Φθιώτιδα

Έχασε το χέρι του ο 33χρονος εργάτης, από το Δομοκό

Δυσάρεστα σήμερα τα νέα για τον 33χρονο εργάτη που τραυματίστηκε σοβαρά κοντά στη σήραγγα του Αγίου Στεφάνου, στο Δομοκό, κατά τη διάρκεια εργασιών στον Ε-65.

Όπως έγινε γνωστό από το ΚΑΤ, όπου διακομίστηκε εσπευσμένα και νοσηλεύεται το τελευταίο διάστημα ο άτυχος 33χρονος, κάτοικος της περιοχής, λόγω της ακατάσχετης αιμορραγίας, έχασε το μεγαλύτερο μέρος του χεριού του, ενώ η κατάστασή του παραμένει ιδιαίτερα σοβαρή, γιατί ο οργανισμός του από τις ατέλειωτες μεταγγίσεις  (χρειάστηκαν πάνω από 20 φιάλες αίμα!) δεν έχει ακόμη ανταποκριθεί πλήρως.

Στο πλευρό του 33χρονου βρίσκεται ο αδελφός του και η μητέρα του, που αναμένουν τις κινήσεις της εταιρείας, η οποία μέχρι τώρα δεν έχει ενεργοποιηθεί έμπρακτα. Παράλληλα διερευνούν με γνωστό  δικηγορικό γραφείο της πρωτεύουσας τη νομική οδό, όσον αφορά το μέλλον του δικού τους ανθρώπου.

Αντιδράσεις μόνο από τα Εργατικά Κέντρα

Ο τραυματίας, εργαζόμενος στο εργοτάξιο, υπέστη σοβαρό τραυματισμό όταν το χέρι του πιάστηκε από μηχάνημα επεξεργασίας πίσσας με αποτέλεσμα να συνθλιβεί στο μεγαλύτερο μέρος του. Για το συμβάν ήδη έχουν κάνει παρέμβαση  το Εργατικό Κέντρο Λαμίας που μιλάει για «…ελλιπή μέτρα προστασίας, αδιαφορία για την ακεραιότητα και τη ζωή στο βωμό του κέρδους φέρνουν αυτά τα αποτελέσματα.  

Η κυβέρνηση και η εργοδοσία έχουν τεράστιές ευθύνες για αυτή την κατάσταση. Δεν φροντίζουν να εξασφαλίσουν ένα ασφαλές εργασιακό περιβάλλον. Αντίθετα παραμονεύουν σοβαροί κίνδυνοι στη σκληρή εργασιακή καθημερινότητα των εργαζομένων και πολύ συχνά ακόμη και ο θάνατος…».

 Μάλιστα όπως τονίζει «θα συμβάλει με κάθε τρόπο ώστε να φωτιστούν τα αίτια του ατυχήματος».

Από την άλλη πλευρά το ΕΚΠΕ Φθιώτιδας, καταγγέλλει την ανυπαρξία των ατομικών μέτρων προστασίας και των κανόνων υγείας και ασφάλειας στους χώρους εργασίας.

«…Ζητούμε από τους αρμόδιους φορείς, και από τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα να εξετάσουν τα αίτια του ατυχήματος και να αποδοθούν ευθύνες όπου και σε όποιους αναλογούν.

Απαιτούνται άμεσα κατάλληλες νομοθετικές πρωτοβουλίες ώστε να γίνουν αυστηρότεροι και πιο συχνοί οι έλεγχοι από το σώμα επιθεώρησης εργασίας και οι ποινές για την τήρηση των μέτρων ατομικής προστασίας και των κανόνων υγείας και ασφάλειας από όλους, ώστε να ελαττωθούν όσο γίνεται περισσότερο τα εργατικά ατυχήματα…».

Σχετικές αναρτήσεις

Το εβδομαδιαίο πρόγραμμα κουνουποκτονίας στη Φθιώτιδα

efthia

To Λειτουργικό πρόγραμμα του Μητροπολίτη Φθιώτιδας από 29 Απρίλη έως 12 Μάη

efthia

Συνελήφθη από την Ασφάλεια Λαμίας, για κατοχή κοκαϊνης

efthia
Φόρτωση....