ΔιεθνήΠοδόσφαιρο

ΑΕΚ, Παναθηναϊκός, Ολυμπιακός στη μάχη του Γιουρόπα Λιγκ

 Έχοντας φτάσει στα μισά του δρόμου στη φάση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ, (9/11) 32 ομάδες, ανάμεσά τους και τρεις ελληνικές-ΑΕΚ, Παναθηναϊκός και Ολυμπιακός-, κάνουν το τέταρτο βήμα τους στη διοργάνωση.
Κι αν την περασμένη -3η αγωνιστική- οι συναντήσεις ήταν 15 λόγω της αναβολής του αγώνα Βιγιαρεάλ-Μακάμπι Χάιφα για τις 6/12 λόγω του πολέμου στη Μέση Ανατολή, τώρα γίνονται ξανά 16, με εκείνους που ήταν επισκέπτες πριν από 15 ημέρες να γίνονται οικοδεσπότες.

 

 Οι τρεις απόλυτες
Τρεις ομάδες, Λίβερπουλ, Ρόμα και Λεβερκούζεν εξακολουθούν απόλυτη διαδρομή, με τρεις νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις, με τους νικητές των οκτώ ομίλων να περνούν αυτόματα στους «16» και τους δεύτερους να συμμετέχουν σε πλέι οφ νοκ άουτ με τις τρίτες ομάδες από τους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Οι ομάδες που θα βρεθούν στην τρίτη θέση των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ «μεταβαίνουν» στα πλέο οφ του γύρου των νοκ άουτ του Europa Conference League.

 Νέα Φιλαδέλφεια-Ρεν-Λονδίνο
Στη Νέα Φιλαδέλφεια, στη Ρεν και στο Λονδίνο «χτυπάει» η καρδιά του ελληνικού ποδοσφαίρου στο Γιουρόπα Λιγκ.
Η ΑΕΚ θα υποδεχθεί τη Μαρσέιγ-γα τον 2ο όμιλο-, επιδιώκοντας να «πληρώσει» με το ίδιο νόμισμα τη Μαρσέιγ για την ήττα της στη Μασσαλία (3-1), σε ένα παιχνίδι όπου αναμένεται να επιβεβαιωθεί -όπως και στη Μασσαλία-η ισχυρή φιλία ανάμεσα στους οπαδούς  των δύο ομάδων.
Στη Ρεν ο Παναθηναϊκός θα προσπαθήσει-για τον 6ο όμιλο- να κάνει ότι ο Γάλλοι  πριν από 15 βράδια στο «Απ. Νικολαίδης», όταν έφυγαν νικητές (2-1), ενώ ο Ολυμπιακός στο Λοδίνο απέναντι στη Γουέστ Χαμ, θέλει να…σηκωθεί μετά την ήττα τους (2-4) από τον ΠΑΟΚ, αλλά και να επιβεβαιώσει την άξια της νίκης του (2-1) απέναντι στα «σφυρά» του Ντέιβιντ Μόγιες στο «Γ. Καραϊσκάκης» για τον 1ο όμιλο.

 Η Λίβερπουλ επιστρέφει στην Τουλούζη
Έχουν περάσει πάνω από 16 χρόνια από τότε που η Λίβερπουλ έκανε το ένα και μοναδικό ταξίδι της στην Τουλούζη, με τον Ουκρανό επιθετικό Αντρέι Βορονίν να σημειώνει το μοναδικό γκολ στον πρώτο αγώνα του τρίτου προκριματικού γύρου του Τσάμπιονς Λιγκ το 2007 σε διπλή αναμέτρηση, όπου οι «κόκκινοι» κέρδισαν με συνολικό σκορ  5-0.  Έχοντας απόλυτη διαδρομή, η γαλλική πόλη θα μπορούσε να αποδειχθεί και πάλι ευχάριστος τόπος για τους Άγγλους, ιδιαίτερα όταν η ομάδα του Γιούργκεν Κλοπ γνωρίζει ότι μια νίκη θα σφράγιζε τη θέση της στη φάση των «16».
«Πάλεψαν σκληρά», είπε ο Κλοπ μετά τη νίκη με 5-1 εναντίον της ομάδας της Ligue 1 την 3η αγωνιστική. «Ξέρουμε ότι πρέπει να είμαστε έτοιμοι για το εκτός έδρας παιχνίδι στην Τουλούζη», πρόσθεσε.

 

 Συνεχόμενες νίκες
Η νίκη την 3η  αγωνιστική δεν σημαίνει αυτόματα ότι μια ομάδα θα επαναλάβει το κατόρθωμα όταν αντιμετωπίσει τους ίδιους αντιπάλους ένα δεκαπενθήμερο αργότερα, αλλά σίγουρα βοηθάει.
Την περασμένη σεζόν οκτώ ομάδες σημείωσαν συνεχόμενες νίκες, με την PSV  Αϊντχόφεν να κερδίζει δύο φορές τη Ζυρίχη σκοράροντας δέκα γκολ (1-5 κα 5-0).
Μόνο δύο ομάδες ταρακουνήθηκαν μετά την ήττα και ζήτησαν εκδίκηση. Η Τραμπζονσπόρ επανήλθε από την ήττα με 3-1 στο Μονακό κερδίζοντας 4-0 στην Τουρκία και η Φερεντσβάρος απάντησε στην ήττα με 4-1 από τον Ερυθρό Αστέρα κερδίζοντας 2-1 εντός έδρας.

 Το πρόγραμα της 4ης αγωνιστικής και οι βαθμολογίες των ομίλων του Γιουρόπα Λιγκ:

Πέμπτη 9 Νοέμβρη

1ος ΟΜΙΛΟΣ

22:00 Φράιμπουργκ-Μπάτσκα Τόπολα

22:00 Γουέστ Χαμ-Ολυμπιακός

2ος ΟΜΙΛΟΣ

19:45 Άγιαξ-Μπράιτον

22:00 ΑΕΚ-Μαρσέιγ

3ος ΟΜΙΛΟΣ

22:00 Μπέτις-Άρης Λεμεσού

22:00 Ρέιντζερς-Σπάρτα Πράγας

4ος ΟΜΙΛΟΣ

22:00 Αταλάντα-Στουρμ Γκρατς

22:00 Σπόρτινγκ Λισαβώνας-Ρακόβ Τσεστόχοβα

5ος ΟΜΙΛΟΣ

19:45 Λίντσερ-Ουνιόν Σεντ Ζιλουάζ

19:45 Τουλούζ-Λίβερπουλ

6ος ΟΜΙΛΟΣ

19:45 Ρεν-Παναθηναϊκός

19:45 Μακάμπι Χάιφα-Βιγιαρεάλ

7ος ΟΜΙΛΟΣ

19:45 Σερβέτ-Σερίφ Τιράσπολ

19:45 Σλάβια Πράγας-Ρόμα

8ος ΟΜΙΛΟΣ

19:45 Καραμπάγκ-Λεβερκούζεν

22:00 Χάκεν-Μόλντε

Σχετικές αναρτήσεις

Οι διαιτητές των τελευταίων αγώνων του 2ου ομίλου Γ’ Εθνικής

efthia

Αρχίζουν οι αγώνες των πρωταθλητών ΕΠΣ για την άνοδο στη Γ’ Εθνική

efthia

Α’ Εθνική – πλέι οφ: Οι αριθμοί της 7ης αγωνιστικής

efthia
Φόρτωση....