Η Τσικνοπέμπτη γιορτάζεται την Πέμπτη της δεύτερης εβδομάδας των Αποκριών, της λεγόμενης Κρεατινής. Η ημέρα συνοδεύεται από παραδοσιακές παρασκευές κρεάτων στις ψησταριές, καθώς η Τετάρτη και η Παρασκευή είναι ημέρες νηστείας.
Για να απολαύσουμε την Τσικνοπέμπτη με ασφάλεια ακολουθούμε τις παρακάτω οδηγίες του ΕΦΕΤ:
*** Αποψύχουμε καλά τα κατεψυγμένα τρόφιμα πριν τα ψήσουμε
*** Βεβαιωνόμαστε ότι το φαγητό είναι καλοψημένο
*** Γυρίζουμε το τρόφιμο συχνά για να ψηθεί ομοιόμορφα
*** Βεβαιωνόμαστε ότι το κρέας έχει ψηθεί στο εσωτερικό του
*** Καμένο δεν σημαίνει καλοψημένο
** Ακόμη κι αν το κρέας είναι καμένο εξωτερικά, μπορεί να μην είναι καλά ψημένο από μέσα.
*** Γι’ αυτό ψήνουμε, πάντα, ομοιόμορφα, σε σταθερή θερμοκρασία.
Μπορείτε πάντα να επικοινωνείτε με την Ένωση Εργαζομένων Καταναλωτών Ελλάδας, υποβάλλοντας ερωτήματα, αναφορές ή καταγγελίες, στα παρακάτω στοιχεία επικοινωνίας: