Ανακοινώσεις

Γενική Συνέλευση Εργαζομένων την Τρίτη στην πύλη της ΛΑΡΚΟ

Όλοι και όλες στην προγραμματισμένη Γενική Συνέλευση την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023, στις 12.00 στην πύλη του εργοστασίου της ΛΑΡΚΟ.

Με ευθύνη της Κυβέρνησης η ΛΑΡΚΟ έχει εγκαταλειφθεί, έχει σταματήσει να παράγει εδώ και 14 μήνες, απαξιώνεται, γκρεμίζει.

  Η Κυβέρνηση μας εμπαίζει, αναβάλει την προγραμματισμένη συνάντηση της Δευτέρας, χωρίς να προσδιορίζει τη νέα ημερομηνία.

 Με την αναμονή «ποντάρει» στο να περάσουν οι εκλογές σε δήμους και περιφέρειες και μετά από αυτές «να μας πιάσει στον ύπνο».

Χθες οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ συμμετείχαν καθολικά στην Πανελλαδική Πανεργατική απεργία διεκδικώντας να σταματήσει η συνειδητή κυβερνητική απαξίωση που γκρεμίζει τη ΛΑΡΚΟ. Απεργήσαμε και διεκδικούμε την επαναλειτουργία της, την εργασία μας, τα μισθολογικά, τα εργασιακά και τα ασφαλιστικά δικαιώματά μας.

Η συμμετοχή μας στην πανελλαδική πανεργατική απεργία είναι η πιο καθαρή απάντηση ότι τα εργοστάσια τα ανοίγουν και τα κλείνουν, τα απαξιώνουν και τα αναπτύσσουν οι κυβερνήσεις και οι μεγαλοεργοδότες, ανάλογα τα συμφέροντά τους.

Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ  ζούμε από τα μέσα τη συνειδητή απαξίωση της μοναδικής βιομηχανίας που παράγει νικέλιο στην ΕΕ από δικά της κοιτάσματα. Ζητάμε να επαναλειτουργήσει, να φέρουν ανταλλακτικά και να τη συντηρήσουμε,  ζητάμε να ξανά καπνίσει η τσιμινιέρα της και η κυβέρνηση αναβάλλει τις προγραμματισμένες συναντήσεις, απαντά «κάθεστε και πληρώνεστε».

Προσπαθεί να κερδίσει χρόνο έτσι ώστε να περάσουν οι περιφερειακές και δημοτικές εκλογές και αμέσως μετά από αυτές να ολοκληρώσει την τελευταία πράξη του εγκλήματος. Να εφαρμόσει τα προγράμματα ανεργίας που έχει ψηφίσει για τους εργαζομένους της ΛΑΡΚΟ, να την  δώσει στο νέο επενδυτικό σχήμα χωρίς εργαζόμενους και το νέο επενδυτικό σχήμα έχοντας στη διάθεσή του το νομοσχέδιο έκτρωμα που ετοιμάζεται να ψηφίσει η κυβέρνηση, να διαλέξει όσους θέλει και με τους όρους που θέλει.

Ο χρόνος αναμονής και η υπομονή από την πλευρά μας έχει τελειώσει.

 Τέσσερα χρόνια δεν μπόρεσε κανένας να μας κοροϊδέψει. Δε θα «τσιμπήσουμε» τώρα στα κυβερνητικά τρικ.

Όλοι και όλες στη Γενική Συνέλευση την Τρίτη 26 Σεπτεμβρίου 2023, στις 12.00, στην Πύλη του εργοστασίου.

Ένα να κρατήσει η κυβέρνηση και το επενδυτικό σχήμα που υπερασπίζεται:

Ντουβάρι με τα ντουβάρια θα γίνουμε, έξω από τη ΛΑΡΚΟ δεν πρόκειται να βγούμε. Το νομοσχέδιο που ετοιμάζεται να ψηφίσει δεν πρόκειται να εφαρμοστεί σε αυτόν εδώ τον τόπο. Εδώ θα εργαστούμε όλοι και θα αμειβόμαστε με τόσα, όσα χρειάζονται για να ζήσουμε με αξιοπρέπεια. Εμείς χτίσαμε τη ΛΑΡΚΟ, αυτοί την γκρέμισαν για να την ξεπουλήσουν, εμείς θα την ξανακτίσουμε.

 Εμείς εδώ γεννηθήκαμε, εδώ θα μεγαλώσουμε τα παιδιά μας. Εμείς είμαστε οι σπιτονοικοκύρηδες, οι κυβερνήσεις και οι επενδυτές είναι οι μουσαφίρηδες.

ΣΩΜΑΤΕΙΟ  ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ  ΛΑΡΚΟ

Σχετικές αναρτήσεις

Οι εργαζόμενοι της ΛΑΡΚΟ τη Μ. Τετάρτη στη Λαμία για την Εργατική Πρωτομαγιά

efthia

Εργατική Πρωτομαγιά: Παγκόσμιο σύμβολο εργατικών λαϊκών αγώνων

efthia

Τη Μ. Τετάρτη στην πλατεία Διάκου η συγκέντρωση του ΕΚΠΕΦ για την Πρωτομαγιά

efthia
Φόρτωση....