Φθιώτιδα

Πρακτορείο ΕΛΤΑ θα λειτουργήσει άμεσα στη Μακρακώμη

Την άμεση σύσταση Ταχυδρομικού Πρακτορείου Β΄ τάξης στη Μακρακώμη, αποφάσισε το Διοικητικό Συμβούλιο των ΕΛΤΑ, σύμφωνα με το νέο θεσμικό πλαίσιο για την εξυπηρέτηση των κατοίκων της περιοχής.

Έπειτα από το πρόσφατο κλείσιμο του καταστήματος των ΕΛΤΑ στη Μακρακώμη και τις άμεσες αντιδράσεις – παρεμβάσεις της Δημοτικής Αρχής, η διοίκηση των Ελληνικών Ταχυδρομείων αποφάσισε τη λειτουργία Ταχυδρομικού Πρακτορείου Β΄ Τάξεως, με στόχο την καλύτερη εξυπηρέτηση των κατοίκων της περιοχής.

Η σχετική απόφαση δημοσιεύθηκε σήμερα στη «Διαύγεια», καλώντας τους ενδιαφερόμενους επιχειρηματίες – επαγγελματίες να εκδηλώσουν το ενδιαφέρον τους, προκειμένου να αναλάβουν τη λειτουργία του Πρακτορείου των ΕΛΤΑ στη Μακρακώμη.

Με την απόφαση αυτή, ουσιαστικά ξεκινούν οι διαδικασίες προκειμένου να γίνει η επιλογή του ιδιώτη αναδόχου για τη χορήγηση της άδειας του Ταχυδρομικού Πρακτορείου.

Η επιλογή θα γίνει μεταξύ των επαγγελματιών που πληρούν τις προϋποθέσεις που θέτουν τα ΕΛΤΑ, ώστε πολύ σύντομα να λειτουργήσει το Ταχυδρομικό Πρακτορείο στη Μακρακώμη.

Σημειώνεται, ότι η λειτουργία Ταχυδρομικού Πρακτορείου αποτέλεσε αίτημα της Δημοτικής Αρχής Μακρακώμης και του δημάρχου Γιώργου Χαντζή, αμέσως μόλις έγινε γνωστή η οριστική και αμετάκλητη απόφαση της διοίκησης των ΕΛΤΑ για το κλείσιμο του καταστήματος των ΕΛΤΑ.

Προς την κατεύθυνση αυτή, η Δημοτική Αρχή θα παρέχει κάθε δυνατή βοήθεια στον επιχειρηματία που θα επιλεγεί από τα ΕΛΤΑ για να αναλάβει τη λειτουργία του Ταχυδρομικού Πρακτορείου.

Σημειώνεται, ότι μέσω των Ταχυδρομικών Πρακτορείων, τα ΕΛΤΑ επεκτείνουν το δίκτυό τους, συνεργαζόμενα με κοινωνικές συνεταιριστικές επιχειρήσεις του Ν. 4019/2011, ιδιώτες επιχειρηματίες, καταστηματάρχες και ελεύθερους επαγγελματίες.

 

Τα Πρακτορεία ΕΛΤΑ

Τα Ταχυδρομικά Πρακτορεία των ΕΛΤΑ, όπως το Αστικό Ταχυδρομικό Πρακτορείο Β΄ Τάξης που θα λειτουργήσει στη Μακρακώμη, αποτελούν ένα εκτεταμένο συμπληρωματικό δίκτυο παροχής ταχυδρομικών υπηρεσιών και εξυπηρέτησης, τόσο σε αστικές όσο και σε αγροτικές περιοχές της χώρας και καλύπτουν με αξιόπιστο τρόπο όλες τις ταχυδρομικές ανάγκες των πελατών. Λειτουργούν με ωράριο εμπορικών καταστημάτων και εκτελούν όλες τις ταχυδρομικές υπηρεσίες.

 

ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΤΑΧΥΔΡΟΜΙΚΟΥ ΠΡΑΚΤΟΡΕΙΟΥ

 • Πώληση γραμματοσήμων.
 • Παραλαβή, ζύγιση και τιμολόγηση ταχυδρομικών αντικειμένων επιστολικού ταχυδρομείου.
 • Πώληση προϊόντων ΕΛΤΑ και τρίτων που διατίθενται μέσω του Ταχυδρομικού Δικτύου.
 • Αποστολή αντικειμένων ειδικής διαχείρισης (συστημένα, αντικαταβολής, κ.λ.π) και EXPRESS.
 • Παραλαβή, ζύγιση και τιμολόγηση ταχυδρομικών δεμάτων.
 • Έκδοση ταχυδρομικών επιταγών, μεταφορά κεφαλαίων.
 • Εξόφληση λογαριασμών Ταχυπληρωμής (ΔΕΗ, ΟΤΕ, ύδρευσης, κινητής τηλεφωνίας, κλπ).
 • Επίδοση ταχυδρομικών αντικειμένων στο χώρο του Ταχυδρομικού Πρακτορείου ή μέσω των Γραμματοθυρίδων του.

 

Ο ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΑΝΑΔΟΧΟΣ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΚΑΤΑΣΤΗΜΑ ΜΕ:

 • Καλή θέση και προβολή.
 • Δραστηριότητα που προσιδιάζει με το έργο των Ελληνικών Ταχυδρομείων.
 • Άνετη πρόσβαση πελατών και οχημάτων.
 • Εσωτερικό διακριτό χώρο ελαχίστων διαστάσεων 12 τ.μ., ο οποίος θα οριοθετηθεί και θα διαμορφωθεί κατάλληλα προκειμένου να εκτελείται απρόσκοπτα το ταχυδρομικό έργο.
 • Ικανή πρόσοψη για την τοποθέτηση των σημάνσεων ΕΛΤΑ.
 • Αναγκαίο εξοπλισμό για την πλήρη διασύνδεση στο αυτοματοποιημένο περιβάλλον ΕΛΤΑ (σύνδεση Internet, υπολογιστή, ειδικό modem, εκτυπωτές κ.λ.π).

Ολόκληρη η απόφαση της διοίκησης των ΕΛΤΑ για τη δημιουργία Ταχυδρομικού Πρακτορείου στη Μακρακώμη, ΕΔΩ:

Σχετικές αναρτήσεις

Στη ΛΑΡΚΟ το μεσημέρι ο Στέφανος Κασσελλάκης

efthia

Το Επιμελητήριο Φθιώτιδας παρουσιάζει τα αποτελέσματα του Ευρωπαϊκού Προγράμματος PAL PUSH II

efthia

Συγκέντρωση αγροτών αύριο Πέμπτη στο κτίριο της Περιφέρειας στη Λαμία

efthia
Φόρτωση....