Ελλάδα

Έγκλημα Τεμπών: Ουδείς πάνω από το Νόμο

Καθολικό το αίτημα γονιών, συγγενών, φίλων και όλων των πολιτών η επιτάχυνση εκδίκασης της υπόθεσης της τραγωδίας των Τεμπών με την απώλεια 57 νέων παιδιών. Η ευρωπαϊκή εισαγγελέας απήγγειλε τις κατηγορίες από τα χαμηλά κλιμάκια μέχρι την πολιτική ηγεσία και ορισμένοι κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν. Η εξεταστική επιτροπή της Βουλής χωρίς να λάβει υπόψη το ογκώδες ανακριτικό φάκελο της δικογραφίας του Εφέτη ανακριτή φοβάμαι ότι η κρίση της θα είναι ελλιπής και άδικη. 

Ο Εφέτης Ανακριτής ελπίζω ολοκληρώνει τις ανακριτικές διαδικασίες μέχρι τέλη Φεβρουαρίου. Θα ήταν ευχής έργον με το ενιαύσιο μνημόσυνο της τραγωδίας, των Τεμπών να έχει ολοκληρωθεί ο κύκλος της ανάκρισης.

Οι αναφορές μου προς τις δικαστικές αρχές και το Υπουργείο Δικαιοσύνης εδώ και μήνες για την  εύρεση και διαμόρφωση αίθουσας προς εκδίκαση της υπόθεσης φαίνεται να εισακούστηκαν και διαμορφώνεται η αίθουσα. Ευχαριστώ θερμά εκ μέρους συγγενών θανόντων και όσους βίωσαν αυτή την τραγωδία, τον νέο Περιφερειάρχη που αμέσως μετά την εκλογή του τον ενημέρωσα για την ανάγκη εύρεσης αίθουσας, καθώς και τις δικαστικές αρχές για τις ενέργειές τους, αλλά και του Υπουργείο Δικαιοσύνης που συμβάλλει οικονομικά για να δικαστεί η τραγωδία των Τεμπών γεγονός που θα σηματοδοτεί και θα συμβολίζει διαχρονικά την ανεπάρκεια της Πολιτείας να εγγυηθεί το πολυτιμότερο αγαθό της Ασφάλειας των πολιτών.

Σε  δηλώσεις μου είχα αναφέρει, ότι μέχρι τις αρχές του καλοκαιριού η υπόθεση θα έφτανε στις δικαστικές αίθουσες και φαίνεται αυτό να πραγματοποιείται.

Για μια πληρέστερη ενημέρωση της εξέλιξης της ανάκρισης θα επισκεφτώ στις 14:00 τον Εφέτη Ανακριτή και την Πρόεδρο του Συμβουλίου Εφετών.

Πλησιάζει η αποφράδα μέρα 28 Φεβρουαρίου. Ο πόνος γονέων και συγγενών είναι αβάσταχτος. Για λόγους συμβολικούς και ουσιαστικούς, ως φόρο τιμής και μνήμης κατέθεσα δυο προτάσεις στον Πρόεδρο της Ελληνικής Βουλής και τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών.

Η δημοκρατία μας να αναλάβει τις ευθύνες της.

Η Αρχιεπισκοπή να αναπαύσει τις ψυχές με επιμνημόσυνες δεήσεις και να σημάνουν οι καμπάνες στις εκκλησιές.

Λουκάς Αποστολίδης

Δικηγόρος,

εκπροσωπώντας  θύματα και παθόντες της τραγωδίας

Δήλωση Λουκά Αποστολίδη

Βουβός και αβάσταχτος ο πόνος των γονιών. Βαρύ το πένθος του έθνους. Οι μνήμες ανεξίτηλες έχουν καταγραφεί στη συλλογική συνείδηση της Πολιτείας μας.

