Άλλα σπορ

Στις 28 Απρίλη ο ποδηλατικός γύρος Λαμίας

Ο «Αθαν. Διάκος» Λαμίας συνδιοργανώνει για δεύτερη συνεχή χρονιά με το Δήμο Λαμιέων και τον Οργανισμό Πολιτιστικής Ανάπτυξης Στερεάς Ελλάδας  τον διασυλλογικό αγώνα αντοχής 2ος Ποδηλατικός Γύρος Λαμίας,  την Κυριακή 28 Απρίλη 2024.

Ο αγώνας είναι ενταγμένος στο αγωνιστικό πρόγραμμα της Ελληνικής Ομοσπονδίας Ποδηλασίας. Η εκκίνηση θα δοθεί από την Πανελλήνια Έκθεση Λαμιας (11:00) και μετά από μια διαδρομή 94 χιλιομέτρων θα τερματίσει στον Αγ. Λουκά όπου θα πραγματοποιηθούν και οι απονομές – βραβεύσεις (15:00). Ο αγώνας απευθύνεται  σε ποδηλάτες δρόμου με αγωνιστικό δελτίο στις κατηγορίες Εφήβων-Νεανίδων, Άνδρών-Γυναικών και Masters Α-Γ και αναδεικνύει με τον καλύτερο τρόπο τα οφέλη της ποδηλασίας, την ιστορικότητα της περιοχής και τις ομορφιές της διαδρομής.

Η διαδρομή θα επισκεφθεί ιστορικές τοποθεσίες του Δήμου Λαμιέων και της Περιφερειακής Ενότητας Φθιώτιδας. Θα περάσει δίπλα από την Αλαμάνα  και τις Θερμοπύλες, μέσα το χωριό Μπράλο με το φημισμένο σιδηροδρομικό σταθμό, θα διασχίσει τον ιστορικό Γοργοπόταμο, τις Κομποτάδες με τα αιωνόβια πλατάνια, τα Λουτρά Υπάτης με τα ιαματικά λουτρά και θα τερματίσει στον πευκόφυτο λόφο του Αγίου Λουκά μπροστά στο άγαλμα του Αχιλλέα.

 Η περσινή επιτυχημένη εκδήλωση έβαλε τα θεμέλια για μια πιο άρτια διοργάνωση φέτος που στόχο έχει την προβολή του τόπου μας και της πολιτιστικής κληρονομιάς αλλά και του αθλήματος της ποδηλασίας.

Επιδίωξη των διοργανωτών είναι η ενασχόληση με το οικολογικό άθλημα της ποδηλασίας και η προβολή των αξιών του αθλητισμού, ευ ζην, ευ αγωνίζεσθαι, ευγενούς άμιλλας, αγωνιστικότητας, υγείας, χαρά της συμμετοχής.

Σχετικές αναρτήσεις

Θριαμβευτής στο Γύρο ο Ρικάρντο Τσόιντλ, νικητής ημέρας ο Μπάρτος Ρούντικ

efthia

Ο 20χρονος Ντίλαν Χικς νικητής στο 4ο ετάπ του Διεθνή Ποδηλατικού Γύρου Ελλάδας 2024

efthia

Στη Λαμία ο Διεθνής Ποδηλατικός Γύρος Ελλάδας 2024

efthia
Φόρτωση....