ΕθνικάΠοδόσφαιρο

Αγνώριστη η Λαμία, έχασε 2-0 από τον Πανσερραϊκό μέσα στο ΔΑΚΛ!

Ανώμαλη προσγείωση απόψε για τον ΠΑΣ Λαμία, ο οποίος μετά από τρία πολύ καλά αποτελέσματα, γνώρισε την ήττα από τον Πανσερραϊκό μέσα στο ΔΑΚΛ με 2-0, στο πλαίσιο της 18ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος Α’  Εθνικής που ξεκίνησε σήμερα με δύο ματς.

Πολύ φτωχό παιχνίδι σε φάσεις και από τις δύο πλευρές, με τη Λαμία μακριά από τον καλό της εαυτό, νωθρή και ακίνδυνη παραδόθηκε στις ορέξεις του Αιγύπτιου Ουάρντα ο οποίος άνοιξε νωρίς το σκορ και ουσιαστικά αυτός το έκλεισε λίγο πριν το τελικό σφύριγμα της λήξης με τη βοήθεια και του Άλεξιτς.
Πρώτο εκτός έδρας τρίποντο για το σύνολο του Πάμπλο Γκαρσία, το οποίο είχε ως τώρα 3 ισοπαλίες και 7 ήττες μακριά από το γήπεδό του, αλλά πήρε μια σπουδαία νίκη που την απομακρύνει από την επικίνδυνη ζώνη  ο στέλνει στο +6 από την επικίνδυνη ζώνη.

Οι γηπεδούχοι του Λεωνίδα Βόκολου είδαν το αήττητο σερί τριών αγώνων να σταματά, έμεινε στους 21β. έξω από την εξάδα, ενώ γνώρισε την 3η εντός έδρας ήττα της στο πρωτάθλημα.

Ο αγώνας

Πολύ καλά μπήκε ο Πανσερραϊκός στο παιχνίδι, έχοντας τον έλεγχο, σε αντίθεση με τη Λαμία που έπαιζε κυρίως στις αντεπιθέσεις. Τα πράγματα συνέχισαν να πηγαίνουν πολύ καλά για τους φιλοξενούμενους, οι οποίοι ήταν ιδιαίτερα απειλητικοί και τελικά άνοιξαν το σκορ με τον Ουάρντα στο 14ο λεπτό, έπειτα από τραγικό λάθος του Κοσέλεβ και κλέψιμο του Τομάς.
Η ομάδα του Βόκολου είχε αρχίσει να παίρνει μέτρα στο γήπεδο από το 20’ και μετά και προσπαθούσε να βρει χώρους στα αντίπαλα καρέ και να απειλήσει. Ωστόσο, είχε δυσκολία στο τελευταίο τρίτο του γηπέδου και στα τελειώματα των φάσεων. Ο Πανσερραϊκός είχε ακόμα μια ευκαιρία στο να διπλασιάσει τα τέρματά του στο 38’ όταν ο Γκοτζαμανίδης έκανε το γύρισμα αλλά κανένας συμπαίκτης του δεν ήταν εκεί να στείλει την μπάλα στα δίχτυα.
Μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του πρώτου μέρους δεν άλλαξε κάτι, με την ομάδα του Γκαρσία να πηγαίνει στα αποδυτήρια με προβάδισμα.
Η Λαμία μπήκε καλύτερα στο β’  ημίχρονο, με τον Πανσερραϊκό να δείχνει διάθεση να προστατέψει τα μετόπισθεν και το προβάδισμά του, κάτι που τον έκανε να μην απειλεί καθόλου.
Οι φιλοξενούμενοι από το 70’ και μετά ξαναπήραν μέτρα στο γήπεδο και προσπαθούσαν να πετύχουν ένα δεύτερο γκολ για να τελειώσουν το ματς ώστε να μην έχουν άγχος, αλλά είχαν δυσκολία στο τελείωμα των φάσεων.

