ΕθνικάΠοδόσφαιρο

Α’ ΕΘΝΙΚΗ: Οι αριθμοί της 3ης αγωνιστικής

Η Κηφισιά σημείωσε την πρώτη νίκη στην ιστορία της στο Πρωτάθλημα Α’  Εθνικής και αυτή ήρθε απέναντι στον Ατρόμητο στο γήπεδο της Λαμίας.

Ο Αντώνης Παπασάββας μετά την πρώτη του συμμετοχή, μια αγωνιστική πριν στην Τούμπα, σημείωσε και το πρώτο του τέρμα στο Πρωτάθλημα Α’  Εθνικής, ενώ το 2013-14 ήταν στο ρόστερ του Ολυμπιακού, χωρίς να πάρει συμμετοχή στο πρωτάθλημα, αλλά είχε ένα γκολ για το Κύπελλο Ελλάδος στη μοναδική του αναμέτρηση με τους Ερυθρόλευκους.

Ο Μίλος Ντέλετιτς σκόραρε και πάλι εναντίον της ΑΕΚ, όπως είχε κάνει στο πρώτο μεταξύ τους παιχνίδι της περσινής σεζόν. Τότε ήταν σε εκτός έδρα αναμέτρηση, στο γήπεδο της Ριζούπολης και εκείνο το τέρμα έδωσε τη νίκη στο Βόλο, ενώ τώρα σημείωσε δύο τέρματα, αλλά η ομάδα της Μαγνησίας ηττήθηκε με 3-2.

Συνολικά ο Ντέλετιτς έχει σημειώσει 25 τέρματα στην Α’  Εθνική, με τα τρία να είναι κόντρα στην ΑΕΚ. Πρώτη στις προτιμήσεις του είναι η Λαμία, εναντίον της οποίας έχει σκοράρει 4 φορές.

Τις 100 συμμετοχές στο Πρωτάθλημα Α’  Εθνικής έφτασε ο Αντρίγια Ζίφκοβιτς στην αναμέτρηση της Κυριακής (3/9) με τον ΟΦΗ στο Ηράκλειο. Ο επιθετικός μέσος του ΠΑΟΚ είχε αγωνιστεί για πρώτη φορά με τον Δικέφαλο στο πρωτάθλημα στις 11 Σεπτεμβρίου 2020 (ΠΑΟΚ – ΑΕΛ 1-0).

Μια εβδομάδα αργότερα, στο δεύτερο του παιχνίδι με τα χρώματα του ΠΑΟΚ είχε σημειώσει το γκολ της ισοπαλίας (1-1) με τον Ατρόμητο στην Τούμπα. Σε αυτές τις 100 συμμετοχές έχει σημειώσει 22 τέρματα, με τα περισσότερα στην πρώτη του σεζόν, όπου σε 33 ματς βρήκε 10 φορές τον δρόμο για τα δίχτυα. Συνολικά σε όλες τις διοργανώσεις έχει 150 ματς και 33 γκολ με τον ΠΑΟΚ.

Ο Γιώργος Μασούρας έφτασε τα 40 γκολ στην Α’  Εθνική με τον Ολυμπιακό. Αυτό τον φέρνει στην 23η θέση των σκόρερ στην ιστορία του συλλόγου στο πρωτάθλημα και ξεπέρασε τον Ραφίκ Τζιμπούρ που είχε σκοράρει 39 φορές για τους Ερυθρόλευκους σε αγώνες πρωταθλήματος. Ο Μασούρας είχε σημειώσει γκολ και με την Τσουκαρίτσκι για τα προκριματικά του Γιουρόπα Λιγκ, με εκείνο να είναι το 50ο του τέρμα με τα χρώματα του Ολυμπιακού σε όλες τις διοργανώσεις.

Ο Ολυμπιακός συνέχισε την εκπληκτική παράδοση του κόντρα στη Λαμία, αφού πλέον έχει 13 νίκες σε 13 αναμετρήσεις και στις δύο έδρες. Μάλιστα στους αγώνες που έχουν διεξαχθεί στο στάδιο Καραϊσκάκης η ομάδα της Φθιώτιδας δεν έχει καταφέρει να σημειώσει ούτε τέρμα εναντίον των Ερυθρολεύκων.

Η τελευταία φορά που ο Ολυμπιακός είχε ξεκινήσει το πρωτάθλημα με τρεις νίκες σε τρεις αγώνες ήταν την σεζόν 2019-20 και μάλιστα πάλι δεν είχε παραβιαστεί η εστία του. Τότε είχε κάνει πρεμιέρα με τον Αστέρα Τρίπολης στο στάδιο Καραϊσκάκης, ακολούθησε η νίκη με 1-0 στη Λάρισα με την ΑΕΛ και το εντός έδρας 5-0 με τον Βόλο.

Σχετικές αναρτήσεις

Οι διαιτητές των τελευταίων αγώνων του 2ου ομίλου Γ’ Εθνικής

efthia

Αρχίζουν οι αγώνες των πρωταθλητών ΕΠΣ για την άνοδο στη Γ’ Εθνική

efthia

Α’ Εθνική – πλέι οφ: Οι αριθμοί της 7ης αγωνιστικής

efthia
Φόρτωση....