Εκπαίδευση

Μηνύματα για τις Πανελλαδικές Εξετάσεις 2024

Πρεμιέρα των Πανελλαδικών Εξετάσεων σήμερα. Μαθητές και μαθήτριες των ΕΠΑΛ προσέρχονται στα εξεταστικά κέντρα, από τις 08:00 το πρωί για να εξεταστούν στο μάθημα των Νέων Ελληνικών.

Την «σκυτάλη» θα πάρουν τα Γενικά Λύκεια αύριο, Παρασκευή επίσης από τις 08:00 το πρωί για να εξεταστούν στη Νεοελληνική Γλώσσα και Λογοτεχνία Γενικής Παιδείας.

Με την ευκαιρία της ημέρας να δούμε τα μηνύματα που έφτασαν μέχρι τώρα στην efthia.gr…

ΧΡΗΣΤΟΣ ΣΤΑΙΚΟΥΡΑΣ (Υπουργός Μεταφορών & Επικοινωνιών): Αγαπητές υποψήφιες και υποψήφιοι για την Ανώτατη Εκπαίδευση,  με αφορμή την έναρξη των Πανελλαδικών Εξετάσεων, σας εύχομαι καλή δύναμη και καλή επιτυχία!
Οι Πανελλαδικές Εξετάσεις είναι μια μεγάλη πρόκληση και αποτελούν, αναμφίβολα, κορυφαίο σταθμό στην πορεία σας στην εκπαίδευση.
Σταθμό στον οποίο φθάσατε με προσωπικές θυσίες,  υπομονή και μεγάλη προσπάθεια.
Να θυμάστε ότι οι κόποι και οι θυσίες σας θα ανταμειφθούν, και αυτή  η περίοδος είναι μόνο ένα βήμα προς την εκπλήρωση των ονείρων σας.
Κρατήστε την ψυχραιμία σας, μείνετε συγκεντρωμένοι, εμπιστευτείτε τον εαυτό σας και να είστε περήφανοι για την προσπάθειά σας.
Με εφόδια το κεφάλαιο της γνώσης που έχετε δημιουργήσει, με την αρωγή των καθηγητών σας και την αμέριστη συμπαράσταση των οικογενειών  σας, είμαι βέβαιος ότι θα τα καταφέρετε.

Καλή επιτυχία σε όλους!


ΕΛΕΝΗ ΜΠΕΝΙΑΤΑ (Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης): Αγαπητοί μαθητές, αγαπητές μαθήτριες, υποψήφιοι/ες των Πανελλαδικών Εξετάσεων 2024,

την Πέμπτη 30 και την Παρασκευή 31 Μαΐου ξεκινά η τελευταία εξεταστική δοκιμασία της σχολικής σας ζωής.

Θα ήθελα πάνω απ΄ όλα να σας ευχηθώ ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ στους στόχους σας και να σας προτρέψω να ακολουθήσετε με επιμονή τα όνειρά σας! Να είστε σίγουροι ότι θα τα καταφέρετε. Πιστέψτε βαθιά  μέσα σας ότι επιτυχία σε αυτές τις εξετάσεις δεν είναι απαραίτητα το καλό αποτέλεσμα. Επιτυχία είναι η «η θετική σκέψη», που είναι βέβαιο πως βοηθά να αντιμετωπίζουμε την κάθε δυσκολία στη ζωή μας όχι ως δοκιμασία, αλλά ως πρόκληση. Πρόκληση, που κινητοποιεί τις νοητικές και ψυχικές μας δυνάμεις, με αισιοδοξία, αυτοέλεγχο και αποτελεσματικότητα.

Να θυμάστε ότι αυτές τις «απαιτητικές» ημέρες δεν είσαστε μόνοι σας. Έχετε δίπλα σας  την οικογένειά σας, τους φίλους σας και τους δασκάλους σας. Όλους, όσους εργάζονται εδώ και καιρό για την απρόσκοπτη λειτουργία των πανελλαδικών εξετάσεων.  Ξεκινάτε αυτό τον αγώνα από την ίδια αφετηρία μαζί με 4.652 συνυποψηφίους σας από τη Στερεά Ελλάδα και πολύ περισσότερους από όλη την Ελλάδα. Στεκόμαστε όλοι κοντά σας με αγάπη και προσδοκία, είσαστε ό,τι  ωραιότερο και πολυτιμότερο έχουμε. Πιστεύω, πιστεύουμε σε εσάς!!! Το μέλλον σας ανήκει και είναι μπροστά σας!!!