Τα λεπτά περνούσαν, οι παίκτες της Λαμίας προσπαθούσαν αλλά δεν μπορούσαν, αφού δεν απειλούσαν και τελικά ο Πανσερραϊκός έβαλε το κερασάκι στην τούρτα λίγο πριν το φινάλε!
Συγκεκριμένα, στο 85’  μετά από γύρισμα και σουτ του Ουάρντα, η μπάλα κόντραρε στον Άλεξιτς και κατέληξε στα δίχτυα του Κοσέλεβ.

Μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του παιχνιδιού δεν άλλαξε κάτι, η Λαμία… παραδόθηκε και ο Πανσερραϊκός πήρε μια πολύ σημαντική νίκη και μια βαθιά βαθμολογική ανάσα.

Φάσεις, γκολ…


8′
Επικίνδυνο σουτ του Τομάς, η μπάλα ελάχιστα άουτ.

14′ Τραγικό λάθος του Κοσέλεβ, μετά από πλάγιο του Κορνέζου,  ο Τομάς κερδίζει την κόντρα, η μπάλα καταλήγει στον Ουάρντα που κάνει ότι θέλει μέσα στην περιοχή, αποφεύγει και τον Παπαδόπουλο και με ευθύβολο σουτ…0-1

Πρώτο γκολ του Αιγύπτιου με τη φανέλα του Πανσερραϊκού

25′ Ωραίο σουτ του Στάικου, έδιωξε εντυπωσιακά ο Κοσέλεβ

38′ Ο Γκοτζαμανίδης έκανε το γύρισμα, κανένας συμπαίκτης του δεν κατάφερε να στείλει την μπάλα στα δίχτυα

59′ Σουτ ο Τόσιτς, μπλόκαρε ο Χόβαν

85′ Μετά από τρελή κούρσα του Δεληγιαννίδη από δεξιά και γύρισμα στην περιοχή, ο Ουάρντα από το πέναλτι σούταρε, η μπάλα κτύπησε στο πόδι του Άλεξιτς, Άάλλαξε πορεία ξεγαλώντας τον Κοσέλεβ…0-2

Διαιτητής: Γκάμαρης

Κίτρινες:  Σιμόν 63’, Στάνκο 82’ – Πηλέας 12’, Οικονόμου 70’,

ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ(Λεωνίδας Βόκολος): Κοσέλεβ, Σιμόν, Σίντκλεϊ, Κορνέζος, Παπαδόπουλος, Τζανδάρης (71’ Μούλα), Νούνιες, Αμαράλ (61’ Καρλίτος), Σλίβκα (46’ Τόσιτς), Ακούνια (71’ Στάνκο),  Μάλτσι

ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ (Πάμπλο Γκαρσία): Χόβαν, Δεληγιαννίδης, Γκοτζαμανίδης, Μπέργκστρομ, Πεταυράκης, Πηλέας (62’ Οικονόμου), Μορέιρα (89’ λ.τρ. Διαμαντής), Στάικος, Μπετανκόρ (62’ Άλεξιτς), Τομάς (78’ Μούργος), Ουάρντα

 

***  Στον πάγκο της Λαμίας ήταν ακόμη οι: Νάγκι, Τζανετόπουλος, Μαρτίνεθ, Τσούκαλος, Βασιλαντωνόπουλος. Εκτός 20άδας έμειναν οι Χατζηεμμανουήλ και Κοντονίκος.

Το φιλμ της 18ης Αγωνιστικής

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ – ΟΦΗ…1-1

ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ – ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ…0-2

Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2024

15:00 ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ – ΑΡΗΣ

17:00 ΚΗΦΙΣΙΑ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ

17:30 ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ – ΒΟΛΟΣ

20:30 A.E.K. – ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

20:30 ΠΑΟΚ – ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ

Σχετικές αναρτήσεις

Στις 17.00 ο αγώνας του Ολυμπιακού με τον ΠΑΣ Λαμία

efthia

Ο ΠΑΣ Γιάννινα 3-2 στο 93’ πήρε μαζί του στην Α2 την Κηφισιά

efthia

Πανηγυρική νίκη παραμονής για τον Παναιτωλικό, 1-0 τον Ατρόμητο

efthia
Φόρτωση....