Φθιώτιδα

Περιστατικά λαθροθηρίας στη Λοκρίδα με «κραχτες»

Στην περιοχή του Αγίου Σεραφείμ Φθιώτιδας, κατά τη διάρκεια νυχτερινής περιπολίας εντοπίστηκε από τον θηροφύλακα του Κυνηγετικού Συλλόγου Λαμίας ηχομιμητική συσκευή για προσέλκυση ορτυκιών.

Τη στιγμή που βρέθηκε η συσκευή δεν υπήρχε κάποιος κυνηγός στο σημείο ενώ μετά από λίγη ώρα η συσκευή απενεργοποιήθηκε. Ωστόσο, ο θηροφύλακας παρέμεινε εκεί μέχρι και λίγο πριν το ξημέρωμα οπότε και εμφανίστηκε άτομο προς αναζήτηση της συσκευής. Στη συνέχεια του έγινε επιτόπιος έλεγχος για να διαπιστωθούν τα στοιχεία του και να επιβληθεί το προβλεπόμενο διοικητικό πρόστιμο.

Το δεύτερο περιστατικό εξελίχθηκε στην περιοχή της Δρυμαίας όπου ο θηροφύλακας του Συλλόγου, σε συνεργασία με την Ομοσπονδιακή θηροφυλακή, εντόπισαν κυνηγό ο οποίος έκανε χρήση κράχτη με σκοπό την προσέλκυση τσιχλών. Του έγινε αμέσως έλεγχος και του επιβλήθηκε το διοικητικό πρόστιμο που προβλέπεται.

Και στις δύο περιπτώσεις κατασχέθηκαν οι συσκευές και κατά το δεύτερο περιστατικό κατασχέθηκε και το όπλο του κυνηγού.

 Ο Κυνηγετικός Σύλλογος Λαμίας, πιστός στο φιλοθηραματικό του έργο, καταβάλλει κάθε δυνατή προσπάθεια για την πάταξη της λαθροθηρίας και την προστασία της άγριας πανίδας του τόπου μας.

Σχετικές αναρτήσεις

To Λειτουργικό πρόγραμμα του Μητροπολίτη Φθιώτιδας από 10 έως 16 Νοέμβρη

efthia

Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο των Επιχειρήσεων 2025

efthia

Εκδηλώσεις Μνήμης την Κυριακή για τους Εκτελεσθέντες της 7ης Νοεμβρίου 1943

efthia
Φόρτωση....