Εκπαίδευση

Στο χειρουργείο ο 13χρονος Λαμιώτης μαθητής που έχει πολλαπλά τραύματα

Στην ορθοπαιδική κλινική του νοσοκομείου Παίδων όπου και αναμένεται να χειρουργηθεί στα δύο του πόδια, νοσηλεύεται ο 13χρονος ο οποίος έπεσε τη Δευτέρα , από ύψος πέντε μέτρων, όταν υποχώρησε κάγκελο στο σχολείο του (3ο Γυμνασίο Λαμίας), στη Λαμία.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ, το παιδί έχει επαφή με το περιβάλλον ωστόσο έχει πολλά τραύματα στο σώμα και τη σπονδυλική στήλη.

 

Το χρονικό

Όπως έγινε γνωστό, κατά τη διάρκεια του διαλείμματος ο 13χρονος προσπάθησε να στηριχθεί με την πλάτη σε κάγκελο του σχολείου το οποίο υποχώρησε, με αποτέλεσμα να βρεθεί στο κενό, πέφτοντας από ύψος σχεδόν πέντε μέτρων.

Οι εκπαιδευτικοί έσπευσαν να βοηθήσουν το παιδί, ενώ ειδοποιήθηκε άμεσα το ΕΚΑΒ το οποίο, κατόπιν, παρέλαβε τον μαθητή και τον μετέφερε στο νοσοκομείο Παίδων της Αθήνας.

Το Υπουργείο Παιδείας διέταξε Ένορκη Διοικητική Εξέταση προκειμένου να διερευνηθούν οι συνθήκες κάτω από τις οποίες σημειώθηκε το περιστατικό.

Επί τόπου βρέθηκε στο σημείο ο ΓΓ του Υπουργείου Παιδείας Γιάννης Κατσαρός, ενώ η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας βρίσκεται σε συνεχή επικοινωνία με τον δήμαρχο Λαμίας καθώς οι υποδομές των σχολείων είναι αρμοδιότητα των δήμων.

Όπως έγινε επιπλέον γνωστό, δεδομένου ότι το περιστατικό εξελίχθηκε μπροστά σε συμμαθητές του παιδιού, θα υπάρχουν ψυχολόγοι όλη την εβδομάδα στο σχολείο για την στήριξή τους.

Σχετικές αναρτήσεις

Από σήμερα οι αιτήσεις συμμετοχής για τις Πανελλήνιες 2024

efthia

Ημερίδα για τα 40 χρόνια του Συνδέσμου Φιλολόγων Φθιώτιδας

efthia

Πώς θα λειτουργήσουν τα σχολεία στις 17 Νοέμβρη

efthia
Φόρτωση....