Φθιώτιδα

Το πρόγραμμα των εκδηλώσεων για την Εθνική επέτειο στη Λαμία

Ο Εορτασμός της Εθνικής Επετείου θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 28 Οκτώβρη 2023. Στο πλαίσιο του εορτασμού της ημέρας αυτής, θα λάβουν χώρα στην έδρα της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας οι παρακάτω εκδηλώσεις :

Α. Σημαιοστολισμός  – Φωταγώγηση για τον εορτασμό της Εθνικής Επετείου

α) Γενικός Σημαιοστολισμός σε όλη την Επικράτεια, από  την ογδόη πρωινή ώρα της 26ης μέχρι τη δύση του ηλίου της 28ης Οκτωβρίου 2023.

β) Φωταγώγηση των καταστημάτων του δημοσίου, των Ο.Τ.Α., καθώς και των καταστημάτων των Ν.Π.Δ.Δ. και των Τραπεζών, κατά τις βραδινές ώρες της 27ης και 28ης  Οκτωβρίου 2023, λαμβάνοντας μέριμνα για την εξοικονόμηση ενέργειας.

γ) Ως ένδειξη ελάχιστου φόρου τιμής, καλούμε τους πολίτες να αναρτήσουν την ελληνική σημαία στις οικίες τους.

Β. Παρασκευή 27 Οκτωβρίου  2023

α) Ομιλίες στο πλαίσιο της σημασίας που προσδίδεται στον εορτασμό της Εθνικής Επετείου, από ομιλητές στους μαθητές των σχολείων της Α/θμιας και Β/θμιας Εκπ/σης, στους υπαλλήλους των Δημοσίων Υπηρεσιών, των Οργανισμών του Δημοσίου Δικαίου κ.λ.π.

β) Ώρα 11.30: Απότιση φόρου τιμής και κατάθεση στεφάνων στον Ανδριάντα του Εύζωνα Πολεμιστή, στην Πλατεία Πάρκου,  από αντιπροσωπείες μαθητών Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης, Φοιτητών του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, των Προσκόπων και Ελληνίδων Οδηγών, με επικεφαλής Δασκάλους, Καθηγητές και Βαθμοφόρους αντίστοιχα.

            Γ. Σάββατο 28 Οκτωβρίου  2023

΄Ωρα 07.30:  Χαρμόσυνες  κωδωνοκρουσίες  όλων  των Εκκλησιών  της πόλης.

 Ώρα 08.00: Έπαρση της Σημαίας στο Περιφερειακό  Κατάστημα και απόδοση                  τιμών από τιμητικό  άγημα του Στρατού.

Ώρα 10.15: Πέρας προσέλευσης επισήμων στον Μητροπολιτικό Ναό  Ευαγγελισμού της Θεοτόκου Λαμίας.

Ώρα 10.30: Επίσημη Δοξολογία στον Μητροπολιτικό Ναό, υπό του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φθιώτιδος . Συμεών.

Μετά τη Δοξολογία, θα ακολουθήσει η εκφώνηση του πανηγυρικού της ημέρας από την εκπρόσωπο της Α/θμιας Εκπαίδευσης Φθιώτιδας, Παναγιώτα Καραφέρη, Διευθύντρια του 5ου Δημοτικού Σχολείου Λαμίας.

    Έπειτα, κατά την οικεία τάξη, ο Ιερός Κλήρος, οι Αρχές και το Εκκλησίασμα θα μεταβούν με επίσημη πομπή στον Ανδριάντα του Εύζωνα Πολεμιστή στην Πλατεία Πάρκου, όπου θα ψαλεί επιμνημόσυνη δέηση και στη συνέχεια θα πραγματοποιηθεί κατάθεση στεφάνων.

Μετά την κατάθεση των στεφάνων θα τηρηθεί ενός λεπτού σιγή, θα ανακρουσθεί ο  Εθνικός Ύμνος και η πομπή θα επιστρέψει στον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό και στην συνέχεια στο  Περιφερειακό Κατάστημα για την καθιερωμένη δεξίωση.

            Ώρα 11.55: Τέλος προσέλευσης πολιτικών και στρατιωτικών αρχών στην εξέδρα.

            Ώρα 12.00: Παρέλαση Πολιτικών και Στρατιωτικών Τμημάτων στην Πλατεία Ελευθερίας, με τη μέριμνα Καθηγητών Φυσικής Αγωγής Φθιώτιδας, για  τα πολιτικά τμήματα.

              Ώρα 18.00 :  Υποστολή της Σημαίας στο Περιφερειακό Κατάστημα

Σχετικές αναρτήσεις

Ο ΕΦΕΤ αναστέλλει τη λειτουργία του εργοστασίου σχολικών γευμάτων, στη Λαμία

efthia

Οι σταυροί των υποψηφίων στις εκλογές του ΤΕΕ Αν. Στερεάς

efthia

Διακοπή κυκλοφορίας Τετάρτη-Πέμπτη στο κέντρο της Λαμίας

efthia
Φόρτωση....