Αυτοδιοίκηση

Πιστοποιήθηκε η παιδική χαρά στη Μεγ. Βρύση και δίνεται σε χρήση την επόμενη εβδομάδα

Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες κατασκευής και τοποθέτησης της παιδικής χαράς στη Μεγάλης Βρύσης και παράλληλα σήμερα το πρωί πιστοποιήθηκε για την καταλληλότητά της από αρμόδιο ελεγκτικό φορέα, σύμφωνα με τις αυστηρότερες ευρωπαϊκές προδιαγραφές ασφαλείας.
Οι εργασίες στην παιδική χαρά στη Μεγάλη Βρύση, ολοκληρώθηκαν μετά την παρέμβαση της Δημοτικής Αρχής προς τον ανάδοχο του έργου προκειμένου να εκπληρωθούν οι συμβατικές υποχρεώσεις του που προέκυπταν από τη σύμβαση έργου της 27/12/2023 που αποπληρώθηκε τρεις ημέρες μετά, στις 29/12/2023.
Σήμερα το πρωί, ο Δήμαρχος Λαμιέων Πανουργιάς Παπαϊωάννου, με τον Αντιδήμαρχο Τεχνικών έργων και Πολεοδομίας Κώστα Σταυρογιάννη επισκέφθηκαν την παιδική χαρά όπου διαπίστωσαν, παρουσία του αρμόδιου ελεγκτικού φορέα πιστοποίησης, την αποπεράτωση των διαδικασιών.
Η παιδική χαρά, που θα παραδοθεί προς χρήση εντός της ερχόμενης εβδομάδας, περιλαμβάνει μεγάλη ποικιλία από σύγχρονα και ασφαλή παιχνίδια, κατασκευασμένα από υλικά υψηλής ποιότητας και ανθεκτικότητας, ενώ ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στην εγκατάσταση δαπέδου απορρόφησης κραδασμών και στην διασφάλιση ότι όλα τα παιχνίδια πληρούν τα ευρωπαϊκά πρότυπα ασφαλείας.
Η παιδική χαρά θα είναι προσβάσιμη σε όλα τα παιδιά και τους δημότες, με τον περιβάλλοντα χώρο να περιλαμβάνει καθιστικά και άφθονο πράσινο, δημιουργώντας έναν φιλόξενο και άνετο χώρο για τους επισκέπτες και τους γονείς των παιδιών.
Ο κ. Παπαϊωάννου, σε δήλωσή του ανέφερε χαρακτηριστικά: «Είναι για μας μια σημαντική στιγμή η κατασκευή και πιστοποίηση μιας παιδικής χαράς στο Δήμο μας και ιδιαίτερα στη Δημοτική Κοινότητα Μεγάλης Βρύσης. Με το έργο αυτό αποδεικνύουμε την προσήλωσή μας στην ολοκλήρωση των έργων που βρίσκονται σε εκκρεμότητα και κυριότερα σε αυτά που απαιτούν την μέγιστη ασφάλεια για την ευημερία των παιδιών μας. Στόχος μας είναι το προσεχές διάστημα να παραδώσουμε στους δημότες περισσότερες από 30 πιστοποιημένες ασφαλείς παιδικές χαρές, δημιουργώντας χώρους που θα προάγουν την υγεία και τη χαρά σε ένα διασκεδαστικό περιβάλλον για τους μικρούς μας συμπολίτες, καθώς και για την ευεξία όλων των συνδημοτών μας. Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε να επενδύουμε σε έργα που βελτιώνουν την καθημερινότητα των πολιτών και συμβάλλουν στη δημιουργία μιας πιο φιλικής και ανθρώπινης πόλης…».

Σχετικές αναρτήσεις

Δημοτική Αρχή Λαμιέων: Απόλυτη προτεραιότητά μας τα παιδιά

efthia

Κλιματιζόμενοι χώροι του Δήμου Στυλίδας, για το Σαββατοκύριακο

efthia

Συνάντηση γνωριμίας για τη δημιουργία Συμβουλίου Νέων Δήμου Λαμιέων

efthia
Φόρτωση....