ΔιεθνήΠοδόσφαιρο

Απίστευτη ανατροπή-πρόκριση του Ολυμπιακού στην παράταση!

Μία από τις μεγαλύτερες βραδιές στην ευρωπαϊκή ιστορία των ελληνικών ομάδων, γράφτηκε στην Μπάτσκα Τοπόλα της Σερβίας.

Ο Ολυμπιακός διέλυσε 6-1 την τυπικά γηπεδούχο Μακάμπι Τελ Αβίβ στην παράταση και έγινε η πρώτη ομάδα στα χρονικά των ευρωπαϊκών κυπέλλων που ανατρέπει διαφορά τριών γκολ εντός έδρας ήττας, αφού είχε χάσει 4-1 στο «Καραϊσκάκης». Έτσι, η ελληνική ομάδα προκρίθηκε στους «8» του Europa Conference League.

Τα γκολ των θριαμβευτών πέτυχαν οι Ποντένσε (10΄), Φορτούνης (36΄), Ελ Κααμπί (45+3΄, 65΄), Γιόβετιτς (93΄), Ελ Αραμπί (104΄) ενώ για τους Ισραηλινούς σκόραρε με πέναλτι ο Ζαχάβι στο 57΄. Ένα πρώτο ημίχρονο βγαλμένο απο τα πιο τρελά όνειρα των φίλων του Ολυμπιακού!

Οι παίκτες του Χοσέ Λουίς Μεντιλίμπαρ κατάφεραν μέσα σε 45 λεπτά να διαγράψουν το 1-4 του πρώτου αγώνα και να αρχίσουν να ονειρεύονται τη μεγαλύτερη ανατροπή στην Ιστορία των ευρωπαϊκών διοργανώσεων. Στο 10΄ ο Ποντένσε με σουτ από το ύψος της περιοχής έστειλε τη μπάλα «δοκάρι και μέσα» δίνοντας το έναυσμα για το μεγάλο «μπαμ»!

Στο 25΄ ο Ελ Κααμπί έχασε μεγάλη ευκαιρία με τον Μισπάτι να πραγματοποιεί εκπληκτική επέμβαση. Στο 36΄ ο Ποντένσε έκλεψε τη μπάλα και έβγαλε μπαλιά «πάρε-βάλε» στον Κώστα Φορτούνη ο οποίος έγραψε το 0-2. Και στις καθυστερήσεις (45+3΄) ο Ελ Κααμπί με κεφαλιά μετά από σέντρα ακριβείας του Ποντένσε έφερε το ζευγάρι στα ίσια.

Έμενε ακόμα ένα ημίχρονο, ενώ η Μακάμπι έμοιαζε εντελώς αποσυντονισμένη. Το σοκ ήταν απίστευτο για τους Ισραηλινούς που πίστεψαν ότι η ρεβάνς θα είχε διαδικαστικό χαρακτήρα. Στο 57΄ ο Κανιτσόβσκι βρέθηκε σε θέση βολής και ο Ρέτσος τον ανέτρεψε μέσα στην περιοχή.

Ο Ζαχάβι ανέλαβε την εκτέλεση μειώνοντας σε 3-1. Στο 65΄ από σέντρα του Ορτέγκα, ο Ελ Κααμπί με εκπληκτικό «ψαλίδι» πέτυχε το γκολ της βραδιάς, ισοφαρίζοντας ξανά το σκορ του πρώτου αγώνα. Τα πάντα πλέον κρέμονταν σε μία κλωστή και στο 3ο λεπτό των καθυστερήσεων ο Γιόβετιτς βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά το πλασέ του έφυγε ελάχιστα άουτ.

Έτσι, το ματς οδηγήθηκε στην παράταση. Εκεί, με το «καλησπέρα» (93΄) ο Γιόβετιτς έγραψε από κοντά το 1-5 μετά από εκτέλεση φάουλ του Φορτούνη και πλέον ο «Θρύλος» κρατούσε την πρόκριση στα χέρια του. Τη σιγούρεψε στην εκπνοή του ημιχρόνου της παράτασης (104΄) με τον Μασούρα να δέχεται εκπληκτική κάθετη του Έσε και στη συνέχεια να περνάει στον Ελ Αραμπί ο οποίος απλώς την «έσπρωξε» στα δίχτυα.

Ο Ολυμπιακός έγραψε ιστορία και θα είναι παρών το μεσημέρι (15:00) στην κλήρωση των προημιτελικών και των ημιτελικών, πριν από το μεγάλο ραντεβού της 29ης Μαϊου στην Αγιά Σοφιά.

Διαιτητής: Μαουρίτσιο Μαριάνι (Ιταλία)
ΜΑΚΑΜΠΙ ΤΕΛ ΑΒΙΒ (Ρόμπι Κιν): Μισπάτι, Σαχάρ (91΄ Αβ. Κοέν), Ναχμίας, Σαμπορίτ, Ρεβίβο (113΄ Νταβιτζάτζα), Πέρετζ, φαν Όβερεεμ (74΄ Τούργκεμαν), Κανιτσόβσκι, Ντάβιντα, Μίλσον (16΄λ.τρ. Μπίτον, 108΄ Μποντόσο), Ζαχάβι (108΄ Γιον. Κοέν).
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Χοσέ Λουϊς Μεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Ροντινέι (106΄ Κίνι), Ρέτσος, Κάρμο, Ορτέγκα, Έσε, Τσικίνιο, Όρτα (82΄ Γιόβετιτς), Φορτούνης (95΄ Μασούρας), Ποντένσε (103΄ Ιμπόρα), Ελ Κααμπί (88΄ Ελ Αραμπί)

 

Η Άστον Βίλα διέσυρε τον Άγιαξ 4-0

Η Άστον Βίλα έκανε… φύλλο και φτερό τον Άγιαξ και τον συνέτριψε με 4-0 στο «Villa Park» στη ρεβάνς της φάσης των «16», παίρνοντας με εμφατικό τρόπο το «εισιτήριο» για τους «8» του Europa Conference League.

