Περιφέρεια

Το Περιβάλλον μονοπώλησε την Συνεδρίαση Λογοδοσίας του Περιφερειακού Συμβουλίου στη Λαμία

Ειδική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας για τη λογοδοσία της Περιφερειακής Αρχής πραγματοποιήθηκε σήμερα, δια ζώσης στην αίθουσα συνεδριάσεων «Λ. Παπαδήμα», στη Λαμία.

Στο πλαίσιο της συνεδρίασης, συζητήθηκαν κυρίως περιβαλλοντικά ζητήματα.

Κατόπιν σχετικών ερωτήσεων Περιφερειακών Συμβούλων, αναλύθηκαν τα ακόλουθα θέματα:

  • Οι πρωτοβουλίες που ανέλαβε η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας για να σταματήσει η παράνομη συλλογή, διαχείριση και διάθεση αποβλήτων σε χώρους ανεξέλεγκτης διάθεσης αποβλήτων που εντοπίζονται σε περιοχές των Δ.Ε. Αυλίδας και Τανάγρας. Μεταξύ άλλων, ενημερώθηκε εγγράφως το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη και οι επίμαχοι χώροι ελέγχονται σε 24ωρη βάση.

Κατατέθηκε ήδη μήνυση με σκοπό την ενεργοποίηση των αρχών και τον καταλογισμό ποινικών ευθυνών.

Προχωρά παράλληλα, η σύσταση και λειτουργία ειδικού Κλιμακίου Ελέγχου Ποιότητας Περιβάλλοντος, το οποίο θα εποπτεύει τα επίμαχα σημεία, ώστε να σταματήσουν οι παράνομες δραστηριότητες και να αντιμετωπισθούν τα περιβαλλοντικά προβλήματα. Επισημάνθηκε, ότι το Τμήμα Περιβάλλοντος της Π.Ε. Βοιωτίας είχε προχωρήσει σε σειρά ελέγχων και στην επιβολή προστίμων κλπ. πολύ πριν εκδηλωθεί πυρκαγιά και δημοσιοποιηθεί ευρύτερα το φλέγον περιβαλλοντικό ζήτημα.

  • Διατρανώθηκε η πλήρης αντίθεση της Περιφερειακής Αρχής στην εγκατάσταση και λειτουργία μονάδας παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας από βιοαέριο στην περιοχή του Βατώντα στον Δήμο Χαλκιδέων. Υπερβαίνοντας τις αρμοδιότητές της, η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας υποστηρίζει ενεργά τις προσπάθειες ακύρωσης αυτού του σχεδιασμού.

  • Διατυπώθηκε εκ νέου η ξεκάθαρη θέση της Περιφερειακής Αρχής σε ότι αφορά την ανεξέλεγκτη εγκατάσταση ΑΠΕ στα όρια της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας. Θέση που έχει αποτυπωθεί άλλωστε σε ομόφωνο ψήφισμα του Περιφερειακού Συμβουλίου Στερεάς Ελλάδας, από τον Ιανουάριο του 2021!

Εκτός αυτών, συζητήθηκαν ζητήματα σχολικής στέγης με τον Περιφερειάρχη να επισημαίνει την έκδοση πρόσκλησης ένταξης έργων συνολικού προϋπολογισμού 10 εκ. ευρώ στο Πρόγραμμα «ΣΤΕΡΕΑ ΕΛΛΑΔΑ 2021 – 2027», με τη δυνατότητα υπερδέσμευσης κονδυλίων.

Σχετικές αναρτήσεις

Ο Αντιπεριφερειάρχης Υγείας επισκέφθηκε παιδικές κατασκηνώσεις της Στερεάς

efthia

Σβήστηκε η φωτιά που προήλθε από κεραυνό κοντά στο Κλαυσί

efthia

Τα δρομολόγια των Κ.Α.Μ. για την εβδομάδα από 22 έως 28 Ιούλη

efthia
Φόρτωση....