Φθιώτιδα

Το Λειτουργικό πρόγραμμα του Μητροπολίτη Φθιώτιδας από 22 έως 28 Απρίλη

Από τη Μητρόπολη Φθιώτιδας ανακοινώθηκε το Λειτουργικό και Ποιμαντικό πρόγραμμα του Μητροπολίτη Φθιώτιδας Συμεών για το διάστημα από 22 έως 28 Απρίλη 2024.

Αναλυτικά:

 

Δευτέρα 22 Απριλίου 2024

08:30 π.μ.: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα ομάδος μαθητών του Λυκείου Καμ. Βούρλων στο Πνευματικό και Διοικητικό Κέντρο της Μητρόπολης Φθιώτιδας.

10:00 π.μ.: Εκπαιδευτικό πρόγραμμα ομίλου μαθητών και εκπαιδευτικών του Δημοτικού Σχολείου Σχηματαρίου στο Πνευματικό και Διοικητικό Κέντρο της Μητρόπολης Φθιώτιδας.

20:00 μ.μ. : Επιμνημόσυνη δέηση στο Κενοτάφιο του Εθνοϊερομάρτυρος Αθανασίου Διάκου (πεζόδρομος Καλύβα – Μπακογιάννη, Λαμία).

Κατάθεση λόγου ευγνωμοσύνης στον τόπο θυσίας του ήρωα από τον Μητροπολίτη Φθιώτιδας.

Εναπόθεση στεφάνων από άνθη πορφυρού χρώματος από τους τέσσερις διακόνους της Μητρόπολης Φθιώτιδας.

20:30 μ.μ.: Εκκίνηση από το Κενοτάφιο Λαμπαδηφορίας Ιστορικής Μνήμης με προορισμό τον ανδριάντα του Αθανασίου Διάκου στην Πλατεία Διάκου.

 

Τρίτη 23 Απριλίου 2024

08:30 π.μ.: Επιμνημόσυνη Δέηση στο Μνημείο, τόπο σύλληψης και σφαγής του Επισκόπου Σαλώνων Ησαΐα στη Χαλκωμάτα, από τον Μητροπολίτη Φθιώτιδας

10:00 π.μ.: Εκδήλωση για την παράδοση του έργου του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδος (Ε65) στην Σήραγγα Περιοχή Όθρυος (26ο χλμ.).

 

Τετάρτη 24 Απριλίου 2024

07:30 π.μ.: Συνοδική διακονία στην Αθήνα.

 

19:00 μ.μ.: «Δεύρο πάσα κτίσις, ύμνους εξοδίους προσοίσωμεν».

Ύμνοι και Θρήνοι της Μεγάλης Εβδομάδος, στον προαύλιο χώρο του ΙΝ Αγίου Χαραλάμπους Ραχών, από τους μαθητές των Παραρτημάτων Δυτικής Φθιώτιδος και Ραχών «ΧΑΡΙΛΑΟΣ ΤΑΛΙΑΔΩΡΟΣ» του Ωδείου της Μητρόπολης Φθιώτιδος «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ο ΜΕΛΩΔΟΣ».

Συμμετέχουν η Παραδοσιακή Χορωδία του Συλλόγου Γυναικών Στυλίδος και η Παραδοσιακή Χορωδία του ΙΝ Αγίων Αποστόλων Παγκρατίου Λαμίας. Την εκδήλωση πλαισιώνει Παραδοσιακή Ορχήστρα με μαθητές και καθηγητές του Ωδείου.

 

Πέμπτη 25 Απριλίου 2024

07:00 π.μ.: Αρχιερατική Προηγιασμένη Θεία Λειτουργία στον Μητροπολιτικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας.

19:00 μ.μ.: «Δεύρο πάσα κτίσις, ύμνους εξοδίους προσοίσωμεν».

