Περιβάλλον

Γιάννης Σαρακιώτης: «Το φυσικό περιβάλλον της Παύλιανης απειλείται»

Στη Βουλή έφερε το θέμα της καταστροφής του φυσικού περιβάλλοντος της Παύλιανης ο βουλευτής Φθιώτιδας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΠΣ και Τομεάρχης Δικαιοσύνης Γιάννης Σαρακιώτης, ζητώντας να εισακουστούν οι εκκλήσεις της Επιτροπής Αγώνα των κατοίκων της περιοχής και να ευαισθητοποιηθούν οι εμπλεκόμενοι φορείς, ώστε να μην υποβαθμιστεί το τοπικό οικοσύστημα.

Όπως επισημαίνει, με αφορμή την κοινοβουλευτική παρέμβασή του, ο κ. Σαρακιώτης: «Ως ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΠΣ στηρίζουμε διαχρονικά την ανάπτυξη των εναλλακτικών μορφών ενέργειας, συμπεριλαμβανομένων των υδροηλεκτρικών μονάδων. Έχουμε, όμως, παράλληλα τονίσει ότι αυτή πρέπει να συντελείται με σχέδιο και με σεβασμό στο περιβάλλον και στην οικοτουριστική ανάπτυξη των περιοχών της πατρίδας μας. Όπως έχει αναφέρει ο Πρόεδρος της Κ.Ο. του ΣΥ.ΡΙΖ.Α.-ΠΣ Σωκράτης Φάμελλος: “Η ανάπτυξη των Α.Π.Ε. οφείλει να πραγματοποιείται με ξεκάθαρους κανόνες και ασφάλεια δικαίου και όχι με όρους Φαρ Ουέστ και ρουσφέτια”.

Το πανέμορφο χωριό της Παύλιανης αποτελεί πόλο έλξης και τόπο αναψυχής χιλιάδων επισκεπτών ετησίως και είναι προφανές ότι η τσιμεντοποίηση τμήματος του δασικού οικοσυστήματος για τη δημιουργία ενός Μικρού Υδροηλεκτρικού Εργοστασίου δυναμικότητας 0,83 MW ακυρώνει τα συγκριτικά πλεονεκτήματα της περιοχής. Οι κοπές δέντρων και η κατασκευή διαφόρων εγκαταστάσεων, αγωγών και κτιρίων θα αποτελέσουν ισχυρό πλήγμα στο οικοσύστημα της Οίτης και δεν ισοσταθμίζεται από τα μηδαμινής σημασίας περιβαλλοντικά οφέλη υλοποίησης μιας τέτοιας βιομηχανικής εγκατάστασης στην καρδιά μιας μοναδικού φυσικού κάλλους περιοχής της Φθιώτιδας».

Σχετικές αναρτήσεις

Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο εξαλείφει την προστασία της φύσης από τη γεωργία

efthia

Η Ευρωπαϊκή Ένωση επικύρωσε τη Συνθήκη για τους ωκεανούς. Η Ελλάδα;

efthia

Ώρα μηδέν για το νερό: Πώς η ξηρασία απειλεί και την Ελλάδα

efthia
Φόρτωση....