ΔιεθνήΠοδόσφαιρο

Ήρωας ο Μπρινιόλι, κράτησε τη Μακάμπι – Παραμένει στην κορυφή ο Παναθηναϊκός

Μακάμπι Χάιφα και Παναθηναϊκός ήρθαν ισόπαλοι 0-0, στο «Σάμι Όφερ» στο πλαίσιο της 2ης αγωνιστικής του Γιουρόπα Λιγκ.

Με τους γηπεδούχους να έχουν περισσότερες φάσεις για γκολ συνολικά στο παιχνίδι, με κύριο εκφραστή τον Νταβίντ ο οποίος «ταλαιπώρησε» τον Χουάνκαρ, αλλά να «πέφτουν πάνω» στον Μπρινιόλι, που μαζί με κάποιες καίριες επεμβάσεις του Σένκεφελντ, κράτησαν το μηδέν σε δεύτερο σερί ευρωπαϊκό ματς.
Παράλληλα, το «τριφύλλι» -που είχε καλή απόδοση στο πρώτο ημίχρονο αλλά πιέστηκε πάρα πολύ στην επανάληψη- έχασε την μεγαλύτερη ευκαιρία να σκοράρει στο 17’, καθώς από σέντρα του Βιλένα ο Ιωαννίδης έκανε την κεφαλιά αλλά η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι!

Πλέον, ο Παναθηναϊκός μετράει τέσσερις βαθμούς στον 6ο όμιλο και υποδέχεται τη Ρεν στις 26/10 για την 3η αγωνιστική, στις 22:00. Με τη Μακάμπι Χάιφα, που έχει έναν πόντο, να φιλοξενείται από τη Βιγιαρεάλ, την ίδια ημέρα και ώρα.
Η Μακάμπι Χάιφα έβαλε πολύ πίεση στον Παναθηναϊκό με το… καλημέρα, ενώ επέλεξε να παίξει με «βαθιές» μπαλιές στην «πλάτη» της αντίπαλης άμυνας και γρήγορο ποδόσφαιρο.

Ωστόσο, έκανε την πρώτη της φάση από το… πουθενά και λόγω του ότι ο Μπρινιόλι δεν ήταν σίγουρος για το αν θα βγει ή όχι, στο 7’. Με αποτέλεσμα ο Νταβίντ να κάνει το σουτ, από το γέμισμα του Σίμιτς, αλλά τον Ιταλό να αποκρούσει τελικά!

Οι «πράσινοι» δεν μπορούσαν να ελέγξουν τον ρυθμό, ενώ από μια κακή ενέργεια του Γεντβάι, ήρθε η δεύτερη καλή στιγμή των γηπεδούχων, στο 14ο λεπτό, με ίδιους πρωταγωνιστές και… κατάληξη, αφού ο Μπρινιόλι έδιωξε το σουτ του Νταβίντ, που ήταν μια μόνιμη πηγή κινδύνων.

Τρία λεπτά αργότερα, καταγράφηκε η πρώτη μεγάλη ευκαιρία για τον Παναθηναϊκό να προηγηθεί. Όταν από την εκτέλεση φάουλ του Βιλένα στο δεύτερο δοκάρι ο Ιωαννίδης έκανε την καρφωτή κεφαλιά αλλά η μπάλα σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι!

Από εκείνο το σημείο και μετά η ομάδα του Ιβάν Γιοβάνοβιτς κατάφερε να χαμηλώσει το τέμπο, να πάρει μέτρα στο γήπεδο και να κυκλοφορήσει καλύτερα την μπάλα, χάρη στην παρουσία του Μπερνάρ πρωτίστως, αλλά και των Αράο-Βιλένα δευτερευόντως…

Μια νέα μακρινή μεταβίβαση και η σωστή τοποθέτηση του σώματος του Χαλαϊλί έναντι του Χουάνκαρ οδήγησαν στο μονοκόμματο σουτ του πρώτου από θέση μέσα δεξιά και μια ακόμα απόκρουση του Μπρινιόλι, στο 20’.

Ακολούθησαν ένα αξιόλογο, αν και συρτό, σουτ του Βιλένα στο 25ο λεπτό, που πέρασε ελάχιστα άουτ και η μεγάλη χαμένη ευκαιρία των φιλοξενούμενων εννιά λεπτά μετά.

Καθώς μετά από εκτέλεση κόρνερ με «κομπίνα», ο Βιλένα έβγαλε μια «γλυκιά» σέντρα για τον αμαρκάριστο Μαντσίνι, ο οποίος ωστόσο δεν μπόρεσε να γυρίσει σωστά το σώμα του και έστειλε τη μπάλα άουτ με κεφαλιά!

Μπαίνοντας στην τελική ευθεία για την ανάπαυλα, αμφότερες οι ομάδες «κατέβασαν ταχύτητα». Ενώ ο Χαλαϊλί εκμεταλλεύθηκε ένα ακόμα κακό διώξιμο του Χουάνκαρ, σούταρε από θέση μέσα δεξιά, αλλά αστόχησε, στο 39’. Με τον σοβαρό τραυματισμό του Σουράνοφ στο πρώτο λεπτό του έξτρα χρόνου να «σημαδεύει» τις προσπάθειες των δύο ομάδων.

ΜΑΚΑΜΠΙ ΧΑΙΦΑ (Μεσάγιε Ντέγκου): Κέουφ, Σούντγκρεν, Σίμιτς, Σεκ, Κορνούντ, Καφουμάνα, Τζαμπέρ, Σάμπια, Κχαλαϊλί, Νταβίντ, Σουράνοφ (46′ λ.τ. Σερί).

ΠΑΝΑΘΗΝΑΙΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Γεντβάι, Χουάνκαρ, Αράο, Τσέριν, Βιλένα, Μαντσίνι, Ιωαννίδης, Μπερνάρ.

Σχετικές αναρτήσεις

Στις 17.00 ο αγώνας του Ολυμπιακού με τον ΠΑΣ Λαμία

efthia

Ο ΠΑΣ Γιάννινα 3-2 στο 93’ πήρε μαζί του στην Α2 την Κηφισιά

efthia

Πανηγυρική νίκη παραμονής για τον Παναιτωλικό, 1-0 τον Ατρόμητο

efthia
Φόρτωση....