Φθιώτιδα

Το Λειτουργικό πρόγραμμα του Μητροπολίτη Φθιώτιδας από 13 έως 19 Μάη

Από τη Μητρόπολη Φθιώτιδας ανακοινώθηκε το Λειτουργικό και Ποιμαντικό Πρόγραμμα του Μητροπολίτη Φθιώτιδας Συμεών για το διάστημα από 13 Μάη έως 19 Μάη 2024

Ειδικότερα:

 

Δευτέρα 13 Μαΐου 2024

11:00 π.μ.: Συνεδρίαση της Διοικούσης Επιτροπής της Εκκλησιαστικής Κεντρικής Υπηρεσίας Οικονομικών (Ε.Κ.Υ.Ο.) της Εκκλησίας της Ελλάδος

 

Τρίτη 14 Μαΐου 2024

19:30 μ.μ.: Μέγας Πανηγυρικός Πολυαρχιερατικός Εσπερινός ΙΝ Αγίου Ιωάννου Καλοκτένους Θηβών κατόπιν προσκλήσεως του οικείου Ποιμενάρχου, Μητροπολίτου Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος Γεωργίου.

 

Τετάρτη 15 Μαΐου 2024

07:00 π.μ.: Πανηγυρικός Όρθρος και Πολυαρχιερατικό Συλλείτουργο στον ΙΝ Αγίου Ιωάννου Καλοκτένους Θηβών κατόπιν προσκλήσεως του οικείου Ποιμενάρχου, Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Θηβών, Λεβαδείας και Αυλίδος Γεωργίου.

18:00 μ.μ.: Επίσκεψη στη Μονή Μεταμορφώσεως Σωτήρος Λιβανατών επί τοις επιγενομένοις ονομαστηρίοις της Αγίας Καθηγουμένης της Μονής, γερόντισσας Ειρήνης.

19:00 μ.μ. – 21:00 μ.μ: Ακροάσεις στο Ιερό Επισκοπείο Ταλαντίου και Λοκρίδος (κατόπιν προσυνεννοήσεως με την Γραμματεία του Ιερού Επισκοπείου).

 

Πέμπτη 16 Μαΐου 2024

10:00 π.μ. – 14:00 μ.μ.: Ακροάσεις στο Πνευματικό και Διοικητικό Κέντρο της Μητροπόλεως Φθιώτιδος (κατόπιν προσυνεννοήσεως με το Ιδιαίτερο Γραφείο του Σεβασμιωτάτου).

 

Παρασκευή 17 Μαΐου 2024

10:00 π.μ.: Επισκοπική διακονία στο (προσωρινό) Ιερό Επισκοπείο Θερμοπυλών και Μενδενίτσης στο Καινούριο Λοκρίδος.

19:00 μ.μ.: Ιερά Λιτανεία των προς εγκαινιασμόν Ιερών Λειψάνων, του Ιερού Λειψάνου του Αγίου Παντελεήμονος καθώς και της Ιερών Εικόνων του Ιαματικού Αγίου Παντελεήμονος και του Οσίου Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου επί τη αναμνήσει της καταθέσεως του Ιερού και Χαριτοβρύτου Λειψάνου του Αγίου Παντελεήμονος του Ιαματικού στον ομώνυμο Μητροπολιτικό Ναό της Λουτροπόλεως.

Εν συνεχεία κατάθεση Ιερών Λειψάνων και Αρχιερατικός Εσπερινός των Εγκαινίων στο Παρεκκλήσι του Οσίου Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Παντελεήμονος Καμένων Βούρλων.

 

Σάββατο 18 Μαΐου 2024

07:00 π.μ.: Όρθρος, Τελετή των Εγκαινίων και ακολούθως η πρώτη Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο Ιερό Παρεκκλήσιο του Οσίου Βησσαρίωνος του Αγαθωνίτου του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Παντελεήμονος Καμένων Βούρλων.

11:00 π.μ.: Αγιασμός για την έναρξη της τουριστικής περιόδου στην πλατεία του Μητροπολιτικού Ναού Αγίου Παντελεήμονος Καμένων Βούρλων.

17:30 μ.μ.: «Φιλική Προς Το Παιδί Δικαιοσύνη»

Ευχαριστήρια και Συγχαρητήρια Αποφώνηση της Ημερίδας που διοργανώνουν ο Δικηγορικός Σύλλογος Λαμίας, ο Σύνδεσμος Κοινωνικών Λειτουργών Ελλάδος (ΠΤ Στερεάς Ελλάδας) και η Εισαγγελία Πρωτοδικών Λαμίας, στο Αμφιθέατρο του Πνευματικού και Διοικητικού Κέντρου της Μητροπόλεως Φθιώτιδος.

20:00 μ.μ.: Μουσικοχορευτική εκδήλωση του Πολιτιστικού Συλλόγου Καινουρίου και του Α. Ο. Καινουρίου.

 

Κυριακή 19 Μαΐου 2024

07:00 π.μ.: Πανηγυρικός Όρθρος, Πολυαρχιερατική Θεία Λειτουργία και Λιτάνευση της ιεράς εικόνος και της τιμίας Κάρας του αγίου Ιερομάρτυρος Σεραφείμ, στον Μητροπολιτικό Ναό Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Καρδίτσας.

13:30 π.μ.: Επίσκεψη στο Οινοποιείο “VAIOS GANIS – ORGANIC WINES” στο Βαρδαλή Δήμου Δομοκού για την εκδήλωση “Ανοιχτές πόρτες 2024”

21:00 μ.μ.: Μουσικό Αφιέρωμα με τη Μελίνα Ασλανίδου. Εκδήλωση Μνήμης για τη γενοκτονία των Ποντίων, που συνδιοργανώνουν η Μητρόπολη Φθιώτιδας, ο Δήμος Λαμιέων, ο Εκπολιτιστικός & Επιμορφωτικός Σύλλογος Σταυρού, ο Εξωραϊστικός Σύλλογος του Νέου Οικισμού Σταυρού Φθιώτιδος «Η ΝΕΑ ΒΡΑΧΑ», ο Εξωραϊστικός & Εκπολιτιστικός Σύλλογος Σ. Σ. Λιανοκλαδίου «Ο ΑΓΙΟΣ ΜΑΡΚΟΣ» και ο Σύλλογος Νεολαίας Σταυρού, στα πλαίσια του εορτασμού της επετείου 50 Χρόνων του Οικισμού “Νέα Βράχα” στον Σταυρό Λαμίας.

Σχετικές αναρτήσεις

Στους εργαζόμενους της ΛΑΡΚΟ ο εμπαιγμός δεν περνάει

efthia

Νέα έργα, μελέτες και παρεμβάσεις εγκρίθηκαν από το Περιφερειακό

efthia

Αναβαθμίζονται τα φανάρια σε κόμβους της Δυτικής Λαμίας

efthia
Φόρτωση....