«Σε αυτό λοιπόν το έγκλημα, που αφορά όχι 57 ανθρώπους, αλλά όλη την κοινωνία, η απόδοση της δικαιοσύνης είναι μονόδρομος», ανέφερε στους εκπροσώπους της Βουλής η τραγική μητέρα κα. Μαρία Καρυστιανού. Η ενιαύσια, αποφράδα ημέρα έφτασε, 28 Φεβρουαρίου 2024. Η Δικαιοσύνη έχει πρωτίστως καθήκον να ρίξει φως παντού. Από τους υπηρεσιακούς παράγοντες, σε οργανισμούς και πρόσωπα, έως την πολιτική ηγεσία. Να χτυπήσουν στις εκκλησίες οι καμπάνες 57 φορές, όσες και οι ψυχές των νέων. Να καταγραφεί και να παραμένει ανεξίτηλη η μνήμη τους. Να τιμωρηθούν παραδειγματικά όσοι κριθούν ένοχοι. Ουδείς πάνω από το νόμο. Γοργά στις αίθουσες των δικαστηρίων για να λαμψει η αλήθεια για όσους έχουν ευθύνες από τα χαμηλά μέχρι τα υψηλά κέντρα αποφάσεων. Στο ενιαύσιο μνημόσυνο των 57 νέων, η Πολιτεία, η Δικαιοσύνη, η Εκκλησία και η Κοινωνία οφείλουν να αποτίσουν φόρο τιμής και μνήμης.

Απέστειλα επιστολή προς τον κο. Πρόεδρο του Εθνικού Κοινοβουλίου, κ. Τασούλα να τιμήσει την 28η Φεβρουαρίου 2024 με φωταγώγηση της Βουλής και να μνημονεύσει τις 57 ψυχές:

Ως ελάχιστο φόρο τιμής, εθνικού πένθους και ανεξίτηλης μνήμης.

Να σηματοδοτήσει συμβολικά και ουσιαστικά το διαχρονικό χρέος της Πολιτείας να παρέχει Ασφάλεια στους πολίτες.

Να σηματοδοτήσει την ενότητα του λαού μας για απόδοση Δικαιοσύνης στο πλαίσιο των αρχών και αξιών του Κράτους Δικαίου.

Απέστειλα επίσης επιστολή στον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερώνυμο. Το βράδυ της αποφράδας ημέρας 28 Φεβρουαρίου 2024 να χτυπήσουν 57 φορές οι καμπάνες με επιμνημόσυνη δέηση τουλάχιστον σε κάθε Μητρόπολη. Θρησκευόμενοι και μη θα λάβουν το μήνυμα ότι τιμάμε τους νεκρούς μας. Στο βωμό της ανεπάρκειας του κράτους χάθηκαν 57 νέοι της πατρίδας μας. Άσβεστο το φως της μνήμης τους.

Οι προτάσεις μου, στο Ναό της Δημοκρατίας και στην Εκκλησία της Ελλάδος στοχεύουν στην καρδιά και το νου του κάθε πολίτη αφενός να συναισθανθούμε τον αβάσταχτο πόνο των συγγενών και αφετέρου να διαμορφώσουμε συλλογική συνείδηση ως πολιτεία, ότι η ανθρώπινη αξία δεν έχει ανταλλακτική αξία.

ΝΑ ΜΑΣ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΕΙΑΣ ΝΑ ΕΓΓΥΑΤΑΙ ΤΗΝ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΤΩΝ ΠΟΛΙΤΩΝ.

ΝΑ ΘΥΜΙΖΟΥΝ ΣΤΗ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗ ΟΤΙ ΟΥΔΕΙΣ ΠΑΝΩ ΑΠΟ ΤΟΝ ΝΟΜΟ.

 

Σχετικές αναρτήσεις

Εορταστικό ωράριο από σήμερα στα καταστήματα ενόψει Πάσχα

efthia

Αναδιάρθρωση του Διοικητικού Συμβουλίου του Οργανισμού Σιδηροδρόμων Ελλάδας

efthia

Λασποβροχές και αυξημένη Αφρικάνικη σκόνη σήμερα στην Ελλάδα

efthia
Φόρτωση....