Αγαπητοί γονείς, γνωρίζω το άγχος σας, προκειμένου το παιδί σας να πάει καλά στις εξετάσεις. Απευθύνομαι σε σας περισσότερο ως γονέας για να σας πω ότι αν το παιδί σας φέρει καλούς  βαθμούς στις εξετάσεις αυτό θα είναι σπουδαίο, όχι γιατί θα εξασφαλίσει το μέλλον του, αλλά γιατί θα του δώσει τη δυνατότητα περισσότερων επιλογών! Αν πάλι δεν τα καταφέρει τόσο καλά, πείτε του ότι ΔΕΝ ΠΕΙΡΑΖΕΙ! Πείτε του πώς ό,τι βαθμό κι αν φέρει εσείς θα το αγαπάτε και δεν θα το κρίνετε. Είναι απλά μια εξέταση. Ένα διαγώνισμα ή ένας χαμηλός βαθμός  δεν μπορούν να στερήσουν από το παιδί σας τα όνειρα για το μέλλον του! Οι μεγαλύτεροι γνωρίζουμε, άλλωστε, ότι η επιτυχία στις πανελλαδικές δεν είναι καν το εισιτήριο για μια επιτυχημένη επαγγελματική αποκατάσταση, πόσο μάλλον για μια ευτυχισμένη ζωή!

Θεωρώ, τέλος, σημαντικό να ευχαριστήσω όλους τους εκπαιδευτικούς, τις διοικητικές και υποστηρικτικές υπηρεσίες μας, που εργάστηκαν συστηματικά για την προετοιμασία των εξετάσεων και σε όλη τη διάρκειά τους θα βρίσκονται στο πλάι σας.

Εκ μέρους όλης της εκπαιδευτικής κοινότητας

Σας εύχομαι ολόθερμα ΚΑΛΗ ΔΥΝΑΜΗ και ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ στους στόχους σας!!!

ΗΛΙΑΣ ΣΑΝΙΔΑΣ (Αντιπεριφερειάρχης Φθιώτιδας): Αγαπητές μαθήτριες και αγαπητοί μαθητές,

Εύχομαι ολόψυχα στην καθεμία και στον καθέναν ξεχωριστά καλή επιτυχία στις Πανελλαδικές εξετάσεις.

Με πίστη στις δυνάμεις σας, με οδηγό τη γνώση και χωρίς άγχος θα αντιμετωπίσετε αυτό το στοίχημα, που δεν είναι η κατάληξη άλλα η αφετηρία μία σπουδαίας διαδρομής, γιατί η παιδεία είναι μία συνεχής διαδικασία ανάπτυξης και καλλιέργειας της προσωπικότητας σας και οι Πανελλαδικές εξετάσεις είναι ένα σταυροδρόμι για την οριοθέτηση νέων στόχων.

Μην σταματήσετε ποτέ να έχετε εμπιστοσύνη στον εαυτό σας και να μετατρέπετε σε εμπειρία κάθε δοκιμασία της ζωής.

Τα όνειρα σας θα είναι πάντοτε η αληθινή πρόκληση για το μέλλον σας.

Καλή δύναμη σε γονείς, καθηγητές και φροντιστές!

Καλή επιτυχία σε όλες και όλους!

ΣΟΥΛΑ ΣΤΙΒΑΚΤΗ (Δήμαρχος Αμφίκλειας-Ελάτειας): Πανελλήνιες. Μία λέξη που σε κάποιους προκαλεί ελπίδα και σε κάποιους φόβο. Γιατί και οι δύο περιπτώσεις, τις θεωρούν καθοριστικές για το μέλλον τους.

Αγαπημένα μας παιδιά, οι πανελλήνιες εξετάσεις είναι απλώς ένα ακόμα σκαλοπάτι στην ανηφόρα της ζωής. Όχι το μοναδικό! Υπάρχουν κι άλλοι τρόποι κι άλλοι δρόμοι για να πορευτείτε. Δείτε το σαν μια συναρπαστική εμπειρία, που θα διηγείστε μεγαλώνοντας, όπως ακριβώς κάνουμε κι εμείς, αναπολώντας τα σχολικά μας χρόνια. 

Ξέρουμε πόσο έχετε κουραστεί, πόσο άγχος και πόση εσωτερική πίεση βιώνετε και ευχόμαστε ολόψυχα, τόσο σε εσάς όσο και στους γονείς και στους εκπαιδευτικούς σας, καλή δύναμη! Μακάρι οι κόποι σας να ανταμειφθούν. Μα ακόμη κι αν δεν έρθει το επιθυμητό αποτέλεσμα, λύσεις υπάρχουν πάντοτε! Μην το θεωρήσετε προσωπική αποτυχία, αλλά αντιμετωπίστε το ως πρόκληση ή μία άτυχη στιγμή, από τις πολλές που θα βιώσετε στον δύσκολο και απαιτητικό στίβο της ζωής.

