ΕθνικάΠοδόσφαιρο

Α’ ΕΘΝΙΚΗ: Οι αριθμοί της 25ης αγωνιστικής

Το γκολ του Φακούντο Μπερτόλιο με το οποίο διαμορφώθηκε το τελικό σκορ Βόλος-ΟΦΗ 3-1, ήταν το 500ό γκολ που σημειώθηκε στο φετινό πρωτάθλημα της Α΄ Εθνικής. Με το πέρας της 25ης αγωνιστικής ο απολογισμός έφτασε τα 517 τέρματα, τη στιγμή που πέρυσι είχαν σημειωθεί μόλις 414 στις 26 αγωνιστικές της κανονικής διάρκειας!

Η ήττα με 2-0 από τον ΠΑΟΚ ήταν η 100η εντός έδρας για τον Πανσερραϊκό στην Α’ Εθνική. Τα Λιοντάρια είχαν να ηττηθούν από τον Δικέφαλο σε αγώνα για την κορυφαία εθνική κατηγορία από τις 29 Νοεμβρίου 1987 (0-1 με γκολ του Πολ Μπάνον) και είχαν έκτοτε μία νίκη και τέσσερις ισοπαλίες.

Με τα τρίτο γκολ που δέχθηκε από τον Νίκο Βαφέα της Κηφισιάς ο Αστέρας Τρίπολης έφτασε τα 600 παθητικό εντός κι εκτός έδρας στην Α΄ Εθνική. Η ομάδα της Αρκαδίας είχε δει την εστία της να παραβιάζεται για πρώτη φορά από τον Νεκτάριο Αλεξάνδρου της ΑΕΛ, στην εντός έδρας ήττα με 1-0 στις 2 Σεπτεμβρίου 2007.

Ο Τάσος Τσοκάνης συμπλήρωσε 300 συμμετοχές στις επαγγελματικές κατηγορίες. Ο έμπειρος μέσος του Βόλου έχει 257 παρουσίες στην , κατηγορία στην οποία έχει αγωνιστεί με τις φανέλες και των Κέρκυρας, Απόλλωνα Σμύρνης, Αστέρα Τρίπολης και Παναιτωλικού. Έχει ακόμα 23 συμμετοχές στη σημερινή Α΄ Εθνική 2 (τότε Football League) τη σεζόν 2011-12 με τον Ηρακλή Ψαχνών, με τον οποίο είχε αγωνιστεί 20 φορές και στην επαγγελματική Γ’ Εθνική, τη σεζόν 2010-11.

Ο Ατρόμητος συμπλήρωσε 18 εντός έδρας αγώνες χωρίς ήττα από τη Λαμία στις τρεις εθνικές κατηγορίες και στο Κύπελλο Ελλάδας. Ειδικά στο πλαίσιο της Α΄ Εθνικής, οι Περιστεριώτες μετρούν πέντε νίκες και τέσσερις ισοπαλίες.

Σχετικές αναρτήσεις

Ο Παναθηναϊκός έχασε 1-0 στη Λεωφόρο από τον Άρη και τις ελπίδες του

efthia

Η… Τούμπα έβαλε… φωτιά στο πρωτάθλημα της Α’ Εθνικής

efthia

Αποφασιστικός ο Ολυμπιακός νίκησε 4-1 τον ΠΑΣ Λαμία

efthia
Φόρτωση....