Uncategorized

Α’ Εθνική: Οι αριθμοί της 22ης αγωνιστικής

Τους 154 αγώνες πρωταθλήματος στον πάγκο του ΠΑΟΚ έφτασε ο Ραζβάν Λουτσέσκου και πλέον βρίσκεται στην πρώτη θέση του σχετικού πίνακα μαζί με τον Άγγελο Αναστασιάδη.

Ο Ρουμάνος τεχνικός, όπως και ο Αναστασιάδης έχουν από μια αναμέτρηση ανάμεσα σε αυτές που επικυρώθηκε στα χαρτιά, με τον Ολυμπιακό το 2018 ο Λουτσέσκου και με τη Νίκη Βόλου το 2015 ο Έλληνας τεχνικός.

Ο Λουτσέσκου σε αυτές τις αναμετρήσεις έχει 101 νίκες, 28 ισοπαλίες και 25 ήττες, ενώ ο Αναστασιάδης μετρά 96 νίκες, 25 ισοπαλίες και 33 ήττες.

Τις 200 συμμετοχές στην Α’ Εθνική συμπλήρωσε ο Νίκος Μαρινάκης το Σάββατο (10/2) στην αναμέτρηση με τον Ολυμπιακό στο Στάδιο Καραϊσκάκης. Ο αμυντικός του ΟΦΗ είχε κάνει την πρώτη του παρουσία στην κατηγορία στις 18 Αυγούστου 2013 στην αναμέτρηση Παναθηναϊκός – Παναιτωλικός 2-0 με τα χρώματα των Πρασίνων. Συνολικά με τον Παναθηναϊκό έκανε 49 συμμετοχές και ενδιάμεσα 13 με τη Νίκη Βόλου.

Στη συνέχεια αγωνίστηκε 51 φορές με τον Παναιτωλικό και οι περισσότερες παρουσίες του είναι με τον ΟΦΗ, όπου ήδη έχει φτάσει τις 87. Αυτή είναι η 11η σεζόν του στην Α’ Εθνική και αυτή που βρήκε το πρώτο γκολ της καριέρας του, στις 11 Νοεμβρίου 2023 στην αναμέτρηση ΟΦΗ – Γιάννινα 1-1. Στην καριέρα του μετρά ακόμη 19 συμμετοχές με ένα γκολ στο Κύπελλο Ελλάδος και μια συμμετοχή στα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ με τον ΟΦΗ.

Ο μέσος όρος των γκολ του πρωταθλήματος παραμένει σε υψηλά επίπεδα παρότι η 22η αγωνιστική ισοφάρισε το αρνητικό ρεκόρ παραγωγικότητα για αυτή τη σεζόν, το οποίο ήταν τα 13 τέρματα της 7ης αγωνιστικής.

Σημαντικός παράγοντας για τον υψηλό μέσο όρο των γκολ έχουν οι επιδόσεις όλων των ομάδων, με τον Παναθηναϊκό ήδη να κάνει ρεκόρ για πρωτάθλημα με 14 ομάδες και να φτάνει τα 55 γκολ συνολικά. Η προηγούμενη επίδοση τους ήταν τα 53 τέρματα της σεζόν 2001-02. Αυτή η επίδοση είναι σε πλήρη αντίθεση με την περσινή συγκομιδή των Πρασίνων, οι οποίοι είχαν 38 τέρματα, αλλά και πάλι δεν ήταν αυτή χειρότερη τους αφού το 2020-21 σημείωσαν μόλις 30 γκολ.

Το 92ο του γκολ με τα χρώματα του Ολυμπιακού σε όλες τις διοργανώσεις σημείωσε ο Κώστας Φορτούνης και πλέον βρίσκεται μαζί με τον Γιουσέφ Ελ Αραμπί στην 11η θέση των σκόρερ όλων των εποχών του Ολυμπιακού. Ο Θεολόγος Συμεωνίδης βρίσκεται στην 10η και απέχει μόλις δύο τέρματα (94) από τους δύο ποδοσφαιριστές των Ερυθρολεύκων.

200 συμμετοχές ο  Ζέκα

Τις 200 συμμετοχές στο πρωτάθλημα της Α’  Εθνικής έφτασε ο Κάρλος Ζέκα, ο οποίος ξεκίνησε την καριέρα του στον Παναθηναϊκό στις 28 Αυγούστου 2011 και στην αναμέτρηση Κέρκυρα – Παναθηναϊκός 0-2.

Μετά από έξι πολύ παραγωγικές σεζόν με τους Πράσινους έφυγε το καλοκαίρι του 2017 για την Κοπεγχάγη, αφού πρώτα αγωνίστηκε σε δύο αναμετρήσεις για το πρωτάθλημα και έφτασε τα 190 ματς στη διοργάνωση.

Αυτό το καλοκαίρι επέστρεψε στην Ελλάδα και τον Παναθηναϊκό και με τις 10 συμμετοχές του συμπλήρωσε τα 200 παιχνίδια πρωταθλήματος με τους Πράσινους.

Γίνεται μόλις ο 25ος ποδοσφαιριστής στην ιστορία της ομάδας που φτάνει αυτό τον αριθμό για την Α’ Εθνική, ενώ πέρασε τον Άγγελο Μπασινά και τον Ανδρέα Παπαεμμανουήλ που είχαν σταματήσει στις 199 παρουσίες.

Συνολικά ο Κάρλος Ζέκα έχει αγωνιστεί σε 261 αναμετρήσεις με τους Πράσινους σε όλες τις διοργανώσεις, αφού έχει 24 ματς χωρίς γκολ στο Κύπελλο Ελλάδος και 37 ματς με ένα γκολ στις ευρωπαϊκές του παρουσίες.

Η πιο παραγωγική του σεζόν ήταν το 2014-15 με 44 ματς και δύο γκολ σε όλες τις διοργανώσεις.

Σχετικές αναρτήσεις

Συνεχίζουμε τον αγώνα μέχρι να καπνίσει πάλι η τσιμινιέρα

efthia

Αιχμηρή απάντηση σε Γεωργιάδη από τον πρόεδρο του ΑΣΕΠ

efthia

Ο ΠΑΟΚ με 5άρα πέρασε πανηγυρικά στους «8» του ECL

efthia
Φόρτωση....