Πιστέψτε στον εαυτό σας, μείνετε ψύχραιμοι και νηφάλιοι και απολαύστε το υπέροχο ταξίδι που ξεκινάει! Ακόμη και το άγνωστο έχει τη χάρη και τις χαρές του. Αναζητήστε τις…

ΜΠΑΜΠΗΣ ΛΙΟΛΙΟΣ (Δήμαρχος Δομοκού): Εκκίνηση των Πανελλαδικών Εξετάσεων σήμερα για τα ΕΠΑΛ και αύριο για τα ΓΕΛ της χώρας μας.

Σε μία περίοδο που βρισκόμαστε στον απόηχο των συλλογικών επιτυχιών σε πανευρωπαϊκό επίπεδο στον αθλητισμό, καλούνται όλοι και όλες οι υποψήφιοι, όχι να αποδείξουν ότι είναι καλύτεροι από τους συνυποψηφίους τους, αλλά πως μπορούν ατομικά ο καθένας να αγγίξει το καλύτερο δυνατό με βάση τις δυνατότητές του και την προετοιμασία που έχει ήδη κάνει.

Εύχομαι από καρδιάς σε όλες και όλους εσάς που διαγωνίζεστε, να πετύχετε  τους στόχους που έχετε θέσει ικανοποιώντας έτσι τους ίδιους σας τους εαυτούς, τους γονείς σας, τους εκπαιδευτές σας και όλους εμάς που αγωνιούμε μαζί σας!

Καλή επιτυχία!

ΓΙΑΝΝΗΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ (Δήμαρχος Στυλίδας): Αγαπητοί μαθητές , το ταξίδι των ονείρων σας ξεκίνησε. Με όπλα την γνώση και την επιμονή καλείστε να πετύχετε τους στόχους σας. Είναι μεγάλη επιτυχία να βλέπεις τα όνειρά σου να γίνονται πραγματικότητα και να προχωράς με προσήλωση και αφοσίωση προς την κατάκτηση των στόχων σου. Ένα όμορφο ταξίδι για το οποίο –όλα τα προηγούμενα χρονιά –  με υπομονή, μεθοδικότητα  και επιμονή, θυσιάσατε αμέτρητες ώρες αφοσίωσης στην μελέτη . Το ταξίδι μπορεί να είναι δύσκολο αλλά οι ανταμοιβές είναι ανεκτίμητες. Θέλω να έχετε, βαθιά χαραγμένο στην μνήμη σας ότι όποιο κι αν είναι το αποτέλεσμα των εξετάσεων  δεν έχει σημασία, είσαστε ήδη νικητές γιατί φτάσατε ως εδώ ξεπερνώντας κάθε εμπόδιο. Με πάθος και πίστη στον εαυτό σας συνεχίστε το κυνήγι των ονείρων σας και μην παραδίδεστε ποτέ. Άλλωστε η ζωή ανταμείβει τους τολμηρούς και την επιμονή. Θα ήταν παράλειψη μου εάν δεν απέδιδα την τιμή που αξίζει στους στυλοβάτες όλων των προσπαθειών. Αγαπητοί γονείς, δεχθείτε τα ειλικρινή μου συγχαρητήρια για τον καθημερινό σκληρό αγώνα που κάνετε και προετοιμάσατε τους μαθητές μας, τα παιδιά μας ώστε είναι έτοιμα να ανοίξουν τα φτερά τους και να πετάξουν  ψηλά, στην κατάκτηση των στόχων τους. Αγαπητοί μαθητές , με αυτοπεποίθηση και σύμμαχο την ψυχραιμία και τις γνώσεις σας, κατακτήστε τους στόχους σας!

Το ΑΞΙΖΕΤΕ !

Εμείς, ως γονείς και ως Δήμος Στυλίδας είμαστε και θα παραμείνουμε δίπλα σας,  για να στηρίξουμε, να εμπνεύσουμε και να θαυμάσουμε κάθε προσπάθειά σας .

Καλή επιτυχία !

Σχετικές αναρτήσεις

Λήγει την Πέμπτη 18 Ιούλη η προθεσμία για την υποβολή του μηχανογραφικού

efthia

Ενημέρωση μαθητών στο ΤΕΕ για το επάγγελμα του Μηχανικού

efthia

Μέχρι την Πέμπτη 18 Ιούλη η υποβολή των Μηχανογραφικών

efthia
Φόρτωση....