Ανακοινώσεις

Βάλαμε στόχο και τα καταφέραμε

Τα σωματεία και οι σύλλογοι της ΛΑΡΚΟ,  χαιρετίζουν τους εκατοντάδες απεργούς και διαδηλωτές της Λοκρίδας. Με την ανταπόκριση στο κάλεσμα μας  έδωσαν «σάρκα και οστά» σε αυτό που είχαμε βάλει στόχο:

Πραγματοποιήσαμε μία χωρίς προηγούμενο απεργία και απεργιακή συγκέντρωση ενάντια στην ατιμωρησία του εγκλήματος των Τεμπών, στην ακρίβεια, την συρρίκνωση του εισοδήματος, την αδικία.

Ο τρόπος που συντονίστηκαν τα σωματεία μας, το σχέδιο δράσης που χάραξαν και υλοποίηση του,  ανέδειξαν την δύναμη του συντονισμού και της ενότητας των εργαζομένων με τα μικρομεσαία κοινωνικά στρώματα των αγροτών, των ελεύθερων επαγγελματιών, των συνταξιούχων και της νεολαίας.

Οι τοποθετήσεις των φορέων στην απεργιακή συγκέντρωση, ανέδειξαν τα προβλήματα που έχει ο κάθε κλάδος και συνολικά όλοι μαζί.

Ο παλμός, τα συνθήματα, απέδειξαν ότι αγανάκτηση μπορεί να μετατραπεί σε αποτελεσματική δύναμη επίλυσης των προβλημάτων μας.

Η αναφορά όλων  στο ατιμώρητο  έγκλημα των  Τεμπών,  δίνει την ανανέωση της υπόσχεσης ότι το έγκλημα αυτό δεν θα ξεχαστεί, όλων των νεκρών είμαστε φωνή.

Το μήνυμα πέρασε.

Είμαστε οι πολλοί, είμαστε ενωμένοι, έχουμε το δίκιο, υπερασπιζόμαστε να μην ερημώσει ο τόπος μας, να ζήσουμε σαν άνθρωποι.

Συνεχίζουμε με νέες συλλογικές, μαζικές πρωτοβουλίες και πολύμορφες κινητοποιήσεις για :

  • Να μην κλείσει η Εξεταστική Επιτροπή για το έγκλημα στα Τέμπη. Η εισαγγελική έρευνα να «φτάσει μέχρι κόκκαλο», να αποδοθούν ποινικές, αστικές και πολιτικές ευθύνες σε όλους τους εμπλεκόμενους, όσο ψηλά και να βρίσκονται.
  • Να μην κλείσει η ΛΑΡΚΟ, να μην γίνει σκραπς, να μην ισοπεδώσουν μαζί με τις εγκαταστάσεις της, τους εργαζόμενους και τις οικογένειες τους. Κανένας εργαζόμενος στα προγράμματα ανεργίας, να επαναλειτουργήσει η ΛΑΡΚΟ και να αναπτυχθεί.
  • Να υλοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα των αγροτών, των κτηνοτρόφων και των μελισσοκόμων. Να μειωθεί το κόστος παραγωγής, να εξασφαλιστούν κατώτερες εγγυημένες τιμές, να αποζημιωθούν στο 100% από την ακαρπία, τις φυσικές καταστροφές και τις αρρώστιες.
  • Να υπάρξουν ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς των εργαζομένων, δικαιώματα, ανθρώπινα ωράρια, μέτρα υγιεινής και ασφάλειας στις βιομηχανίες της περιοχής, στα σούπερ μάρκετ, στις ιχθυοκαλλιέργειες, στην εστίαση, στις εταιρείες ενέργειας, φύλαξης, την Νέα Οδό.
  • Να υλοποιηθούν τα δίκαια αιτήματα των Ελεύθερων Επαγγελματιών, των μικρών εμπόρων και βιοτεχνών. Να μην κλείσουν αλλά μαγαζιά, να σταματήσει η φοροαφαίμαξη τους.
  • Ουσιαστικές αυξήσεις σε όλες τις συντάξεις. Να δημιουργηθούν κοινωνικές δομές για τους συνταξιούχους και στο Δήμο μας.
  • Να μην κλείσει το Ειρηνοδικείο, να σταματήσει η συρρίκνωση υπηρεσιών, να μην χαθούν άλλες θέσεις εργασίας και εισόδημα.
  • Να στελεχωθούν και να εξοπλιστούν το Κέντρο Υγείας Αταλάντης, το Νοσοκομείο Λαμίας και Λειβαδιάς, τα Αγροτικά Ιατρεία των χωριών, το ΕΚΑΒ, να σταματήσει η απαξίωση και να επανδρωθεί το ΕΣΥ.
  • Να δημιουργηθεί και να λειτουργήσει Δημοτική Συγκοινωνία σε όλο το Δήμο Λοκρών.
  • Να μην ιδιωτικοποιηθούν τα Πανεπιστήμια.
  • Να στελεχωθεί και να εξοπλιστεί η πυροσβεστική, να αναβαθμισθεί το Κλιμάκιο Αταλάντης σε Υπηρεσία.
  • Να παρθούν μέτρα από την Κυβέρνηση που να αντιμετωπίζουν ουσιαστικά την ακρίβεια στα τρόφιμα, την ενέργεια, τα καύσιμα, στην στέγαση.

Τα σωματεία και οι φορείς της Λοκρίδας εμπνευσμένοι από την σημερινή συγκλονιστική συγκέντρωση,  λέμε στην κυβέρνηση το εξής:

«Αυτή είναι η Αρχή, Συνεχίζουμε…….»

Στο άμεσο επόμενο διάστημα, τα διοικητικά μας συμβούλια και οι γενικές μας συνελεύσεις, συλλογικά θα εκτιμήσουν και θα χαράξουν τα επόμενα βήματα.

Χαιρετίζουμε τους απεργούς και τους διαδηλωτές όλης της χώρας.

Συνεχίζουμε μέχρι τη νίκη.

 

Σωματείο εργαζομένων ΛΑΡΚΟ – Αγροτικός Σύλλογος Αταλάντης – Σωματείο Εργαζομένων ΕΖΑ – Σωματείο Εργαζομένων  Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ν.Φθιώτιδας – Συνδικάτο Γάλακτος  Τροφίμων και ποτών Ν. Φθιώτιδας – Συνδικάτο Μετάλλου Ν.Φθιώτιδας – Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαμίας – Σωματείο Επαγγελματιών και Βιοτεχνών Αταλάντης –  Εμπορικός Σύλλογος Αταλάντης – Σωματείων – Σωματείο Συνταξιούχων Μαρτίνου – Σωματείο Συνταξιούχων Λάρυμνας

Σχετικές αναρτήσεις

Ανακοίνωση του Μ-Λ ΚΚΕ για την Πρωτομαγιά

efthia

28 Απρίλη: Παγκόσμια Ημέρα Υγείας και Ασφάλειας στην Εργασία

efthia

Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ τη Μ. Τετάρτη στη Λαμία για την Εργατική Πρωτομαγιά

efthia
Φόρτωση....