ΕθνικάΠοδόσφαιρο

Ανώτερος ο Πανσερραϊκός, σ’ ένα 5λεπτο, 2-0 το νωθρό ΠΑΣ Λαμία

Ο Πανσερραϊκός έψαχνε εναγωνίως την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα της Α’  Εθνικής, όπου ξαναγύρισε φέτος και τα κατάφερε άψογα απέναντι σε μια νωθρή Λαμία, κερδίζοντάς τη δίκαια με 2-0, σημειώνοντας και τα δύο γκολ μέσα σε διάστημα 5 λεπτών.

Η ομάδα του Λεωνίδα Βόκολου ήταν κατώτερη του αναμενομένου, απέναντι στους ενθουσιώδεις γηπεδούχους, με ανύπαρκτη επιθετική λειτουργία, με την άμυνα να μην εμπνέει  εμπιστοσύνη και με τον Μολδαβό τερματοφύλακα Αλεξέϊ Κοσέλεβ, να έχει μεγάλη συμμετοχή στο γεγονός ότι το σκορ της ήττας έμεινε σε αξιοπρεπή επίπεδα.

 

Από την άλλη το συγκρότημα του Πάμπλο Γκαρσία πέτυχε την πρώτη της φετινή νίκη στην Α’  Εθνική (και πρώτη μετά το 2011), έχοντας σε μεγάλα κέφια τον Σέρβο επιθετικό Κόστα Άλεξιτς που είχε μεγάλη συμμετοχή στην επιτυχία της ομάδας του.

Μετά το 2-0 ο Πανσερραϊκός ανέβηκε στην 5η θέση με 6β. ξεπερνώντας και τη Λαμιώτικη ομάδα που έμεινε στους 5β.
Η αναμέτρηση κρίθηκε στο δεύτερο μέρος και συγκεκριμένα μεταξύ 66’ και 70’, με Άλεξιτς και Στάικο να βρίσκουν δίχτυα και να δίνουν τη νίκη στους νεοφώτιστους, που προέρχονταν από τρεις συνεχόμενες ισοπαλίες.

Αξίζει βέβαια να σημειώσουμε ότι η ομάδα της Λαμίας αγωνίστηκε χωρίς τους Σαραμαντά, Σίντκλεϊ, Παπαδόπουλο, Τζανδάρη, Μάλτσι και Λάκε

Ο αγώνας

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πιο δυνατά στο ματς και λίγο έλειψε να ανοίξουν το σκορ στα πρώτα δευτερόλεπτα, ωστόσο ο Άλεξιτς δεν μπόρεσε να εκμεταλλευτεί μια κακή συνεννόηση στην άμυνα της Λαμίας.
Στο 4’, ο Δεληγιαννίδης δεν μπόρεσε να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα με κοντινή προβολή, ενώ στο 16ο λεπτό ο ίδιος ποδοσφαιριστής είδε τον Κοσέλεβ να σταματά το σουτ που επιχείρησε από τα δεξιά.
Στο 25’ ήρθε η πρώτη επικίνδυνη ενέργεια των φιλοξενούμενων, με τον Μαρτίνεθ να βλέπει την προσπάθειά του μετά το γύρισμα του Σλίβκα να απομακρύνεται πάνω στη γραμμή και τον Χόβαν στη συνέχεια να αποκρούει εντυπωσιακά το βολέ του Καρλίτος.
Έξι λεπτά αργότερα, η Πηλέας σέντραρε αλλά ο Πεταυράκης δεν βρήκε για ελάχιστα την μπάλα, με τον μακρινό σουτ του Τομάς που εξουδετέρωσε εύκολα ο Κοσέλεβ να αποτελεί την τελευταία αξιόλογη φάση του πρώτου μέρους, καθώς ο ρυθμός στη συνέχεια έπεσε.
Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε με μεγάλη επέμβαση του τερματοφύλακα της Λαμίας σε κεφαλιά του Άλεξιτς (53’), με τον Μολδαβό να μπλοκάρει και την κεφαλιά του Μούργου (59’).
Λίγο μετά τη συμπλήρωση μίας ώρας αγώνα όμως, τα πάντα άλλαξαν. Αρχικά, στο 66’, ο Άλεξιτς βρήκε επιτέλους δίχτυα, παίρνοντας το… ριμπάουντ μετά από επέμβαση του Κοσέλεβ σε κεφαλιά του Μπέργκστρεμ.

Πριν καλά καλά κοπάσουν οι πανηγυρισμοί, ήρθε ένα τρομερό σουτ του Στάικου έξω από την περιοχή για να διπλασιάσει τα τέρματα του Πανσερραϊκού, που αγκάλιασε έτσι (70’) την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα.
Οι παίκτες του Λεωνίδα Βόκολου ανέβασαν τις γραμμές τους ψάχνοντας το τέρμα που θα τους έβαζε ξανά στο παιχνίδι, ωστόσο δεν κατάφεραν ποτέ να απειλήσουν ουσιαστικά, με αποτέλεσμα το σκορ να μην αλλάξει.

