Φθιώτιδα

Νέα χρηματοδότηση για την ολοκλήρωση του κλειστού Κολυμβητηρίου Λαμίας

Ο Περιφερειάρχης Στερεάς Φάνης Σπανός  μερίμνησε για να εξασφαλιστεί επιπλέον χρηματοδότηση, από το «Πρόγραμμα Περιφερειακής Ανάπτυξης Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας 2021 – 25», για την ολοκλήρωση της κατασκευής του κλειστού Κολυμβητηρίου στην πόλη της Λαμίας.

Συγκεκριμένα, υπέγραψε πρόσκληση ένταξης έργου: «ΑΠΟΠΕΡΑΤΩΣΗ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΩΝ ΚΑΙ ΔΙΑΜΟΡΦΩΣΗ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΧΩΡΟΥ ΣΤΟ ΚΛΕΙΣΤΟ ΚΟΛΥΜΒΗΤΗΡΙΟ ΛΑΜΙΑΣ», στον άξονα προτεραιότητας: «3.13 – Υποδομές στον τομέα του αθλητισμού» του «ΠΠΑ Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας».

Η δημόσια δαπάνη που διατίθεται με την ανακοίνωση της πρόθεσης χρηματοδότησης ανέρχεται σε 4 εκ. ευρώ. Δικαιούχος του έργου είναι ο Δήμος Λαμιέων, που θα πρέπει να καταθέσει την αντίστοιχη πρόταση χρηματοδότησης την επόμενη περίοδο.

Το νέο κλειστό κολυμβητήριο διαθέτει δύο δεξαμενές κολύμβησης. Μία  ολυμπιακών διαστάσεων  (50μ x 25μ ) και μία  μικρότερη για εκμάθηση, η οποία είναι ασκεπής. Οι κτηριακές εγκαταστάσεις έχουν συνολικό εμβαδόν 5.757,32 τμ.

«Δέσμευση και υποχρέωσή μας είναι η ολοκλήρωση του νέου κλειστού Κολυμβητηρίου της Λαμίας, κόντρα στις πολλές αντιξοότητες που δημιουργούν τα απρόβλεπτα ενός έργου και η περιορισμένη χρηματοδότηση», δήλωσε ο Περιφερειάρχης Στερεάς  και πρόσθεσε:

«Ξεπερνούμε τα εμπόδια και εξασφαλίζουμε νέα χρηματοδότηση ύψους 4.000.000 ευρώ για την ολοκλήρωση των εργασιών, αλλά και για τη διαμόρφωση του περιβάλλοντα χώρου. Δίνουμε τη σκυτάλη στον Δήμο Λαμιέων για να καταθέσει σχετική πρόταση, ώστε να συνεχιστεί ομαλά το έργο και να παραδοθεί σύντομα στους συμπολίτες μας».

 

Σχετικές αναρτήσεις

Ξέφραγο αμπέλι η ΛΑΡΚΟ

efthia

Συνεχίζονται οι πιέσεις από το Δικηγορικό Σύλλογο Λαμίας για το Κτηματολόγιο

efthia

Συντήρηση του οδοστρώματος σε τμήματα των Εθνικών δρόμων

efthia
Φόρτωση....