ΕθνικάΠοδόσφαιρο

Α’ Εθνική: Οι αριθμοί της 13ης αγωνιστικής

Τα 20 τέρματα στο πρωτάθλημα της Α’  Εθνικής έφτασε ο Ροντρίγκο Εραμούσπε, οποίος βρίσκεται στη μικρή λίστα των ποδοσφαιριστών που έχουν περάσει το όριο των είκοσι τερμάτων στην ομάδα της Ηπείρου. Είναι στην πρώτη δεκάδα όλων των εποχών για τον ΠΑΣ Γιάννινα και συγκεκριμένα στην 9η θέση, με μόλις δύο γκολ διαφορά από τον Όσκαρ Άλβαρες που έχει σημειώσει 22 τέρματα στο πρωτάθλημα.

Τις 100 συμμετοχές με τα χρώματα του Παναθηναϊκού έφτασε ο Ρουμπέν Πέρεθ, ο οποίος έχει 77 αγώνες για το πρωτάθλημα της Α’  Εθνικής, 12 για το Κύπελλο Ελλάδος και 9 ευρωπαϊκές παρουσίες με τους Πράσινους.

Η πρώτη του συμμετοχή ήταν στην αναμέτρηση Παναθηναϊκός – Απόλλων Σμύρνης 4-0 στις 11 Σεπτεμβρίου 2021 και την πρώτη του σεζόν είχε 40 συμμετοχές σε όλες τις διοργανώσεις, ενώ την περσινή περίοδο έφτασε τις 41. Δεν έχει σημειώσει τέρμα σε αυτές τις 100 παρουσίες του στα ελληνικά γήπεδα.

Την 13η του νίκη επί της Λαμίας σημείωσε ο ΠΑΟΚ στις ισάριθμες αναμετρήσεις τους στο πρωτάθλημα εντός και εκτός έδρας. Ο Δικέφαλος έχει το απόλυτο με την ομάδα της Φθιώτιδας να μην σκοράρει για ακόμη μια φορά απέναντι στον ΠΑΟΚ και να μένει χωρίς γκολ στις 12 από τις 13 ήττες της στο πρωτάθλημα. Μοναδικό τέρμα στις 12 Δεκεμβρίου 2021 στην ήττα με 2-1, όταν ο Αραμπούλι είχε ανοίξει το σκορ και οι Λύρατζης, Κούρτιτς είχαν σημειώσει τα δύο γκολ του ΠΑΟΚ.

Οι πέντε από τις έξι τελευταίες αναμετρήσεις ανάμεσα στον Ατρόμητο και τον ΠΑΣ Γιάννινα έχουν ολοκληρωθεί με σκορ 1-1. Το σερί έσπασε στις 10 Οκτωβρίου 2022 με τη νίκη της ομάδας του Περιστερίου στην έδρα της, αλλά τα δύο προηγούμενα ματς και τα τρία επόμενα ολοκληρώθηκαν με το ισόπαλο 1-1.

Τα 10 γκολ έφτασε ο Φρεντ Ντουάρτε με τα χρώματα του Παναιτωλικού σε όλες τις διοργανώσεις. Ο Πορτογάλος έχει αγωνιστεί σε 123 αναμετρήσεις με την ομάδα του Αγρινίου και είναι το δεύτερο του γκολ με κεφαλιά και τα άλλα οκτώ είναι με σουτ. Τα επτά από τα δέκα τέρματα του τα έχει σημειώσει σε εντός έδρας αναμετρήσεις του Παναιτωλικού.

Ο Ολυμπιακός συνεχίζει το αήττητο σερί του στην Περιφέρεια με 42 πλέον αναμετρήσεις (33 νίκες – 9 ισοπαλίες) και διευρύνει την καλύτερη επίδοση στην ιστορία της Α’ Εθνικής που ξεκίνησε μετά την ήττα από τον ΟΦΗ στην Κρήτη τον Οκτώβριο του 2018.

Σχετικές αναρτήσεις

Ζωντανός για τον τίτλο ο Ολυμπιακός, μετά το 2-1 επί του ΠΑΟΚ

efthia

Η ΑΕΚ στο 84’ νίκησε 2-1 Χουτεσιώτη και Άρη

efthia

Συντριβή του ΠΑΣ Λαμία μέσα στο ΔΑΚΛ από τον Παναθηναϊκό

efthia
Φόρτωση....