Περιφέρεια

Ημερίδα διαπραγματευτών της Ελληνικής Αστυνομίας, στη Λαμία

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί, ημερίδα διαπραγματευτών της Ελληνικής Αστυνομίας στη Λαμία, έδρα της Γενικής Περιφερειακής Αστυνομικής Διεύθυνσης Στερεάς Ελλάδας.

Το πρόγραμμα της ημερίδας παρακολούθησαν συνολικά 9 στελέχη – διαπραγματευτές και συγκεκριμένα δύο Αστυνομικοί Διευθυντές, ένας Αστυνομικός Υποδιευθυντής, ένας Αστυνόμος Α’, δύο Αστυνόμοι Β’ και τρεις Ανθυπαστυνόμοι, οι οποίοι υπηρετούν σε Υπηρεσίες των Διευθύνσεων Αστυνομίας Βοιωτίας, Ευβοίας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας και Φωκίδας.

Κατά την πραγματοποίηση της συγκεκριμένης ημερίδας, με θεματικό αντικείμενο: «Διεξαγωγή σεναρίων διαπραγματευτικού ενδιαφέροντος –προσομοίωση ρόλων – Ανάλυση περιστατικών και καταγραφή αναγκών της ομάδας διαπραγματευτών», τον συντονιστικό ρόλο είχε Αξιωματικός – Διαπραγματευτής της Ειδικής Εκπαιδευτικής Ομάδας.

Σκοπός της ημερίδας ήταν η επικαιροποίηση των γνώσεων των διαπραγματευτών της Ελληνικής Αστυνομίας σε θέματα αντιμετώπισης περιστατικών ιδιαίτερου χειρισμού, καθώς και η ανάλυση διαχείρισης περιστατικών στο πλαίσιο της αστυνομικής δράσης, με σκοπό την αποτελεσματικότερη αντιμετώπιση ανάλογων υποθέσεων στην καθημερινή αστυνομική πρακτική.

 

Σχετικές αναρτήσεις

Διαβεβαίωση Σπανού για χρηματοδότηση του νέου κυττάρου στον ΧΥΤΑ Λαμίας

efthia

Αρχίζουν σήμερα οι εκδηλώσεις Μνήμης για τα 80 Χρόνια από την Σφαγή του Διστόμου

efthia

Τα δρομολόγια των Κ.Α.Μ. για την εβδομάδα από 27 Μάη έως 2 Ιούνη

efthia
Φόρτωση....