Ύπαιθρος

Ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας στο Γύθειο για την ελιά Καλαμών

Πραγματοποιήθηκε στην αίθουσα εκδηλώσεων του Επιμελητηρίου Λακωνίας στο Γύθειο,  η εκδήλωση με θέμα: «Ελιά Καλαμών/Kalamata olives: και τώρα τι κάνουμε; Θωρακίζουμε το προϊόν». Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν τα Επιμελητήρια Φθιώτιδας, Λακωνίας, Αιτωλοακαρνανίας και Μεσσηνίας.

Την έναρξη της εκδήλωσης πραγματοποίησε ο οικοδεσπότης & Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Λακωνίας Γιάννης Παναρίτης ο οποίος τόνισε στην ομιλία του: «Παγκοσμίως η ελιά καλαμών είναι γνωστή και εμπορεύεται ως “Kalamata olives”. Στην Ελλάδα η καταχώρηση της ονομασίας «ΚΑΛΑΜΑΤΑ/KALAMATA» στο μητρώο ποικιλιών ως συνωνύμου της ποικιλίας ελιάς «ΚΑΛΑΜΩΝ/KALAMON» δίνει το δικαίωμα στους εξαγωγείς της Ελιάς Καλαμών να χρησιμοποιούν νόμιμα την ονομασία που εδώ και δεκαετίες έχει κάνει γνωστό το προϊόν παγκοσμίως, διασφαλίζοντας έτσι τις εξαγωγές 200 εκατομμυρίων ευρώ ετησίως καθώς και την οικονομική επιβίωση χιλιάδων παραγωγών και εργαζόμενων».

Κατά την τοποθέτησή του ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Φθιώτιδας Θανάσης Κυρίτσης ανέφερε ότι: «χαίρομαι ιδιαίτερα σήμερα που σε αυτήν μας την εκδήλωση παρίστανται όλες οι εμπλεκόμενες πλευρές καθώς και όλοι οι φορείς που έχουμε κοινό συμφέρον για το εθνικό μας προϊόν. Χρειάζεται κοινή γραμμή πλεύσης και από κοινού προσπάθεια για την προάσπιση των συμφερόντων όλων των εμπλεκομένων με το εν λόγω προϊόν πλευρών». Κλείνοντας τόνισε ότι «τα Επιμελητήρια θα παραμείνουν πιστά στη δέσμευσή τους για τη συνέχιση της συνεργασίας τους για το θέμα της ελιάς καλαμών».

 

 

 

Σχετικές αναρτήσεις

Απογραφή αγροτικών μηχανημάτων στη Στερεά Ελλάδα

efthia

Ενεργοποιείται από σήμερα η Κάρτα του Αγρότη

efthia

Πιλοτικό πρόγραμμα προστασίας κοπαδιών από επιθέσεις λύκου

efthia
Φόρτωση....