Ύμνοι και Θρήνοι της Μεγάλης Εβδομάδος, στον προαύλιο χώρο του ΙΝ Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Μαλεσίνας, από τους μαθητές των Παραρτημάτων Κάτω Τιθορέας, Καμένων Βούρλων – Μώλου, Παραλίας Λιβανατών και Μαλεσίνας του Ωδείου της Μητρόπολης Φθιώτιδας «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ο ΜΕΛΩΔΟΣ».

Συμμετέχουν η Παιδική Χορωδία του Δημοτικού Ωδείου Αταλάντης και η Εκκλησιαστική – Παραδοσιακή Χορωδία του Δήμου Λοκρών. Την εκδήλωση πλαισιώνει Παραδοσιακή Ορχήστρα με μαθητές και καθηγητές του Ωδείου.

 

Παρασκευή 26 Απριλίου 2024

09:30 π.μ.: Παραδοσιακά Κάλαντα του Λαζάρου από τον Σύλλογο Γυναικών Μεξιατών στο Επισκοπείο στην Λαμία.

10:00 π.μ.: Παραδοσιακά Κάλαντα του Λαζάρου από το Λύκειο Ελληνίδων Λαμίας στο Επισκοπείο στην Λαμία.

10:30 π.μ.: «Από τη Σταύρωση στην Ανάσταση. Από τη Γη στον ουρανό».

Προπασχάλια εκδήλωση που διοργανώνουν η Διεύθυνση Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας, ο Σύμβουλος Εκπαίδευσης Θεολόγων Φθιώτιδας, το Πρότυπο Εκκλησιαστικό Λύκειο -Γυμνάσιο Λαμίας «΄Οσιος Βησσαρίων ο Αγαθωνίτης», το 2ο Γυμνάσιο Λαμίας, το 3ο Γενικό Λύκειο Λαμίας και το Μουσικό  Σχολείο Λαμίας υπό την Αιγίδα της Μητρόπολης, στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού και Διοικητικού Κέντρου της Μητρόπολης Φθιώτιδας.

14:30 μ.μ.: Παραδοσιακά Κάλαντα του Λαζάρου από το Ωδείο της Μητρόπολης Φθιώτιδος «Γερμανός ο Μελωδός».

Σάββατο του Λαζάρου 27 Απριλίου 2024

07:00 π.μ.: Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον ΙΝ  Παναγίας Ξηριωτίσσης Κοιμητηρίου Λαμίας.

11:00 π.μ. – 13:30 μ.μ.: Παραδοσιακά Κάλαντα του Λαζάρου από παιδιά της πόλεως, συλλόγους και φορείς στο Επισκοπείο στην Λαμία.

19:30 μ.μ.: «Ανάστα η Πατρίς μου».

Εκδήλωση μνήμης για τα 50 χρόνια από την τουρκική εισβολή στην Κύπρο με ύμνους και θρήνους της Μεγάλης Εβδομάδος από τα μουσικά σύνολα του Ωδείου της Μητρόπολης Φθιώτιδος «ΓΕΡΜΑΝΟΣ ὁ ΜΕΛΩΔΟΣ» καθώς και απαγγελία επίκαιρων αποσπασμάτων από την ηθοποιό Λουκία Μιχαλοπούλου, στο Πνευματικό και Διοικητικό Κέντρο της Μητρόπολης Φθιώτιδας.

 

Κυριακή των Βαΐων 28 Απριλίου 2024

07:00 π.μ.: Όρθρος και Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον ΙΝ Αγίας Παρασκευής Νέας Άμπλιανης.

18:30 μ.μ.: Ακολουθία του Νυμφίου στον ΙΝ Αγίου Αθανασίου στα Γαλανέικα Λαμίας.

Σχετικές αναρτήσεις

Οι σταυροί των υποψηφίων στις εκλογές του ΤΕΕ Αν. Στερεάς

efthia

Διακοπή κυκλοφορίας Τετάρτη-Πέμπτη στο κέντρο της Λαμίας

efthia

Σήμερα θα πήγαινε στο εργοστάσιο για έλεγχο ο ΕΦΕΤ, αλλά τον πρόλαβε η… φωτιά!

efthia
Φόρτωση....