Την ίδια ώρα στο «Jan Breydel Stadion» η Μπριζ ανέτρεψε την ήττα της απ’ την Μόλντε στον πρώτο αγώνα, τη νίκησε με το πειστικό 3-0 και προκρίθηκε στα προημιτελικά της διοργάνωσης με συνολικό σκορ 4-2.

Στο Μπέρμιγχαμ η Άστον Βίλα μετέτρεψε σε… κομπάρσο τον «Αίαντα», παίρνοντας προβάδισμα από το πρώτο ημίχρονο με το γκολ του τρομερά φορμαρισμένου Γουάτκινς στο 25′. Στο δεύτερο ημίχρονο ο Μπέιλι έκανε το 2-0 στο 60′, ενώ στο 66′ ήρθε η ολική κατάρρευση από τον Άγιαξ μετά την αποβλή του Μάνσβερκ με δεύτερη κίτρινη. Οι «βίλατζερς» έφτασαν σε έναν θρίαμβο με άλλα δύο γκολ απ’ τους Ντουράν (75′) και Ντιαμπί (81′) που διαμόρφωσαν το τελικό 3-0.

Την ίδια ώρα η Μπριζ ήταν σαρωτική απέναντι στη Μόλντε και «γύρισε» την ήττα της με 2-1 στον πρώτο αγώνα στη Νορβηγία. Ο Σκοβ Όλσεν με δύο γκολ στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων του ημιχρόνου και στο 48′ έβαλε τις βάσεις της πρόκρισης για τους Βέλγους και ο Σκόρας στο 71′ «καθάρισε» το ματς.

Στο Λιλ, οι γηπεδούχοι με την ασφάλεια του υπέρ τους 3-0 απ’ τον πρώτο αγώνα στην Αυστρία, έμειναν στο ισόπαλο 1-1 με την Στουρμ Γκρατς και πανηγύρισαν με τη σειρά τους την πρόκρισή τους στους «8». Ο Σάντος στο 43′ άνοιξε το σκορ για τους γηπεδούχους, με τον Μπίρεθ να διαμορφώνει το τελικό αποτέλεσμα στο 45’+2′.

Αναλυτικά τα αποτελέσματα και οι σκόρερ των αγώνων ρεβάνς:

Φενερμπαχτσέ (Τουρκία)-Σεντ Ζιλουάζ (Βέλγιο)                 0-1    (3-0)

(68΄ Ράσμουσεν)

ΠΑΟΚ -Ντιναμό Ζάγκρεμπ (Κροατία)                                     5-1   (0-2)

(27΄ Μπάμπα, 34΄ αυτ. Σούσιτς, 42΄ Μπράντον Τόμας, 73΄ Κουλιεράκης, 88΄ πέν. Αντρ. Ζίβκοβιτς – 49΄ Χότζα)

Φιορεντίνα (Ιταλία)-Μακάμπι Χάιφα (Ισραήλ)                      1-1    (4-3)

(59΄ Μπαράκ – 88΄ Χαλαϊλί)

Βικτόρια Πλζεν (Τσεχία)-Σερβέτ (Ελβετία)                           0-0, 3-1 πέν.    (0-0)

Άστον Βίλα (Αγγλία)-Άγιαξ (Ολλανδία)                                 4-0      (0-0)

(25΄ Γουάτκινς, 60΄ Μπέιλι, 75΄ Ντουράν, 81΄ Ντιαμπί)

Μπριζ (Βελγιο)-Μόλντε (Νορβηγία)                                       3-0   (1-2)

(45΄+1΄, 48΄ Σκοβ Όλσεν, 71΄ Σκόρας)

Λιλ (Γαλλία)-Στουρμ Γκρατς (Αυστρία)                                  1-1    (3-0)

(43΄ Σάντος – 45΄+2΄ Μπίρεθ)

Μακάμπι Τελ Αβίβ (Ισραήλ)-ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ                   1-6 παρ.    (4-1)

(57΄ πέν. Ζάχαβι – 10΄ Ποντένσε, 36΄ Φορτούνης, 45΄+3΄, 65΄ Ελ Κααμπί, 93’ Γιόβετιτς, 103’ Ελ Αραμπί)

Σχετικές αναρτήσεις

Οι διαιτητές των τελευταίων αγώνων του 2ου ομίλου Γ’ Εθνικής

efthia

Αρχίζουν οι αγώνες των πρωταθλητών ΕΠΣ για την άνοδο στη Γ’ Εθνική

efthia

Α’ Εθνική – πλέι οφ: Οι αριθμοί της 7ης αγωνιστικής

efthia
Φόρτωση....