ώρα από τις πηγές της Λάρυμνας και ρέματα της περιοχής οδηγούνται στην θάλασσα, την ίδια στιγμή το αρδευτικό της περιοχής Βερωτά, ενώ είναι έτοιμο δεν έχει μπει σε λειτουργία εδώ και δεκαετίες, το αρδευτικό της περιοχής Αμπέλια – Σταύρος – Πευκιά έχει εγκαταληφθεί, το υδρευτικό δίκτυο Λάρυμνας – Μαρτίνου είναι παροπλισμένο.

Όλα αυτά συμβαίνουν την ίδια ώρα που θα μπορούσε με ένα σχεδιασμό και αξιοποιώντας το δυναμικό των απολυμένων της ΛΑΡΚΟ να δημιουργηθούν μεγάλοι αποταμιευτήρες νερού στην Τσούκα και στην Χιλιαδού, να γεμίζουν όλο το χρόνο με ενέργεια από ΑΠΕ, να δημιουργηθούν δίκτυα άρδευσης και να αρδεύονται το σύνολο των αγροτεμαχίων και ελαιοδέντρων με μικρό κόστος για τους παραγωγούς.

Παράλληλα ο εξοπλισμός που θα αποκτήσει ο Δήμος για αυτά τα έργα θα μπορούσε να ρίξει θεαματικά το κόστος σε καθημερινές εργασίες που αξιοποιούνται εργολάβοι και αυτό να έχει αντίκτυπο στην μείωση των δημοτικών τελών.

Σε αυτή την κατεύθυνση:

Θα εξυπηρετηθεί το αίτημα των απολυμένων της ΛΑΡΚΟ να απασχολούνται στα χωριά τους.

Θα έχουν ειδικότητες που αυξάνουν το Μηνιαίο εισόδημα.

Το έργο που θα προσφέρουν θα αυξήσει την παραγωγικότητα του πρωτογενή τομέα, κατά επέκταση το εισόδημα της τοπικής κοινωνίας.

Τα έργα υποδομής σε αυτή την βάση ανοίγουν την προοπτική οι νέοι άνθρωποι να παραμείνουν στα χωριά τους ή ακόμη και να επιστρέψουν όσοι έχουν μεταναστεύσει.

Οι θέσεις που καλύπτονται  σήμερα στον δήμο από απολυμένους της ΛΑΡΚΟ, οι οποίες ήταν στο σχεδιασμό της Δημοτικής αρχής για να καλυφθούν οι ανάγκες και χωρίς το επιδοτούμενο πρόγραμμα της ΛΑΡΚΟ, θα καλυφθούν με εργαζόμενους εκτός προγράμματος ΛΑΡΚΟ, όπως γινόταν μέχρι τον Σεπτέμβριο του 2024.

Οι ανάπτυξη τέτοιων υποδομών δημιουργεί πάγιες και σταθερές θέσεις εργασίας και εν τέλη κίνητρο για την παραμονή των εργαζομένων στον τόπο μας.

Η ανάπτυξη σε αυτή την βάση ενισχύει την ανάπτυξη του ελεύθερου επαγγέλματος που εξυπηρετεί καθημερινές ανάγκες των κατοίκων,  όπως μαγαζιά, καφέ, εστίαση κτλπ

Οι προτάσεις σε αυτή την βάση είναι πολλές και σε αυτή την βάση επιδιώκουμε να ανοίξει συζήτηση.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΛΑΡΚΟ

Σχετικές αναρτήσεις

Το Συμβούλιο Νέων του Δήμου για τη μη αξιοποίηση του Κάστρου της Λαμίας

efthia

Κοινή δήλωση ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ, Ν. Αριστεράς, Πλεύσης Ελευθερίας προς τον πρωθυπουργό για την Παλαιστίνη

efthia

Επιστολή των απολυμένων της ΛΑΡΚΟ στον Πρωθυπουργό της χώρας

efthia
Φόρτωση....