Φάσεις, γκολ…

1′ Παραλίγο να επωφεληθεί ο Άλεξιτς μετά από κακή συνεννόηση στην άμυνα της Λαμίας

9′ Άστοχο το μακρινό σουτ του Τσιλούλη

16′ Ο Δεληγιαννίδης μπήκε από τα δεξιά και έκανε το συρτό σουτ, με τον Κοσέλεβ να αποκρούει

24′ Μακρινό σουτ από τον Στάικο, μπλόκαρε σταθερά ο Κοσέλεβ

25′ Η μπάλα απομακρύνθηκε πάνω στη γραμμή μετά την προσπάθεια του Μαρτίνεθ, με τον Χόβαν στη συνέχεια να αποκρούει εντυπωσιακά το βολέ του Καρλίτος

27′ Άστοχο το σουτ του Μούργου από το ημικύκλιο της περιοχής

33′ Μπλόκαρε το μακρινό σουτ του Τομάς ο Κοσέλεβ

35′ Φάουλ για τη Λαμία, αρκετά μέτρα έξω από την περιοχή. Άστοχο το σουτ του Νούνιες

53′ Καρφωτή κεφαλιά από τον Άλεξιτς, εντυπωσιακά απέκρουσε ο Κοσέλεβ

66′ Ο Άλεξιτς  παίρνει το… ριμπάουντ μετά την επέμβαση του Κοσέλεβ στην κεφαλιά του Μπέργκστρεμ σε εκτέλεση φάουλ και ανοίγει το σκορ…1-0

70′  Απίθανο σουτ του Στάικου από μακρινή απόσταση, η μπάλα καρφώνεται στα δίχτυα του Κοσέλεβ

 

Διαιτητής: Βάτσιος   (Δυτ. Αττικής)

Κίτρινες: Στάικος 48’ – Στάνκο 47’, Ακούνια 91΄

ΠΑΝΣΕΡΡΑΙΚΟΣ (Π. Γκαρσία): Χόβαν, Δεληγιαννίδης, Αυλωνίτης, Μπέργκστρεμ, Πεταυράκης, Πηλέας (86’ Ντάνκερλουϊ), Ουεντραόγκο, Στάικος, Μούργος (64’ Χατζηστραβός), Τομάς (46’ Μπασκανάκης), Άλεξιτς (94΄Μπαϊροβιτς)

ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ (Λ. Βόκολος): Κοσέλεβ, Βασιλαντωνόπουλος, Σιμόν, Τζανετόπουλος, Πάβλοβετς, Στάνκο (64’ Σαντάνα), Νούνιες (79’ Τσιλιανίδης), Σλίβκα, Μαρτίνεθ (64’ Λονγκό), Καρλίτος (84΄Ακούνια), Τσιλούλης (46’ Τόσιτς)

***   Στον πάγκο της Λαμίας ήταν ακόμη οι: Χατζηεμμανουήλ, Κορνέζος, Μούλα,  Γιαννούτσος. Εκτός 20άδας έμειναν οι Τρόπουλος και Μάλτσι.

***   Πριν την έναρξη του ματς στις Σέρρες, σήμερα Παγκόσμια Ημέρα νοηματικής γλώσσας, ποδοσφαιριστές των δύο ομάδων κρατούν πανό, το όποιο έχει γραμμένο στο δακτυλικό αλφάβητο της νοηματικής γλώσσας το μήνυμα «Δίνουμε φωνή σε όλους». Επίσης, φορούν μία λευκή φανέλα, η οποία αποτυπώνει την ονομασία Α’  Εθνική στο δακτυλικό αλφάβητο της νοηματικής γλώσσας.

Το φιλμ της  5ης Αγωνιστικής

 

Ο.Φ.Η. – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ…1-1

ΠΑΝΣΕΡΡΑΪΚΟΣ – ΠΑΣ ΛΑΜΙΑ…2-0

Κυριακή 24 Σεπτέμβρη 2023

17:00 ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ – ΚΗΦΙΣΙΑ

17:30 ΑΡΗΣ – ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ

20:00 ΒΟΛΟΣ – ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ

20:30 ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ – Π.Α.Ο.Κ.

Δευτέρα 25 Σεπτέμβρη  2023

21:00 ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ – A.E.K.

 

Σχετικές αναρτήσεις

Ο Παναθηναϊκός έχασε 1-0 στη Λεωφόρο από τον Άρη και τις ελπίδες του

efthia

Η… Τούμπα έβαλε… φωτιά στο πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής

efthia

Αποφασιστικός ο Ολυμπιακός νίκησε 4-1 τον ΠΑΣ Λαμία

efthia
Φόρτωση....