Συνεδρίασε χθες στη Λαμία το Τοπικό Επιχειρησιακό Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας (Τ.Ε.Σ.Ο.Π.Π) του Δήμου Λαμιέων, υπό την προεδρία του Αντιδημάρχου Πολιτικής Προστασίας Αχιλλέα Τζουβάρα και του Αν. Προϊσταμένου του ΑΤΠΠ του Δήμου Λαμιέων Γιάννη Μυλωνή.
Παρόντες στη συνεδρίαση ήταν ο Αντιδήμαρχος Τοπικής Ανάπτυξης & Τμήματος Κίνησης Γιώργος Ζήσιμος, ο Δασάρχης Λαμίας Δημος Βασιλείου, από το Αστυνομικό Τμήμα Λαμίας Α/Υ ο Ευάγγελος Αλεξανδρής, από το Τμήμα Τροχαίας Λαμίας ο Δ/κτης Φώτης Τσιριγκούλης, από τη Πυροσβεστική Υπηρεσία ο ΑΝΠΧΟΣ κ. Σωτήρης Σβερδίλας, η Αν. προϊσταμένη της Δνσης Υποδομών και έργων Αφροδίτη Πολιτοπούλου, η Αν. Προϊσταμένη της Δ/νσης Περιβάλλοντος Αγγελική Μακρυγιάννη, η Αν. Προϊσταμένη του Τμήματος Κοινωνικής Πολιτικής & Αλληλεγγύης Κατερίνα Τσαδήμα, ο Προϊστάμενος της ΔΕΥΑ Λαμίας Γιάννης Θεοδωρακόπουλος, ο εκπρόσωπος του Νοσοκομείου Λαμίας Άγγελος Γκούρλιας, ο Τ/χης της Φρουράς Λαμίας Σωτήρης Σαμαράς και από τη Ελεγχόμενη Δομή Προσωρινής Φιλοξενίας Αιτούντων Άσυλο Θερμοπυλών η Ευγενία Αδάμ και η Ιωάννα Αλεξοπούλου.
Κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης συζητήθηκαν θέματα που αφορούν τον σχεδιασμό, τα μέτρα πρόληψης και τις δράσεις της Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από πλημμυρικά φαινόμενα καθώς επίσης και από προβλήματα από τη εκδήλωση παγετού και χιονόπτωσης.
Συζητήθηκε ενδελεχώς η προετοιμασία, αλλά και ο βαθμός ετοιμότητας των φορέων για πρόληψη και αντιμετώπιση ενδεχόμενου κινδύνου, η ενίσχυση της ασφάλειας και η συνεργασία στα πλαίσια της προστασίας των πολιτών.
Στη συνέχεια οι εκπρόσωποι των εμπλεκόμενων φορέων περιέγραψαν το πως συνδράμουν όταν απαιτηθεί σε επιχειρησιακό επίπεδο, ενώ συζητήθηκε και το πεδίο συνεργασίας μεταξύ διαφορετικών φορέων με στόχο την αποτελεσματική αντιμετώπιση κάθε συμβάντος.
Η σύγκληση αυτή της πολιτικής προστασίας ενισχύει τη συνοχή και την ανταλλαγή καλών πρακτικών, προωθώντας ένα περιβάλλον ασφαλέστερο και προστατευμένο για τους πολίτες.

