Φθιώτιδα

Συνεδρίασε σήμερα στη Λαμία το ΣΟΠΠ για τον Elias

Πραγματοποιήθηκε, σήμερα η έκτακτη συνεδρίαση του Σ.Ο.Π.Π Φθιώτιδας από τον Αντιπεριφερειάρχη Φθιώτιδας Ηλία Σανίδα.

Στην Έκτακτη  Συνεδρίαση του Σ.Ο.Π.Π., εξετάστηκαν θέματα που αφορούν τον σχεδιασμό και τις δράσεις της Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων  ενόψει της επικείμενης ραγδαίας επιδείνωσης του καιρού με την ονομασία Elias, η οποία αναμένεται, σύμφωνα με το επικαιροποιημένο Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων που εξέδωσε η Ε.Μ.Υ., να πλήξει την Π. Ε. Φθιώτιδας από σήμερα το απόγευμα έως και την Τετάρτη 27-9-2023, με κύρια χαρακτηριστικά τις ισχυρές βροχές και καταιγίδες που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και μεγάλη συχνότητα κεραυνών, με ενισχυμένους ανέμους και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.

       Αντικείμενο της σύσκεψης ήταν η ενεργοποίηση και ο συντονισμός του μηχανισμού Πολιτικής Προστασίας, η ανάληψη πρωτοβουλιών για την ασφάλεια των πολιτών, ιδιαίτερα στις ζώνες υψηλής επικινδυνότητας, και η προετοιμασία με κάθε διαθέσιμο μέσο για την αντιμετώπιση καταστάσεων που μπορεί να επιφέρει η επικείμενη κακοκαιρία.

       Στην συνεδρίαση συμμετείχαν η Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Γενικής Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Π. Στ. Ε. Αλεξάνδρα Πλατιά, ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος Γενικής Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής Π. Στ. Ε. Δημήτρης Ρίζος, ο Αναπληρωτής Προϊστάμενος της Αυτοτελούς Διεύθυνσης Πολιτικής Προστασίας Π. Στ. Ε. Πολύζος  Ζώης,  η Αναπληρώτρια Προϊσταμένη Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Π. Στ. Ε. Αθανασία Ζωβοΐλη, εκπρόσωπος του  Αστυνομικού Διευθυντή Φθιώτιδας, εκπρόσωπος του Γενικού Περιφερειακού Αστυνομικού Διευθυντή Στερεάς Ελλάδας, ο Διοικητής ΔΙΠΥΝ Φθιώτιδας, ο Διευθυντής ΕΜΑΚ Λαμίας, εκπρόσωπος του Λιμενάρχη Στυλίδας, αρμόδιοι των Δήμων Π. Ε. Φθιώτιδας για θέματα Πολιτικής Προστασίας των Δήμων του Νομού.

        Με την ολοκλήρωση της συνεδρίασης ο Αντιπεριφερειάρχης Ηλίας Σανίδας δήλωσε: «Καλούμε τους πολίτες να είναι πολύ προσεκτικοί, να αποφύγουν τις άσκοπες μετακινήσεις στις περιοχές που εκδηλώνονται τα έντονα φαινόμενα και να μεριμνήσουν για τη λήψη όλων των απαραίτητων μέτρων αυτοπροστασίας, για την ελαχιστοποίηση των κινδύνων που ενδεχομένως να προκύψουν. 

     Για περισσότερες πληροφορίες και οδηγίες αυτοπροστασίας, οι πολίτες μπορούν να επισκεφθούν την ιστοσελίδα της Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας στην ηλεκτρονική διεύθυνση www.civilprotection.gr.».

Σχετικές αναρτήσεις

Αναβαθμίζονται τα φανάρια σε κόμβους της Δυτικής Λαμίας

efthia

Στον εισαγγελέα τρεις ΡΟΜΑ για ρευματοκλοπή στην Ανθήλη

efthia

Το Λειτουργικό πρόγραμμα του Μητροπολίτη Συμεών από 27 Μάη έως 2 Ιούνη

efthia
Φόρτωση....